131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

EMNİYET VE JANDARMA MUHTARLARIN SORUNLARINI DİNLEDİ

11 Mart 2020, Çarşamba 06:15

     


Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı, köy ve mahalle muhtarları ile kahvaltıda bir araya geldi. Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş ve Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız muhtarların sorunlarını dinledi.

Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Rıfkı Kulaksız, Aliağa Jandarma Karakol Komutanı İbrahim Gültekin, Yeni Şakran Jandarma Karakol Komutanı İsmet Erbayındır muhtarlarla kahvaltı etkinliğinde buluştu. Etap Altınel Otel’de yapılan kahvaltının ardından muhtarların sorunlarını dinleyen Müdür Yasin Uğurtaş ve Komutan Rıfkı Kulaksız muhtarlerin taleplerini not aldı. Muhtarların ortak sorunu mahallerindeki hurdacılık faaliyetleri oldu. Hurdacılık yapanların mahallelerde hırsızlık olaylarına karıştığını belirten muhtarlar bu konuyla alakalı önlem alınmasını talep etti. Muhtarların dikkat çektiği bir diğer konu ise mahallelerde yaygınlaşması beklenen kamera sistemleri oldu.

“Karakolumuz muhtemelen bir yıla kadar faaliyete geçecek”

Kahvaltıda ilk olarak Aliağa İlçe Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız söz aldı. Kulaksız, “Şakran Bölgesine karakolumuz bakıyor. Biz o bölge ile ilgili 2018’de güçlendirme yaptık. Personel takviyesi yaptık ama ALOSBİ, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde bir karakolumuz daha açılıyor. İnşaatı başladı. Karakolumuz muhtemelen bir yıla kadar faaliyete geçecek. Bölgedeki üç tane köyü ve organize sanayiyi bu karakola bağlayacağız. Amacımız şu, hem gelecekte işçi sayısı artan ALOSBİ bölgesinin güvenliğini sağlamak hem de özellikle Çaltılıdere’de öngörülen yapılacak şeylere bakılınca buradaki nüfus artışını da düşünerek bir karakol planladık. O karakol faaliyete geçtiğinde Yeni Şakran Karakolumuz aşırı derecede rahatlayacak. Cezaevi ve Şakran’a daha iyi hizmet edecek. Jandarma bölgesindeki muhtarlarımızın görüşlerini not aldık. Genel manada memnuniyet verici bir sonuç aldık. Bundan iki yıl öncede muhtarlarımızla görüştüğümüzde yapabileceğimiz şeyleri izah etmiştik. Görüyorum ki elimizden gelen gayreti göstermek suretiyle bazı şeyleri yaptığımızı ve olumlu sonuçları almak bizi de mutlu etti. Kopuk iletişim sorunun ana kaynağıdır. Burada görünen sonuç şu iletişim kaynaklarımız açık. Bütün problemleri göğüslemeye hazırız. Yapabileceğimizi yaparız. Yetkimizi aşanı yetkili makama ulaştırırız. Ortak paydamız buranın emniyet ve asayişini sağlayarak bütün insanların huzurlu, mutlu bir şekilde yaşamasını sağlamaktır. Ana sorun kameralar. Kameralar ile ilgili kişisel çalışmalarımız devam edecek.” şeklinde konuştu.

“Dost Eli Projesi’ni Aliağa’ya getirmek istiyoruz”

Aliağa Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız’ın ardından Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş sorumluluk bölgesindeki mahalle muhtarlarının sorunlarını dinledi. Daha sonra konuşmasına başlayan Uğurtaş, “Özellikle son dönemde petrokimya tesislerinin olduğu bölgede ve askeri bölgelerde vatandaşlarımız binaların fotoğraflarını çekiyorlar. Bu kanuna göre suç. Bu bir adli suçtur. Vatandaşlarımızı bu konuda bilgilendirmek lazım. Bir diğer konuda Galatasaraylılar Derneği ile bir hayır işimiz var. Diğer takım derneklerine de belki örnek olur. Biz duyduk ki Almanya’da Bremen Galatasaraylılar Derneği Dost Eli Projesi var. Bu proje Türkiye’deki değişik yerlere taleplere göre gidiyor. İçeriği Almanya’daki Türk vatandaşlarımızın topladığı malzemeleri başta engelliler için olmak üzere Türkiye’deki her sene bir yere hibe ediyorlar. Bu sene on üçüncüsü düzenleniyor. Dost Eli Projesi’ni Aliağa’ya getirmek istiyoruz. İlçe Kaymakamımızdan da onay aldık. İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak projenin sponsorluğunu üstlendik. Hepimiz bir engelli adayıyız. Siz muhtarlarımızdan bizim için kişi listesi hazırlamanızı istiyorum. Etap Altınel ve Galatasaraylılar Derneği’ne destelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bir yara kapatmak lazım. Bir de ayın 24’ü 31’i ve 10’unda Polis Haftası etkinlikleri çerçevesinde bizim daha önceden oluşturduğumuz ve altı aydır bir fiil çalıştığımız Türk Halk Müziği Korosu kurduk. Bu koronun tamamı polislerden oluşuyor. Bir de Polis Ritim Grubu kurduk. Bu üç günde de bir organizasyon yapıp tüm vatandaşlarımızı davet edeceğiz.” İfadelerini kullandı. Konuşmaların ardından İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’ın yazmış olduğu Terör ve Algı Yönetimi adlı kitap basın mensuplarına ve muhtarlara takdim edildi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler