“9 Eylül’ümüz kutlu olsun”
10 Eylül 2024, Salı 07:21Tweet |
İzmir’in kurtuluşunun 102. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Hiçbir siyaset, hiçbir siyasi görüş, vatan ve millet sevgisinin önüne geçemez. 9 Eylül’ümüz kutlu olsun.” dedi.
İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle devam etti. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral İrfan Özsert, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, konsoloslar, büyükelçiler, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, bürokratlar, iş dünyası, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve İzmirliler katıldı. Törende Atatürk Lisesi öğrencisi Efe Babürşah şiir okudu.
“Anlatmaya kelimeler yetmiyor”
“Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganlarıyla kürsüye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “İzmir, 9 Eylül demek. 9 Eylül İzmir demek. İzmir Kurtuluş Savaşı’nın ateşinin yakıldığı şehir demek. 9 Eylül’de İzmir’de elde edilen o zafer, aynı zamanda Türkiye’mizin, Cumhuriyetimizin yazılışı demek, önsözü demek. Böylesine özel bir günü 102 yıldır kutluyoruz. Bugünün ne kadar özel, ne kadar onurlu bir gün olduğunu anlatmaya kelimeler yetmiyor” dedi.
“Hiçbir saygı ve hiçbir sevgi sözde kalmamalı”
Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmanın önemine vurgu yapan Başkan Tugay, “Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına düşen görev, böylesine özel bir günle sonuna kadar gurur duymaktır. Türk milletinin yaptığı o büyük kahramanlığa son nefesine kadar saygı duymaktır. Ama hiçbir saygı ve hiçbir sevgi sadece sözde kalmamalıdır. Başka hiçbir değer insanın vatanı ve milletinin sevgisinin üzerine çıkmamalıdır. O nedenle böyle kutlama günlerinde, bir araya geldiğimiz bu özel günlerde tüm yurttaşlarımıza, özellikle gençlerimize şunu hatırlatmak isterim; görevimiz bu onurlu ülkeye, ülkenin büyük liderine, onun ve silah arkadaşlarının kurmuş olduğu bu güzel cumhuriyete, bu özgür vatana karşı sorumluluklarımızı yerine getirmektir. Vatan ve millet sevgisini her türlü çıkarın önünde tutmaktır. O nedenle hiçbir siyaset, hiçbir siyasi görüş, vatan ve millet sevgisinin önüne geçemez. Türkiye Cumhuriyeti’nin çıkarı söz konusu olduğunda, vatandaşlarımıza hizmet söz konusu olduğunda, İzmir’in sorunlarına sahip çıkmak söz konusu olduğunda, hiç kimse kendini bu görevi yapmaktan alıkoyamaz. Başka hiçbir kişisel hesabını bunun önüne koyamaz. Diyorum ki; bu ülkenin, bu onurlu mücadelesinin devamını siz getirin, biz getirelim, hep beraber getirelim. Türkiye Cumhuriyeti kimsenin başka ülkelere yerleşmek istediği bir ülke olmasın. Eğer Kurtuluş Savaşı kahramanlarının ve büyük liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kemikleri sızlamasın, bizlere haklarını helal etsinler istiyorsanız bu mücadeleyi yapmaktan asla geri kalmayın. 9 Eylül’ümüz kutlu olsun. Yaşasın İzmir, yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığı, Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” diye konuştu. Tören halk dansları gösterileri ve zeybek oyunuyla sona erdi.
(DERYA SÜNER)
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İleri Yaş İzmir Eylem Planı kapsamında
2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın 1. dönem karne töreni gerçekleştirildi.
Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) katılımcıları
Aliağa Belediyesi, yarıyıl tatiline giren öğrenciler için eğlenceli etkinlikler
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, 18 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında,
Aliağaspor FK Futbol Nesine 3. Lig 16. hafta karşılaşmasında yarın sahasında ligin
İzmir Valisi Süleyman Elban, kent genelinde 2024 yılında 203 suç örgütünün
Petkim, Ege İhracatçı Birlikleri’nin “İhracatın Yıldızları 2024”
İZSU, Menemen’in Emiralem, Türkelli, Seyrek ve Villakent mahallelerinde
SOCAR Türkiye ve GİRVAK, "Girişimde Kadın Enerjisi Programı"nı başlattı.
Ege Genç İş İnsanları Derneği'nin olağan genel kuruluna katılan İzmir Büyükşehir
Menemen Belediyesi, polis olmak ya da üniversitelerin beden eğitimi bölümlerine
Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ile Aygün Ortak Sağlık Güvenlik Birimi Ltd.
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2025 yılındaki ilk birleşiminde
Büyükşehir Belediyesi tarafından Aliağa Belediyesi’nin talebi doğrultusunda
ALTO ile Aliağa Doğa Koleji Anaokulu arsında indirim protokolü imzalandı. Protokolle
Menemen Belediyesi, ilçede bulunan ilk ve ortaokul bahçelerinde seksek,
Evde tavuk döner yapmak, dışarıda tüketilen dönerlerin lezzetini ve
CHP İzmir İl Başkanlığı’nın organize ettiği “İktidar Yolunda Korkusuz
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 5. kez düzenlenecek Çocuk
Aliağa Petkimspor, Basketbol Şampiyonlar Ligi play-in etabı ikinci maçında
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın-Denizli Otoyolu Açılış Töreni'nde yaptığı
İzmir Körfezi’ni temizleme görevinin bakanlıkta olduğunu ancak yapmadığını
Mersin Akdeniz Belediyesi'nin Eş Başkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan’ın
2021 yılında okuyucuyla buluşan Yediler Teknesi adlı romanıyla Vedat Türkali
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 14. Hafta mücadelesinde
Bir dizi programa katılmak üzere İzmir’de bulunan CHP Genel Başkanı Özgür
İzmir, 2021 yılından bu yana en yağışlı aralık ayını geçirdi. Kentin içme
Aliağa Petkimspor, Basketbol Süper Ligi'nin 14. haftasında bugün sahasında
SOCAR Fiber, EXA Infrastructure ile stratejik bir iş birliği anlaşması imzalayarak
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Körfez ile
Aliağa Belediyesi’nde 2025 yılının ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi.
Basketbol Şampiyonlar Ligi play-in etabı ilk maçında Aliağa Petkimspor, İsrail'in
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2025 yılının ilk haftasında okullara hijyen