131019098
26 Nisan 2024, Cuma

MEVLİD-İ NEBİ BİR DİZİ ETKİNLİKLE KUTLANDI

9 Kasım 2019, Cumartesi 06:56

     


HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda Mevlid-i Nebi programı düzenlendi.

HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Mevlid-i Nebi haftası kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, Aliağa Müftüsü Süleyman Demiryürek, siyasi parti temsilcileri ve yöneticileri, kurum müdürleri ve öğrenciler katılım gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören Kur’an Tilaveti ile devam etti.

“Hepinizin Mevlid kandilini en kalbi duygularımla tebrik ediyorum”

Kur’an Tilavetinin ardından Şehit Bahattin Elden Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Zehra Tuba Kabakçıoğlu konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Kabakçıoğlu, “Bugün alemlere rahmet Hz. Muhammed’in yer yüzüne teşriflerinin bin 448. Yıldönümü. Kur’an ı Kerim’de Ashaf suresi 21. ayete ‘And olsun ki Allah’ın rızasını ve ahiret gününün saadetini umanlar Allah’ı çokça ananlar için Allah Resulünde güzel örnekler vardır.’ denilen İslam peygamberi için yine aynı surenin 45 ve 46. Ayetlerinde şöyle buyurulmaktadır; ‘ey peygamber muhakkak ki biz seni ümmetin üzerinde bir şahit, bir müjdeci ve bir uyarıcı olarak hem de Allah’ın izniyle bir davetçi ve nur saçan bir kandil olarak gönderdik.’ Buyurulmaktadır. Gerçekten de Hz. Muhammed gönderildiği dönem ve yaşadığı coğrafya göz önüne alındığında hem insanları içinde bulundukları karanlık zihniyetten aydınlığa davet eden, hem de rabbinin ona emanet ettiği emir ve yasaklarla oluşturduğu hayat tarzını insanlara sunarak aydınlatan örnek bir şahsiyettir. Hz Muhammed’in hayatına her baktığımızda bir insan olarak en güzel örnek neyse onu görürüz. Şehit Bahattin Elden Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin kıymetli öğretmenleri ve öğrencileriyle hazırlamış olduğu bu program vesilesiyle tüm kainata peygamber olarak gönderilen Hz. Muhammed’i anıyor okulum adına hepinizin Mevlid kandilini en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.” İfadelerini kullandı.

“İşte biz böyle güzel bir peygamberin takipçileriyiz”

Şehit Bahattin Elden Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Zehra Tuba Kabakçıoğlu’nun konuşmasının ardından Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan konuşmalarını yapmak üzere kürsüye geldi. Bayhan, “Elbette bugün çok kutlu bir konu adına toplandık. Biz de dilimiz döndüğünce peygamber efendimizi anlatmaya devam edeceğiz. Bizleri yoktan var eden varlığından haberdar eden bizleri İslam nuru ile mü şereflendiren yüce Mevlaya hamd’ü senalar olsun. Bütün selat ı selamlar efendiler efendisi, sevgililer sevgilisi Hz. Muhammed’in üzerine olsun. Sevgili gençler, Biz böyle bir peygamberin ümmetiyiz. İşte biz böyle bir peygamberin takipçileriyiz. Hayatımızın her anını tıpkı Hz. Peygamber gibi edeple, haya ile, tevazuyla süslemek zorundayız. Dikkatinizi çekiyorum sevgili gençler! Hz. Peygamber gerektiğinde eline kılıcı alacak, savaş meydanlarında bize mücadele ruhunu öğretecek kadar kahramandı. Mekkeliler kendisine baskı yaptığında, kendisini amcasına şikayet ettiğinde amcası Ebu Talip’e dönüp: Ey amca! Canımı kudret elinde tutan Allah’a yemin ederim ki onlar sağ elime güneşi sol elime ayı koysalar, ben yine de bu davadan vazgeçmem diyordu. O kadar yürekliydi, o kadar kararlıydı, o kadar kahramandı. Her eziyete göğüs gerecek, zulme, baskıya, itip kalkmalara, işkencelere tahammül gösterecek kadar dirençliydi. Ancak sevgili gençler! Aynı peygamber, çocuklarla çocuk olacak, yoksullara kardeş olacak, yolda kalmışlara yoldaş olacak, garip gurebaya paydaş olacak kadar da şefkatliydi, alicenaptı, mütevaziydi. Alemlere rahmet olarak gönderilmiş merhameti yüceltmiş bir peygamberdi “O”. İlmini Kur’an-ı Kerim’den, edebini Siyer-i Nebi’den almış bir gençliğin dünyayı değiştireceğine yürekten iman ediyorum. Sizi bu düşüncelerle, bu duygularla tekrar tekrar selamlıyorum. Hz. Muhammed Mustafa (sallallahu aleyhi ve sellem)i – el Emini, Habibullah’ı, alemlere rahmet olarak gönderilmiş peygamberimizi hürmetle, edeple bir kez daha yad ediyor. Allah’ın selamı, rahmeti, bereketi üzerinize olsun diyor hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Sağ olun var olun.” şeklinde konuştu.

Günün anlam ve önemini beliren konuşmaların ardından Şehit Bahattin Elden Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu Yakınlarının Dilinden Hz. Muhammed konulu gösteri sergilendi. Gösterinin ardından Hatim duası edildi. Hatim duasının ardından etkinlik son buldu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler