131019098
4 Mayıs 2024, Cumartesi

BELEDİYE YİNE TAŞINMAZ SATACAK

10 Ocak 2022, Pazartesi 06:25

     


Aliağa Belediyesi Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci birleşimi yapıldı. Barbaros Hayrettin Paşa ve Güzelhisar Mahallelerindeki, mülkiyeti belediye ait taşınmazların satılması talebi oyçokluğu ile kabul edildi.

Aliağa Belediyesi Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci birleşimi, Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonu’ndaki toplantıda ilk birleşimde İmar, Plan Bütçe ile Çevre, Sağlık ve Esnaf Komisyonlarına gönderilen 7 madde meclis üyelerince oylandı.

Taşınmaz satışları oy çokluğuyla kabul edildi

Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi’nde bulunan 3004 ada, 6 parsel sayılı, mülkiyeti Aliağa Belediyesi’ne ait taşınmazın satılması talebinin oy çokluğuyla kabul edildiğine ilişkin İmar ve Plan Bütçe Komisyonu raporları oy çokluğuyla kabul edildi. Güzelhisar tapulama sahasında bulunan, 144 ada, 8 parsel sayılı, 384.56 metrekare, mülkiyeti belediyeye ait taşınmazın satılması talebinin oyçokluğu ile kabul edildiğine ilişkin İmar ve Plan Bütçe Komisyonu Raporları da oy çokluğuyla kabul edildi.

İYİ Parti’den kredi kullanım yetkisine ret

Aliağa Damızlık Kıvırcık Koyun Tesisi Projesi kapsamında, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Aliağa Belediyesi arasında protokol imzalanmıştı. Tesisin yapılmasında Ziraat Bankası’ndan 15 milyon TL 'ye 7 yıla kadar kredi kullanılması, iş ve işlemlerin yürütülmesi için Belediye Başkanı Serkan Acar'a yetki verilmesi hususu Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmişti. İlgili madde komisyonda oy birliğiyle kabul edilirken mecliste İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Sedat Sarı’nın ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. Aliağa’daki hava ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesi, insan ve çevre sağlığının korunması amacıyla; ilçe içerisinde, faaliyet alanı olarak çevre izni alma zorunluluğu bulunan açık kömür depolaması, elemesi ve paketlemesi yapılan işyerlerine merkez veya kırsal mahalle ayrımı gözetmeksizin işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilmemesi hususu görüşüldü. İlgili madde çevre, sağlık ve esnaf komisyonuna oy birliğiyle havale edilmişti. Madde komisyonda ve mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

Özşahin, çıkarılan işçilerin işe iadelerini sordu

Maddelerin oylanmasının ardından toplantının dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Bu kısımda CHP’li Belediye Meclis Üyesi Oğuzhan Özşahin söz aldı. Özşahin konuşmasında, 2019 yılında işten çıkartılan Aliağa Belediyesi işçilerinin işe iade mahkemelerinin sonuçlandığı bilgisini edindiklerini, bu işçilerin tekrardan işlerine iade edilip edilemeyeceğini Belediye Başkanı Serkan Acar’a sordu. Başkan Acar ise yasal prosedürün gerektirdiği şekilde hareket edileceğini söyledi.

Sarı, kredi kullanım yetkisine neden ret verdiğini açıkladı

Daha sonra İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Sedat Sarı söz aldı. Sarı, Damızlık Kıvırcık Koyun Tesisi Projesi’nin yapımında kullanılmak üzere Başkan Acar’a 15 milyon TL kredi kullanım yetkisi verilmesi hakkında konuştu. Sarı, belediyenin uzunca bir süredir taşınmaz sattığını ve bu taşınmaz satışlarından elde edilen paranın nerelere aktarıldığının açıklanmadığını söyledi. Taşınmaz satışları hakkında mecliste defalarca soru sorduğunu ve cevap alamadığını belirten Sarı, bu projenin yapılmasını desteklediği halde taşınmaz satışlarından kazanılan paranın bu projenin yapımına yeterli olacağını düşündüğünü belirtti. Sarı, bu nedenle İYİ Parti Grubu adına ilgili maddeye ret oyu verdiğini açıkladı. Bir sonraki meclis toplantısının 8 Şubat Salı günü, saat 18.00’de yapılmasına karar verilmesinin ardından toplantı sona erdi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler