131019098
6 Mayıs 2024, Pazartesi

ACAR: “KENTSEL DÖNÜŞÜM YÖNETMELİĞİ’NE OLUMSUZ BAKMIYORUZ”

9 Ağustos 2021, Pazartesi 06:32

     


Aliağa Belediyesi Ağustos ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci birleşimi yapıldı. Başkan Acar toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kentsel Dönüşüm yönetmeliği ile ilgili olarak, “ Kentsel Dönüşüm Yönetmeliği’nde olumsuz baktığımız bir konu yok. Yüzde yüz gerekli bir yönetmelik.” dedi.

Aliağa Belediyesi Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu gerçekleştirildi. Serkan Acar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda komisyonlardan gelen raporlar tek tek oylandı. Komisyonlardan gelen raporlardan biri olan Karaköy Mahallesi’nde, mülkiyeti belediyeye ait taşınmazın satılması hususunun oyçokluğu ile kabul edildiğine ilişkin İmar Komisyonu ile Plan Bütçe Komisyonu raporları komisyonlardan geldiği şekilde oy çokluğuyla kabul edildi.

Taşınmaz satışları oyçokluğu ile kabul edildi

Diğer bir madde Bozköy Mahallesi, 843 parsel sayılı taşınmaz üzerinde bulunan 2 katlı bina ile Bayrak Sokak, No:11/2 adresinde bulunan 1. kat konut vasıflı mülkiyeti belediyeye ait taşınmazın satılması hususunun oyçokluğu ile kabul edildiğine ilişkin İmar Komisyonu ve Plan Bütçe Komisyonu raporları komisyonlardan geldiği şekilde oy çokluğuyla kabul edildi. Yine Bozköy Mahallesi, 4 ada 3 parsel sayılı 4 bin 566 metrekare yüzölçümlü taşınmazdaki 1,717,96 metrekarelik belediye hissesinin satılması hususunun oyçokluğu ile kabul edildiğine ilişkin İmar Komisyonu ile Plan Bütçe Komisyonu raporları komisyonlardan geldiği şekliyle oyçokluğuyla kabul edildi. Aşağışakran Mahallesi, 2095 ada 5 parsel sayılı 126, 72 metrekare yüzölçümlü mülkiyeti belediyeye ait taşınmazın satılması hususunun oyçokluğu ile kabul edildiğine ilişkin İmar Komisyonu ile Plan Bütçe Komisyonu raporları komisyonlardan geldiği şekliyle oyçokluğuyla kabul edildi.

4 milyon TL borçlanma yetkisi verildi

Ayrıca belediyeye bağlı ortaklığı olan Aliağa Belediyesi Petrol A.Ş. için araç, ekipman ve bunlara ilişkin yatırım işlemlerini gerçekleştirmek amacıyla nakit 4 milyon TL banka kredisinin 5 yıl vade ile kullanılması, gerekli iş ve işlemleri yapmaya yetkili kılınmak üzere Belediye Başkanı Serkan Acar'a yetki verilmesi hususlarının oyçokluğu ile kabul edildiğine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporu oyçokluğuyla kabul edildi.

Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri’nden yardım kampanyasına destek

Toplantıya katılamayan İYİ Parti’li Belediye Meclis Üyesi Sedat Sarı’nın mazeretinin oylanmasının ardından dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Bu kısımda MHP’li Belediye Meclis Üyesi Hilal Sadıkoğlu söz aldı. Sadıkoğlu konuşmasında, “Bir önceki meclis toplantımızda Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin yardım kampanyası için gündem dışı bir önerge sunmuştuk. Katılımından dolayı herkese teşekkür ediyorum. Biz de Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri olarak bu kampanyaya liderimizin de talimatları doğrultusunda 5 koyun, 5 keçi ve 2 düve bağışlamak istiyoruz.” Dedi.

Serkan Acar: “Bu yıl içerisinde bu iş çözülür”

Sadıkoğlu’nun ardından CHP’li Belediye Meclis Üyesi Musa Özcan, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir depremi sonrasında yürürlüğe konulan Kentsel Dönüşüm yönetmeliği ile ilgili olarak vatandaşın mağdur edildiğini ve bir an önce bu konu da gerekenin yapılması gerektiğini dile getirdi. Başkan Serkan Acar, Musa Özcan’a cevap olarak, “Yönetmelikte bir süre kısıtlaması yok. Büyükşehir Belediyesi sadece olayın ivedi çözümü için beş ay içerisinde müracaatların yapılmasını istemiş. Biz de o süre içerisinde müracaatımızı yaptık. Lakin geçen sefer tartıştığımız konuyla ilgili Büyükşehrin tavrı ret noktasında ve farklı bir K Bölgesi belirlenmesi noktasında oldu. Bu karar henüz bize ulaşmamış. İmzadaymış. Dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanımız onu imzalayıp bize gönderdiğinde tekrar bir değerlendirme yapılıp uygun bir şekilde çözüme kavuşturulacaktır. Bu yıl içerisinde bu iş çözülür. Kısıtlı bir bölge olacaksa da arkadaşlarımın B, C planları var. En ivedi olan yerleri diğer meclis toplantımızda belirler göndeririz. Yönetmeliğe olumsuz baktığımız bir konu yok. Yüzde yüz gerekli bir yönetmelik. Sadece alanı ne kadar geniş tutabilirsek o kadar faydalı olur diye düşünüyoruz.” Dedi. Toplantı bir sonraki Meclis Toplantısı’nın 7 Eylül Salı günü saat 18.00’de yapılamasına karar verilmesiyle son buldu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler