FETÖ'NÜN HAVA KUVVETLERİ YAPILANMASINA OPERASYON
10 Haziran 2020, Çarşamba 06:56Tweet |
İzmir merkezli 26 ilde Hava Kuvvetleri Komutanlığı okullarına astsubay ve subay alımlarına yönelik mülakat sınavlarında yapılan usulsüzlüklere ilişkin soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilen 181'i muvazzaf 191 şüpheliden 160'ı yakalandı.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 2004-2016 yılları arasında İzmir'deki sınavlarda FETÖ mensuplarınca mülakat aday numarasının şifrelenip, bu şifre üzerinden terör örgütü mensuplarına bu aday numarasının verilerek mülakatlarda başarılı sayılması suretiyle usulsüzlük yapıldığı belirlenerek 191 şüpheli hakkında operasyon başlatıldı.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir ve 25 ilde 173'ü muvazzaf havacı astsubay, 6'sı muvazzaf teğmen, 2'si muvazzaf üsteğmen, 8'i Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılan astsubay ve 2'si askeri okuldan ilişiği kesilen öğrenci olmak üzere 191 şüpheliyi yakalamak için operasyon başlattı. Operasyonda gözaltı sayısı 160'a ulaştı.
Örgütün şifrelediği aday numaraları
FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetlerine sızma yöntemlerinden mülakat sınavlarında aday numarası şifreleme yönteminin 2013 yılında İstanbul'da Deniz Harp Okulu ve Deniz Astsubaylık Meslek Yüksekokulu sınavlarında uygulandığı tespitinin ardından Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu sınavlarına katılan adaylara ait bilgiler üzerinde bilirkişi heyetince çalışma yürütüldü.
İzmir'deki Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu için 2005, 2011 ve 2012'de yapılan mülakat sınavlarında da aynı yöntemin kullanıldığını tespit eden bilirkişi heyeti, aday numaralarının bazı haneleri toplandığında belli sonuçlar verecek şekilde şifreleme yapıldığını tespit etti.
Aday numaralarının örgütün şifrelemesinin dışında tesadüfi olarak şifreye uygun olma olasılığının ise "Milli Piyango çekilişlerinde arka arkaya 10 kez büyük ikramiye kazanmış olma olasılığından daha küçük" olduğuna dikkati çekilen bilirkişi raporunda, aday numarası formüle uygun olan adayların örgütsel faaliyet kapsamı dışında olamayacağı vurgulandı.
Mülakatlarda kendilerine verilen aday numarasının örgütün formülüne uygun olduğu belirlenen şüphelilerden 154'ünün ise terör örgütünün sözde TSK yapılanmasında askerlerden sorumlu sivil unsurlarca kullanılan ankesörlü ve kontörlü sabit hat veri havuzundaki hatlarla aranma kayıtlarının bulunduğu tespit edildi.
"Mücadelemiz örgütün sonu gelene kadar devam edecek"
İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, operasyonla ilgili bilgi almak üzere Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne geldi. Ekiplerden detaylı bilgi alan Aşkın, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, FETÖ'ye yönelik güzel ve kapsamlı bir çalışma yapıldığını söyledi. Son zamanların en kapsamlı çalışmalarından birinin yapıldığına dikkati çeken Aşkın, şöyle konuştu: "Bu konuda tabii ki duyarlılığımızı bütün kamuoyu biliyor. Mücadelemiz nasıl PKK ile mücadelede dağdaki son terörist bitene kadar devam edecekse alçak Fethullahçı Terör Örgütü ile de aynı şekilde örgütün sonu gelene kadar devam edecek. Bununla ilgili de tabii özellikle halen görevde olanlara yönelik çalışmaların çok kritik olduğunu bilerek bu bilinçle devam ediyoruz."
(AA)

İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, daha önce de defalarca gündeme

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Çaltılıdere Yat İmalat Yeri Projesi’ni,

Ankara'daki evinin önünde 28 yıl önce gerçekleştirilen bombalı

2020 yılını etkisi altına alan pandemi sürecinde, yerli üreticilerin hammadde

Ege Üniversitesi'nde (EÜ) Aşı Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi

Başta Uzunhasanlar olmak üzere Karakuzu, Güzelhisar ve Karaköy mahallelerinin

ING Basketbol Süper Ligi'nin 18. haftasındaki iki İzmir ekibinin mücadelesinde

İphone 5 Ekran Hem ekonomik hem de kaliteli ekran modelleri ile sektörün

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Gazeteci Uğur Mumcu’nun

Ülke genelinde eş zamanlı yapılan Türkiye Güven Huzur Uygulaması kapsamında

İlçenin kültür mirasını gelecek kuşaklara taşımak isteyen Aliağa

Siteler Mahallesi’nde Aliağa Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Barış Manço

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yaşam Kampüsü Huzurevi’nde

Aliağa Belediyesi, ilçedeki parklarda bakım ve onarım çalışması gerçekleştiriyor. Aliağa

Menemen Belediye Başkan Vekili olduktan sonra tebrikleri ve başarı dileklerini kabul

Aliağa’da, engelli vatandaşların istiridye mantarı yetiştireceği tesis Aliağa

Türk Kızılay İzmir Şubesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk

CHP Jeotermal Enerji Araştırma Komisyonu üyeleri, İzmir'de jeotermal sahalarda

2020 yılını değerlendiren Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Ömer Ertürk,

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve SOCAR Türkiye işbirliğiyle

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, bünyesinde kurulan İESOB Usta Mesleki

İzmir'de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 273 amatör spor kulübüne

ING Basketbol Süper Lig ekiplerinden Aliağa Petkimspor, İlkan Karaman'ı kadrosuna

EMDR terapisi nedir? EMDR terapisi ne işe yarar? EMDR terapisi ne zaman uygulanır?

Spor Toto Bölgesel Amatör Ligi (BAL) takımlarından Aliağaspor FK, antrenmanlarına

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) Aliağa Yeni Mahalle’de yapımına

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentte görev yapan 54 bin 533 sağlık çalışanının

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin doğayla uyumlu tarımsal üretimi

Hasasin İlaç Kurucusu Eczacı Hasan Tahsin Arslan, Gazeteci Mustafa Yamaner

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Aliağa’ya gelerek bir dizi ziyaretlerde

Aliağa Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bayram Karcı, ilçeye, biri Dumanlı