131019098
16 Nisan 2024, Salı

“HAKLARIMIZI GASP ETTİRMEYECEĞİZ”

10 Mayıs 2019, Cuma 06:05

     


Petrol İş Sendikası ile TÜPRAŞ işvereni arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecinde anlaşma sağlamadığı için süreç arabuluculuk ile devam ediyor. Petrol İş Sendikası Aliağa Şubesi’nde örgütlü TÜPRAŞ işçisine destek olmak amacıyla Umut-Sen İzmir Koordinasyon Merkezi Temsilcileri Pınar Eren ve Gizem Balcı ziyarette bulundu.

Petrol İş Sendikası ile TÜPRAŞ işvereni arasında sürdürülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde normal görüşme süresi içinde anlaşma sağlanamaması üzerine örgütlü işçiler uzun süredir sürdürülen eylemlerine devam ediyor. TÜPRAŞ ana kapıda gerçekleştirilen eylemlere Umut-Sen İzmir Koordinasyon Merkezi Temsilcileri Pınar Eren ve Gizem Balcı destek ziyaretinde bulundu.

“Buradan herkese boykot çağrısı yapıyoruz”

Petrol İş Aliağa Şube Başkan Yardımcısı Veysel Gündüz işçilere yönelik yaptığı konuşmasına, 16 saattir içeride olan, direniş gösteren işçilere selam göndererek başladı. Şube Başkan Yardımcısı Veysel Gündüz, " Dört gündür gecede 16 saattir içeride olan arkadaşlarımız var. Biliyoruz ki yoruldular. Ama mücadele etmek böyle bir şey. Mücadelemiz büyük ve uzun soluklu. Herkese buradan selam gönderiyoruz." ifadelerini kullandı. Petrol İş Sendikası Aliağa Şubesi’nde örgütlü olan Ravago Petrokimya Holding A.Ş işyerinin gerçekleştirilecek olan toplu sözleşme görüşmesine de değinen Şube Başkan Yardımcısı Gündüz, "Şube Başkanımız Ahmet Oktay ve Şube Başkan Yardımcımız Mevlüt Çınar Genel Merkezi’mizde gerçekleştirilecek olan Ravago toplu sözleşme görüşmesine katıldılar. Ravago'dan iyi haberler bekliyoruz. Aldığımız iyi haberler bize de burada büyük moral olacaktır." dedi. TÜPRAŞ işçisinin mücadelesini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal'a ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı'ya teşekkür eden Şube Başkan Yardımcısı Veysel Gündüz, "Bu zorlu mücadelemizde yanımızda olan kimseyi unutmayacağız. Gasp etmeye çalıştıkları haklarımızı asla gasp ettirmeyeceğiz. Bu saatten sonra asla geri adım atmak yok. Daha önceden de belirtiğimiz gibi; üretimden gelen gücümüz kadar, tüketimden gelen gücümüzü de kullanırız demiştik. Buradan herkese boykot çağrısı yapıyoruz." diyerek sözlerine son verdi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler