131019098
16 Nisan 2024, Salı

ÇİÇEKÇİLER ANNELER GÜNÜ’NE HAZIR

10 Mayıs 2019, Cuma 06:03

     


Anneler günü hazırlıkları Aliağa’nın çiçekçi esnafını da harekete geçirdi. Fakat Aliağalı çiçekçiler Anneler Günü’nün Sevgililer Günü kadar önemsenmediğini belirtti.

Anneler Günü hazırlıkları her yıl olduğu gibi bu yıl da günler öncesinden başladı. Ülkelere göre kutlama tarihleri değişen bu anlamlı gün, Türkiye'de Mayıs ayının ikinci haftasının pazar günü kutlanıyor. Yani bu yılki Anneler Günü 12 Mayıs'a denk geliyor. Çiçekçilik sektörü için en önemli günlerden birinin Anneler Günü olduğunu belirten Burcu Çiçekçilik çalışanı Yavuz Erduran, bu özel gün için Sevgiler Günü’nden daha az talep aldıklarını belirtti. Annelerin herkesin kalbinde özel bir yere sahip olması gerektiğini dile getiren Erduran, "Ramazan ayı nedeniyle düğün ve açılış gibi etkinliklerin sayısı oldukça azaldı. İşlerimiz bu nedenle durağanlaştı. Bundan sonraki aylarda düğün sezonlarımız var. Anneler Günü için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bizim çiçek kültürümüz çok fazla yok. Sadece özel günlerde çiçekçiler akla geliyor. Halbuki çiçek bir kültür. Çiçek bir sanat. Onun dışında bizleri dünyaya getiren annelerimizin ikinci sırada kaldığını görüyorum ben Aliağa’da. Genelde müşterilerimiz annelerine çiçek alacakları zaman daha uygun fiyatlı tercihlerde bulunuyor. Ama yeni tanıştıkları kız arkadaşlarına çiçek alacakları zaman kesenin ağzını açmaktan kaçınmıyorlar. Bizi dünyaya getiren biricik annelerimizi unutmayalım. Her şeyin en güzeline layık olan kişiler annelerimiz.” İfadelerini kullandı.

“Anneler Günü'nde en sık tercih saksı çiçekleri oluyor”

Aliağa’da müşteriler tarafından en çok tercih edilen çiçeğin orkide olduğunu belirterek sözlerine devam eden Erduran, “ Anneler Günü'nde en sık tercih edilen çiçekler gül ya da karanfil yerine saksı çiçekleri oluyor. Orkide, Afrika menekşesi, kaynana dili, kumkuatlarımız çok ilgi görüyor. Meyvesi şeker hastalığına da iyi geldiği için son dönemde çok tercih ediliyor. Elimizde 100 çeşit bitkimiz bulunuyor şuan. Bunların çoğu endemik bitki. Tarım bölgesinde yaşamımıza rağmen maalesef ki bu bitkilerin çoğu Hollanda’dan ithal ediliyor. Biz de yerli üretimin desteklenmesini istiyoruz. Fiyatlarımız 10 liradan başlıyor bin liralara kadar çıkıyor. Teraryumlarımız var. Bu yıl teraryumlarımız yoğun ilgi gördü. Anneler Günü için hem kalıcı hem de dekoratif olması nedeniyle teraryum satışı yaptık. İnsanlar yenilik ve değişiklik arıyor. 30 küsur senedir Aliağalılara hizmet veriyoruz. Ürün çeşitliliği açısından verimli olaya gayret ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler