Heydar Aliyev anıldı
10 Mayıs 2024, Cuma 11:05| Tweet |
Azerbaycan'ın Merhum Cumhurbaşkanı Heydar Aliyev, Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programla anıldı.
Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in 101'inci doğum yıl dönümü, 'Gül Bayramı' adıyla düzenlenen program ile anıldı. Aliağa'da düzenlenen anma programına; İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Eğitim Müsteşarı Doç. Dr. Necibe Nesibova, Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, İlçe Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Belediye Başkanı Serkan Acar, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz, siyasi parti temsilcileri ve SOCAR Türkiye temsilcileri katıldı.
Gösteriler büyük alkış aldı
Heydar Aliyev Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen program, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ve Azerbaycan milli marşının okunmasıyla başladı. Programda, öğrencilerin sergilediği ‘Gül Bayramı: Heydar Aliyev’ adlı şiir ve gösteri sunumu izleyenlerden büyük alkış aldı. Ardından Aliağa Halk Eğitimi Merkezi ve Petrokimya Ortaokulunun ortaklaşa hazırladığı halk oyunları gösterisinde, zeybek ekibi ve Ege Kafkas ekibi sahne aldı. Anma töreninde konuşan Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Eğitim Müsteşarı Doç. Dr. Necibe Nesibova, her milletin kaderinde, tarihe yön vermiş büyük liderlerin olduğunu söyleyerek Heydar Aliyev’in de ülke kalkınmasında her anlamda çok büyük emekleri olduğunu dile getirdi. Aliyev’in bir Türkiye sevdalısı olduğunu vurgulayan Nesibova, Türkiye-Azerbaycan ilişkisinde onun döneminde kurulan derin diyaloğun öneminden bahsetti. Aliyev sayesinde Azerbaycan’ın bölgede söz sahibi olduğunun altını çizen Nesibova, iki kardeş ülkenin zor zamanlarda her daim birbirlerine destek olduklarını da sözlerine ekledi.
“Aliyev’in manevi mirasını yeni nesillere aktarmak istiyoruz”
Anma töreninde konuşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, şu ifadeleri kullandı: “Bugün burada tarihi hafızamız, dilimiz ve medeniyet tasavvurumuz ile bir kalbin iki yarısını paylaştığımız, kardeş ülke Azerbaycan’ın büyük lideri, merhum Heydar Aliyev'in aziz hatırasına binaen bir araya geldik. Zamanın eskitemediği fikirleri ile bu coğrafyada kalıcı ve derin izler bırakan Aliyev’in bize ilham veren manevi mirasını yeni nesillere aktarmak istiyoruz. Türkiye ve Azerbaycan olarak aynı kökle bu topraklara bağlı büyük bir çınarın dallarıyız. İki devlet, bir millet… Derdi derdimiz, sevinci bahtiyarlığımız, bize kardeşten öte can Azerbaycan’ın büyük lideri Haydar Aliyev’in vizyoner bakış açısı, cesareti ve kararlılığı, yalnızca Azerbaycan ile sınırlı değildi. Aliyev'in hayatı Azerbaycan halkıyla birlikte tüm bölgenin kaderini etkileyen büyük bir hikâyenin parçasıdır. En büyük hayali büyük ve güçlü Türk Milleti olan merhum Heydar Aliyev, ömrünü bu hayali gerçekleştirmeye adadı. Eğer bugün hala aynı rüyayı, aynı duayı paylaşıyorsak hiç kuşkusuz bunda Aliyev’in çok önemli rolü vardır. Ülkelerimiz arasında kurulan dil, tarih ve inanç köprüsünden kardeşliği, birliği ve beraberliği taşıyacağız. Bu yolda birlikte yürürken mazlum uluslara bir umut olacağız. İki ülke arasında kurulan kadim köprülerin, yeni nesiller ile günden güne güçleneceğinden hiç kuşkumuz yok. Bu duygularla Türkiye ile Azerbaycan arasında ilişkilerin güçlendirilmesi yolunda hizmetleri hafızalardan silinmeyecek olan merhum lider Heydar Aliyev’i rahmetle yâd ediyor, aziz hatırasına saygılarımı sunuyorum.”
Konuşmalarının ardından resim, kompozisyon ve şiir dalında düzenlenen ‘Gül Bayramı Mimarı: Heydar Aliyev’ konulu yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesiyle program sona erdi.
(DERYA SÜNER)

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, zabıta teşkilatına katılan

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir ve çevresindeki 16 arkeolojik

Aliağa, Balçova, Bayraklı, Bornova, Buca, Karabağlar, Karşıyaka, Konak ve Ödemiş’te

Aliağa Belediyesi personeli, 2025 yılında orman yangınlarında sergiledikleri özverili

İzmir Valisi Süleyman Elban, yılbaşı gecesi 13 bin 385 kolluk personelinin sahada

ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, Metro ve Tramvay işletmeleri 31 Aralık gecesi sefer saatlerini

İzmir’i depremlere karşı daha güvenli ve dirençli hale getirmek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın eğitimde fırsat

Suskunluğun sesini duyan bir yerden geliyor Deniss. Cevaplardan çok sorulara,

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 2025 yılına ilişkin

CHP, İYİ Parti ve DEM Parti Aliağa ilçe başkanları, 28 bin 75 lira 50 kuruş

SOCAR Türkiye, GAMA Enerji’nin Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali’ni

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Murat Doğan, ilçedeki

Aliağa Belediyesi personelinin sürpriz doğum günü kutlamasında konuşan

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın olağan genel kurulu 26 Ocak’ta

İMEAK DTO Aliağa Şubesi’nde yılın son meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ve Bilge Akademi iş birliğiyle düzenlenen “Zaman

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu ilk maçında Aliağaspor FK, deplasmanda karşılaştığı

İZSU, kış yağışları öncesi İzmir genelinde 12 ilçede binlerce yağmur suyu

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk devrim şehitleri Asteğmen Kubilay ve silah

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, kabul edilen 2026 bütçesini

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, depremde zarar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Kooperatifçilik

Aliağa Siteler Mahallesi’nde, protokol ve vatandaşların yoğun katılımıyla açılan

Günümüzde birçok insan, büyük şehirlerin kalabalığından

Kişisel bakım dünyası artık sadece makas ve fırça darbelerinden ibaret

FIBA Europe Cup N Grubu’nun 2. maçında Aliağa Petkimspor, sahasında Casademont

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, iki önemli

















