131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

BİLSEM ÖĞRENCİLERİ ULUSLARARASI YARIŞMADA FİNAL ETABINDA

11 Haziran 2020, Perşembe 06:20

     


Aliağa Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri Uluslararası Kanguru Matematik 2020 Yarışması’nda final etabına kalmayı başardı.

Aliağa Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden, “ Uluslararası Kanguru Matematik 2020 Yarışması”na katılan; Burçe Vatan, Onur Kerem Durukan, Uras Bartu Doğan, Öykü Kara, Bahar Yüksel, Elçin Eylül Erbil, Tahir Tuncan, Nisanur Gemici, Ahmet Haşim Özcan ile final etabında ve Arda Kara ise Uluslararası Tales Matematik 2020 yarışmasında final etabında yarışmaya hak kazandı. 104 öğrencisi ile 2019 yılında eğitime başlayan Aliağa BİLSEM, sınava giren öğrencilerinin %95'i ile final etabına kalmayı başardı. Aliağa, Bergama, Dikili, Kınık ve Foça'dan gelen öğrencilerle eğitime devam eden Aliağa Bilsem, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gayretleriyle ilçeye kazandırdı.

“Matematiği öğrenciler arasında daha popüler hale getirmeyi hedefliyor”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, “Her yılın Mart ayının üçüncü haftası bütün dünyada 6 milyondan fazla öğrenci önemli bir uluslararası matematik organizasyonun parçası olarak Kanguru Matematik Yarışması’na katılıyor. Kanguru Matematik, yarışma ve sınavlarla öğrencilerin matematiğe olan ilgisini çekmek ve matematikte yetenekli öğrencileri daha da motive etmek eskiden beri tüm dünyada var olan bir düşüncedir.Bu kapsamda yapılan çok fazla sınav var. Bunlardan en önemlisi Uluslararası Matematik Olimpiyatlarıdır (IMO). 55.si düzenlenen IMO’ya 100 ülke en iyi 6 öğrencisi ile katılıyor. “Kanguru Matematik Sınavı” da her yıl 6 milyon civarı katılan öğrenci sayısıyla IMO kadar yaygın ve önemli bir matematik yarışması olarak karşımıza çıkıyor. Ancak Kanguru Matematik Yarışması çoğu yönden bu uluslararası matematik olimpiyatlarından farklı. Her yaştan (7-18) öğrencinin 6 farklı kategoride katılabileceği Kanguru sınavı kategorilere göre 24- 30 arası sorudan oluşmakta ve sınav 75- 90 dakika sürmekte. IMO’da öğrenciler yüksek seviyedeki 6 sorunun çözümü için 2 gün uğraşırlarken Kanguru sınavında sorular öğrencilerin ilgisini çekecek, günlük hayatla bağlantılı ve hatta eğlencelidir. Böylelikle öğrencilerin kafasında yer etmiş olan “matematiğin zor ve sıkıcı” olduğu yönündeki fikirlerini değiştirmeyi, matematiği öğrenciler arasında daha popüler hale getirmeyi hedeflemektedir.” İfadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler