İZMİR'İN KURTULUŞUNUN 97. YILI KUTLANDI
10 Eylül 2019, Salı 06:37| Tweet |
İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü dolayısıyla Zafer Yürüyüşü düzenlendi, atlı süvari birliklerinin kente girişi canlandırıldı.
İzmir Polis Anı Evi önünden Zafer Yürüyüşü ile başlayan kutlamalara İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı. 350 metrelik Türk bayrağının açıldığı yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. Kutlama programı kapsamında İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu Komutanı Korgeneral Ali Sivri ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer Atatürk anıtına çelenk koydu.
Türk bayrağı göndere çekildi
Daha sonra İzmir Valiliği önündeki törende atlı süvari birliklerinin 9 Eylül'de İzmir'e girişi ve Valilik binasında Türk bayrağını göndere çekişi canlandırıldı. Bu gösteri izleyenlerden alkış aldı. Afyonkarahisar'dan getirilen Türk bayrağı ve toprak, Vali Ayyıldız'a teslim edildi. Türk bayrağını öperek teslim alan Ayyıldız, "Kutsal vatan toprağı sonsuza dek bizlere emanettir." dedi.
"İzmir, direniş destanımızın simge kenti"
Daha sonra yeniden Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden törende konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan 9 Eylül Zaferi'nin Türkiye tarihi için çok önemli olduğunu söyledi. Bu zaferin 1923'te Lozan Barış Antlaşması ile sonuçlandığını anlatan Soyer, şunları kaydetti:
"Demokraside, kültürde, sanatta, sporda, siyaset ve ekonomide, yaşamın her alanında hem kökleri sağlam hem yenilikçi eserler oluşturmak için 9 Eylül'ü iyi hatırlamaya çok ihtiyacımız var. Bunu, içinde bulunduğumuz şartlar ne kadar zor olursa olsun başarabilmeliyiz, başaracağız. Kurtuluştan kuruluşa giden bu tarihi yürüyüşte hiçbirimizin arasında siyasi uçurumlar yoktu, farklılıklarımızı ayrışmanın değil, bütünleşmenin, tek vücut olmanın gücü haline getirdik ve ülkemizi emperyalist devletlerin işgalinden hep birlikte kurtardık. Bugün yine aynı şiarla İzmir'i ve ülkemizi ayrışma ve kutuplaşmalardan arındırarak birlikle, bütünlükle, ortak vicdan ve akılla geleceğe taşımayı hedefliyoruz."
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının da okunduğu törende halk oyunları gösterisi ile çocuk korosu ve şiir dinletileri sergilendi. Törenin sonunda Büyük Taarruz Bisiklet Turu kapsamında Afyonkarahisar'dan gelen bisikletliler, getirdikleri Türk bayrağı ve toprağı Vali Ayyıldız'a verdi. Törene katılan çocuklar protokol üyelerine fidan hediye etti. (HABER MERKEZİ)

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, depremde zarar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Kooperatifçilik

Aliağa Siteler Mahallesi’nde, protokol ve vatandaşların yoğun katılımıyla açılan

Günümüzde birçok insan, büyük şehirlerin kalabalığından

Kişisel bakım dünyası artık sadece makas ve fırça darbelerinden ibaret

FIBA Europe Cup N Grubu’nun 2. maçında Aliağa Petkimspor, sahasında Casademont

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, iki önemli

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkan adaylığını açıklayan

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 16. hafta mücadelesinde Aliağaspor FK, sahasında konuk

CHP Aliağa İlçe Başkanı Barış Eroğlu, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın

Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Heydar Aliyev, vefatının 22. yılında Aliağa’da

Aliağa Robotik Kodlama Kişisel Gelişim Kursu öğrencileri, Roma’da düzenlenen

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 11. haftasında kendi sahasında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’nın mahallelerinde asfalt yama

Türk rock sahnesinin deneyimli davulcusu Alpay Şalt, enerjisi ve özgün

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup ikinci tur N Grubu’nda, İtalya deplasmanında

Esra Yüksel, ilk romanı Suretler İzler Gölgeler ile aile hafızasının

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik kooperatif davasının görülmesine

Enerjisa Enerji'nin iştiraki Eşarj, 15. Türkiye Enerji Zirvesi'nde Aliağa'daki

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçen ay limanlarda 46 milyon

Milli Eğitim Bakanlığınca, öğrencilere gerçek cihaz ve atölye ortamlarının

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın olağan genel kurulu 13 Ocak

Aliağa Belediyesi Aile Danışma Merkezi tarafından, 9. ve 10. sınıf öğrencilerinin





















