İZMİRLİLER TEK YÜREK OLDU
10 Eylül 2021, Cuma 07:00Tweet |
Kurtuluş Savaşı'nın zafere uzanan son adımı niteliğini taşıyan İzmir'in kurtuluş günü, yine büyük bir coşkuyla kutlandı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin kurtuluşunun 99. yıldönümü nedeniyle düzenlediği etkinlikler, 99. Zafer Yürüyüşü 57. Tümen’in Afyon'dan İzmir'e varışını temsilen Dereçine Belediye Başkanı Ömer Yıldız'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e Türk Bayrağı teslimi ile başladı. Türk Ordusu’nun 9 Eylül 1922'de İzmir’e girerken kullandığı güzergâh üzerinde düzenlenen yürüyüş, Basmane Karakolu önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar sürdü. Yürüyüşe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer’in yanı sıra CHP İzmir milletvekillerinden Murat Bakan, Bedri Serter, Mahir Polat, Sevda Erdan Kılıç, Kani Beko, Özcan Purçu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, MHP İzmir Milletvekili Tamer Karaosmanoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, ilçe belediye başkanları, iş dünyası ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, her yaştan ve her kesimden binlerce İzmirli katıldı.
350 metrelik bayrak açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 350 metre uzunluğundaki Türk bayrağını taşıyan İzmirliler; Türk ordusunun kente girdiği tarihi güzergahı izleyerek Gaziler, Anafartalar ve İkiçeşmelik caddeleri üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na ulaştı. Marşlar eşliğinde ilerleyen korteje çevredeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 9 Eylül'ün önemine değinerek, "Bir memleketin esaretinin son bulduğu gün bugün. Ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu ve kurtuluşu arasındaki köprüdür. O nedenle İzmir sadece İzmir değil. 9 Eylül sadece İzmir'in kurtuluşu değil. 9 Eylül bir memleketin esaretten kurtuluşudur. O nedenle en büyük bayramdır. Çok gururluyuz" dedi.
Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi
İzmir Büyükşehir Belediyesi bandosunun eşlik ettiği yürüyüşün ardından, Cumhuriyet Meydanı’nda tören yapıldı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.
Konak Meydanı’nda bayrak töreni
9 Eylül törenleri kapsamında Konak Meydanı'nda düzenlenen bayrak törenine Vali Yavuz Selim Köşger, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Mahir Polat, Murat Bakan, Özcan Purçu, Bedri Sertel de katıldı.
Efeler sahnede
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kemeraltı İkinci Beyler Sokağı’nda 66 yıldır her 9 Eylül’de düzenlenen Efe-Zeybek Buluşması’nda bir araya geldi. Geleneksel törende 9 Eylül coşkusuna efelerin zeybek gösterileri renk kattı.Tarihi çarşıda efe-zeybek kültürünün merkezi haline gelen Hür Efe antika mağazasının önünde yapılan törende, yakın zamanda yaşamını yitiren halkla ilişkiler mesleğinin duayen ismi Sancar Maruflu da anıldı. Katılımcılar Maruflu’nun uzun yıllar öncülük ettiği buluşmada bu kez yer almamasının yarattığı burukluğu dile getirdi. Katılımcılar törenin ardından efe ve zeybek kültürüne dair önemli bir koleksiyonun bulunduğu müzeyi de gezdi. Başkan Tunç Soyer’e eşi Neptün Soyer, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Konak Belediyesi Meclis Üyesi ve İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Avukat Ulvi Puğ, gaziler ve yurttaşlar eşlik etti.
(SERKAN SELİNGİL)

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Terörsüz Türkiye sürecindeki

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi’nin geleneksel aşure etkinliği

İYİ Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Adar, Tarım Politikalarından

CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları, Demokrasi Meydanı’nda düzenledikleri

Yüzünüzle tamamen uyumlu, doğal ve estetik bir burun mümkün

Aliağa'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde "Zaferin

Kendi hikâyesini notalara döken müzisyen Anıl Kaplanoğlu ile müzik

FIBA Avrupa Kupası'nın yeni sezonunda mücadele edecek takımlar belirlendi.

İZSU’nun 10 Temmuz verilerine göre, kentin tüm barajlarındaki doluluk

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da yangın emniyet şeridi oluşturdu,

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım kurum ve kuruluşları,

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK), son günlerde kenti etkileyen

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gezici Açıkhava Film Günleri

Aryom Yazılım, İzmir merkezli siber güvenlik başta olmak üzere, kişisel

İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, İngiltere’den söküm

Son bir ayda İzmir’i etkileyen orman yangınlarının geride bıraktığı hasar ürkütücü

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi, 13 Temmuz Pazar günü geleneksel

Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Menemen Belediye eski Başkanı

Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan

Menemen Belediye eski Başkanı Tahir Şahin, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını

DEM Parti Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur Gezici ve Veysel Özbay, belediye

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 ilçede 27 ekiple sivrisinek ve haşereye

Yeni sezonda TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele edecek olan Aliağaspor FK,

Türkiye’de ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan

TFF 2. Lig Kırmızı temsilcisi Aliağaspor FK, transfer çalışmalarına hız kesmeden

Reseller hosting günümüz dijital dünyasında kendi hosting işinizi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın yangından zarar gören

Ocak-mayıs döneminde Türkiye'den yapılan 110 milyar doları aşan ihracatın

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, köylerin yeniden yangınlara

Eğitim-İş İzmir 7 No'lu Şube Başkanı Mustafa Gök, yaklaşan 8. Dönem

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, Letonyalı

2 Temmuz 1993’te Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri’ne gelenlerin

SOCAR Fiber ve TurkNet, Türkiye’nin internet altyapısını güçlendirmek,

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), Bakırçay’daki gazetecilerle mesleki

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Dilek Gappi ve yönetim kurulu üyeleri,