131019098
19 Nisan 2024, Cuma

YANAN ORMANLIK ALAN HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

10 Temmuz 2021, Cumartesi 06:46

     


Foça’dan önceki gün çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Yaklaşık 30 hektarlık alanda etkili olan yangında hasar gören bölge havadan görüntülendi. Foça Kaymakamı Ali Çetin: "Küçük yaştaki 2 çocuğun oyun oynadıkları sırada yangına sebebiyet verdiği değerlendiriliyor" dedi.

Foça ilçesinde önceki akşam çıkan orman yangını, ekiplerin çalışması sonucu kontrol altına alındı. Ilıpınar Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda akşam saatlerinde yangın çıktığı bilgisi üzerine bölgeye yangın söndürme helikopteri ve arazözler sevk edildi. Yangına Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 6 helikopter, 1 amfibi uçak, 23 arazöz ve İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince müdahale edildi. Yaklaşık 11 saatlik çalışma sonucu kontrol atına alınan yangın bölgesinde soğutma çalışmaları gerçekleştirildi. Foça Kaymakamı Ali Çetin, yangının çıkış nedeniyle ilgili jandarma ekiplerince çalışma başlatıldığını belirterek, "Küçük yaştaki 2 çocuğun oyun oynadıkları sırada yangına sebebiyet verdiği değerlendiriliyor." dedi.

Alevler evlere yaklaşmış

Yangının yaklaşık 30 hektarlık alanda etkili olduğu belirlendi. Ormanlık alan ile bağ bahçe ve zeytinliklere zarar veren yangının boyutları, drone ile çekilen görüntülere de yansıdı. Yangının çok sayıda ağacı küle çevirdiği ve siyah bir manzaranın hakim olduğu bölgede alevlerin bazı evlere çok yaklaştığı görüldü.

(AA) 







 
Son Eklenen Haberler