131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

İL HIFZISSIHHA’DAN ULAŞIM KARARI

11 Mart 2021, Perşembe 06:53

     


İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni bir karar imza attı. Karara göre personel, yolcu ve okul servislerinin, HES kodu sorgulama zorunluluğu şartını sağlamaları halinde, ruhsatlarında belirtilen kadar yolcu alabileceklerini açıkladı. Böylece, İzmir'deki servislerde "1 koltuk dolu 1 koltuk boş" uygulaması kalkmış oldu.

İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu, İzmir'de B1, B2, D1, D2 ve D4 yetki belgesi ek taşıt belgesinde kayıtlı olan taşıtlarda ruhsatlarında belirtilen yolcu kapasitesi oranında yolcu kabul edilebilmesine karar verdi. Personel, yolcu ve okul servis türü olan bu taşıtların, Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği tedbirlere uyulmak kaydıyla ruhsatında öngörülen kadar yolcu alabileceği bildirildi. Öte yandan terminal ve gar binalarında bulunan yeme içme yerlerinde işyeri açma ve çalışma ruhsatlarında belirtilen çalışma saatlerine uygun şekilde faaliyet göstermelerine de izin çıktı.

“1 koltuk dolu 1 koltuk boş" uygulaması kalkmış oldu

İzmir'de koronavirüs salgını kapsamında alınan tedbirler kontrollü normalleşme süreci ile birlikte yeniden değerlendiriliyor. Bu doğrultuda salgınla mücadele sürecinde alınan tedbirlerde göz önünde tutulan üretim, imalat ve tedarik zincirlerinin aksamaması ilkesi açısından önem arz eden ulaşım faaliyetlerinde etkinliğin sağlanması ve seyahat edenlerin mağduriyet yaşamaması amacıyla gönderilen İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün Genelgesi gereğince İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yeni kararlar alındı. Karara göre personel, yolcu ve okul servislerinin, HES kodu sorgulama zorunluluğu şartını sağlamaları halinde, ruhsatlarında belirtilen kadar yolcu alabileceklerini açıkladı. Böylece, İzmir'deki servislerde "1 koltuk dolu 1 koltuk boş" uygulaması kalkmış oldu.

Alınan karara göre;

Yolcu taşımacılığı faaliyeti gerçekleştirmek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca düzenlenen B1, B2, D1, D2 ve D4 yetki belgesi eki taşıt belgesinde kayıtlı olan taşıtlarda, başta HES kodu sorgulanması zorunluluğu olmak üzere Sağlık Bakanlığı Covid­19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirtilen tedbirlere uymak kaydıyla ruhsatlarında belirtilen yolcu kapasitesi oranında yolcu kabul edilebilmesine ve Yüksek risk grubunda bulunan ilimizde terminal ve gar binalarında bulunan yeme içme (lokanta, restoran, kafeterya, pastane vb.) yerlerinin, Sağlık Bakanlığı Covid­19 Salgın Yönetimi Çalışma Rehberinde yer alan tedbirlere uymak kaydıyla, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 30.11.2021 tarihli ve 20076 sayılı ve 03.03.2021 tarihli ve 3668 sayılı Genelgeleri ile getirilen açılış kapanış saatlerine bağlı olmaksızın işyeri açma ve çalışma ruhsatlarında belirtilen çalışma saatlerine uygun şekilde faaliyet göstermelerine, karar verildi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler