26 Ekim 2024, Cumartesi

İMEAK DTO ve GEMİSANDER’den birlik beraberlik toplantısı

11 Ocak 2023, Çarşamba 06:27

     


İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şube Başkanı Adem Şimşek, Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER) Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Önal ve dernek yöneticileri toplantı yaptı. Toplantıda gemi geri dönüşüm sektörü için birlik beraberlik içerisinde çalışılacağı vurgulandı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şube Başkanı Adem Şimşek, Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER) Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Önal ve dernek yöneticileri GEMİSANDER binasında bir araya geldi. Gemi geri dönüşüm sektöründeki sorunlar için birlikte hareket edeceklerini söyleyen GEMİSANDER Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Önal, “Gemi söküm son zamanlarda Türkiye’nin gündeminden hiç düşmüyor. Dışarıdan çok fazla baskı var. Olur olmaz haberler, sözler sektörümüzü çok yaraladı. Adem Başkan da bundan 10-15 gün önce bir sohbet esnasında, bunları beraber aşalım dedi. Kendisi de aynı zamanda gemi sökümcü. Biz de olur dedik. Bu çerçevede derneğimize ziyarette bulundular.” dedi.

Kamil Önal, “Birlik içerisinde buradaki sorunları çözeceğiz”

İlçedeki gemi geri dönüşüm tesislerinde 2 bine yakın işçi çalıştığını söyleyen Kamil Önal, “Sektörde gemi sayısı azaldığı için çalışan sayısı da azaldı. Burada geçen sene eylem oldu. Bugün geldiğimiz noktada dışarıdan buraya çok fazla baskı var. Bundan sonraki süreçte Adem Başkan ve odanın yetkilileri ile birlik içerisinde buradaki sorunları çözeceğiz.” diye konuştu.

Adem Şimşek, “Gemi sökümün yanındayız”

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Başkanı Adem Şimşek yaptığı açıklamada, “Kıymetli kardeşim, Kamil Başkan bizi buraya kabul etti. Biz de geldik. Camia hepimizin camiası. Biz de Deniz Ticaret Odası Şubesi olarak yenilikçi vizyon ve misyonla denizcilik camiasına, üyelerimize hizmet verdik. Hizmet vermeye de devam edeceğiz. Gemi söküm bizim bir parçamız. Hepimiz buradan ekmek yiyoruz. Buradaki sorunları beraber çözeceğiz. Üzerimize düşen ne varsa ben, yönetim kurulumuz ve meclis başkanımızla beraber çözeceğiz. Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi olarak gemi sökümün yanındayız.” ifadelerini kullandı.

“Gemi geri dönüşüm tesislerinin ülke ekonomisine katkısı büyük”

8 yıl GEMİSANDER başkanlığı yaptığını belirten ve geçmiş dönemde yaptığı çalışmalardan söz eden, Adem Şimşek, “Aliağa’daki gemi geri dönüşüm tesislerinin ülke ekonomisine büyük katkısı var. Burası 1976 senesinde Bakanlar Kurulu kararıyla Aliağa Gemi Söküm Bölgesi ilan edildi. Gemi söküm sektörü bizi onure ediyor. Burada evraklarını tamamlamış olan en az 6-7 firma Avrupa Birliği sertifikalarını almayı bekliyor. Bu firmaların kriterleri Avrupa Birliği tarafından onaylandıktan sonra daha çok kapasite artırımına gidilecek.” diye konuştu.

“Bu yeşil sektörü dünyaya daha iyi tanıtmak gerekiyor”

Türkiye’de gemi geri dönüşüm sektöründe lobileşmenin önüne geçmek gerektiğini vurgulayan Adem Şimşek, “Avrupa’daki toplantıları takip ediyorum, artık her şey lobiye dönmüş, lobi çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Bunların önüne geçmek, ekonomi anlamında daha çok kazandırmak ve bu yeşil sektörü dünyaya daha iyi tanıtmak gerekiyor. Bu konularda şube olarak her zaman yanınızdayız. Bundan sonraki süreçte daha iyi neler yapabiliriz hep beraber bunlara karar verelim.” dedi.

(SAMİYE ÖZTÜRK) 







 
Son Eklenen Haberler