131019098
7 Mayıs 2024, Salı

ARALIK AYI MECLİSİ TOPLANDI

9 Aralık 2021, Perşembe 06:36

     


Aliağa Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde gerçekleştirildi.

Aliağa Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı öncesi Başkan Serkan Acar, geçtiğimiz ay hayatını kaybeden MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir’e Allah’tan rahmet ve kederli ailesine sabırlar diledi. Belediye Meclis Salonu’nda 2 ve 5 Kasım 2021 tarihli meclis tutanaklarının okunup onaylanması, ardından 2020 yılı Sayıştay denetim raporu hakkında bilgilendirmenin yapılmasıyla başlayan oturum, gündemdeki 29 maddenin oylanmasıyla devam etti.

Başkanlıktan gelen önergeler kapsamında yer alan, Çakmaklı Mahallesi’nde bulunan mülkiyeti belediyeye ait 593 parsel ve 600 parsel sayılı taşınmazların 5393 sayılı Belediye Kanunun 18. Maddesinin e bendine göre satılması talebi görüşüldü. İlgili madde oy birliği ile İmar ve Plan Bütçe Komisyonları’na gönderildi. Başkanlıktan gelen önergeler kısmında yer alan bir diğer bir madde ise Helvacı Mahallesi 302 ada 1 parsel sayılı mülkiyeti belediyeye ait taşınmazın, Belediye Kanunun 18. Maddesinin e bendine göre satılması talebi oldu. Madde oy birliği ile İmar Komisyonuna gönderildi.

2021 Mali Yılı Bütçesinde ödeneği yetersiz gelen Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne, Temizlik İşleri Müdürlüğü ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nden ödenek aktarılması hususu görüşüldü. İlgili madde Plan Bütçe Komisyonu’na oy birliği ile gönderildi. Komisyondan Gelen Raporlar ise komisyonlardan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi. Aliağa Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı bir sonraki meclis toplantısının 4 Ocak 2022 Salı günü saat 18.00’de yapılmasına karar verilmesiyle son buldu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler