131019098
3 Mayıs 2024, Cuma

ZEYTİNLİ PARK, HAKKI ÜLKÜ PARKI OLACAK

10 Aralık 2020, Perşembe 06:42

     


Aliağa Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Sedat Sarı’nın verdiği gündem dışı önergeyle Zeytinli Park’ın adının Hakkı Ülkü Parkı olarak değiştirilmesi oyçokluğu ile kabul edildi.

Aliağa Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı 3 Kasım 2020 tarihli meclis tutanaklarının okunup oylanması ile başladı. Ardından başkanlıktan gelen önergeler ve komisyondan gelen raporlar görüşülerek meclis üyelerinin oylamasına sunuldu. Toplantıda, ilçede bulunan, mülkiyeti belediyeye ait zeytinlik vasıflı taşınmazların 10 yıllık süre ile kiralanması hususu, oyçokluğuyla İmar ve Plan Bütçe Komisyonlarına havale edildi. 30 Ekim’de meydana gelen deprem nedeniyle ilçede 1999 yılı öncesi binaların envanterinin oluşturulabilmesi ve çalışmalarının yapılmasına ilişkin önerge de komisyondan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi.

Tezgâh tahsis bedellerinin ödemesi 6 ay süreyle ertelenecek

Toplantıda meclis üyeleri tarafından verilen gündem dışı iki önerge de gündeme alınarak görüşüldü. CHP Grubunun verdiği önergeyle, salgın süreci nedeniyle zor günler geçiren pazar esnafından talep edilen tezgâh tahsis bedellerinin 6 ay süreyle ertelenmesi konusu oybirliği ile kabul edildi. İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Sedat Sarı’nın verdiği gündem dışı önergeyle Zeytinli Park’ın adının Hakkı Ülkü Parkı olarak değiştirilmesi ise oyçokluğu ile kabul edildi.

Sarı, devlet hastanesini sordu

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Sedat Sarı, geçtiğimiz günlerde Aliağa Devlet Hastanesi Acil Servis Ek Binasının yapımı için imzalanan protokolü hatırlatarak, bunun ilçe için önemli bir gelişme olduğunu, ancak yeni devlet hastanesi yapılıp yapılmayacağı konusunda da insanların kafasında soru işaretleri oluştuğunu söyledi. Sarı, Başkan Acar’a yeni devlet hastanesinin yapım süreci ile ilgili bir aksama olup olmayacağını sordu. Başkan Acar da 75 günde hizmete girmesi beklenen Acil Servis Ek Binasının yeni devlet hastanesi yapılana kadar bir ihtiyaç olduğunu, projede yanık ünitesi ve yoğun bakım servislerinin de yer alacağını, yeni devlet hastanesinin yapımı ile ilgili sürecin ise devam ettiğini söyledi.

Meclis toplantısı, toplantıya katılmayan iki meclis üyesinin mazeretlerinin oylanması ile sona erdi. Aliağa Belediyesi’nin 2021 yılındaki ilk meclis toplantısı 5 Ocak Salı günü saat 18.00’de gerçekleştirilecek.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler