131019098
19 Mart 2024, Salı

THK'DAN 'DERİ' ÇAĞRISI

9 Ağustos 2019, Cuma 06:56

     


Türk Hava Kurumu (THK) Aliağa Şube Başkanı Sedat Okşar, gönüllülük esasına göre kurban derisi toplama faaliyetinde bulunacaklarını belirterek Aliağalı vatandaşlardan Kurban Bayramında destek istedi.

Türk Hava Kurumu (THK), 11 -14 Ağustos 2019 tarihleri arasında kutlanacak olan Kurban Bayramı’nda kurban derisi toplayacak. THK Aliağa Şube Başkanı Sedat Okşar da, kurban derisi toplama faaliyetinde bulunacaklarını belirterek Aliağalı vatandaşlardan destek istedi. Kurban derisi toplama faaliyetini Aliağa Belediyesi’nin araç ve personel desteği ile gerçekleştireceklerini ifade eden Okşar, “Yeni Şakran ve Helvacı’da da deri toplama faaliyetini yürüteceğiz. Köylerimizde ise muhtarlarımız makbuz karşılığında deri toplamaya devam edecek. Kurban derisini Türk Hava Kurumu’na teslim etmek isteyen vatandaşlarımız bizlere 616 33 66 numaralı telefondan ya da Kazım Dirik Mah.283 Sk. No:10/1 (Akbank arka sokağı) adresindeki hizmet büromuzdan da ulaşabilirler” dedi.

“Makbuz olmadan bağışlamayın”

THK’nın 94 yıldır halkın bağışlarını hizmete dönüştüren milli bir kurum olduğunun söyleyen Sedat Okşar, “Kurumumuzun görevlileri, kurban derisi bağışlayacak olan vatandaşlarımızdan makbuz karşılığı derileri toplayacaktır. Makbuz olmadan vatandaşlarımız derilerini kesinlikle bağışlamasınlar. Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da bu işi rant edinen bazı kişi yada kişiler izinsiz bir şekilde kurban derisi toplayacaktır. Halkımızın bu konuda dikkatli ve duyarlı olması gerekir” dedi.

“Derileri muhakkak tuzlayalım”

Kurban derilerinin havanın çok sıcak olmasından dolayı bozulmaması yönünde de uyarılarda bulunan Okşar, “Milli bir servet olan kurban derilerinin bozulmaması için mutlaka tuzlanması ve gölgede bekletilmesi gerekiyor. Vatandaşlarımızdan kurban derilerini tuzlamalarını özellikle rica ediyoruz. Türk Hava Kurumu’nu bağışlarıyla ayakta tutan, destek veren duyarlı Aliağa halkımıza şimdiden teşekkür eder, hayırlı bayramlar dileriz. ” dedi.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler