131019098
19 Mart 2024, Salı

İZMİR TARIM FUARI AÇILIYOR

11 Haziran 2021, Cuma 06:02

     


Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın dört büyük tarım fuarı arasından biri olan “Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı”, 23-27 Haziran 2021 tarihleri arasında Türk tarımını dünya tarımı ile Fuar İzmir’de 16. kez buluşturacak.

Yaklaşık 1.5 senedir Tarım Fuarlarından uzak kalan sektör çalışanları artık bir araya gelmek ve ticari ilişkileri geliştirmek için gün sayıyor. Her yıl olduğu gibi 2021 yılında da düzenlenecek olan yurtdışı alım heyetleri ikili görüşmeleri, büyük bir iş hacmi yaratarak, Agroexpo katılımcılarına ihracat ve ithalat bağlantıları kurma fırsatları sunacak. Agroexpo 16. yılında, 1 milyar dolarlık iş hacmi hedefiyle 80 ülkeden 1050 katılımcı ve 390.000 ziyaretçiyi ağırlamayı hedefleyerek ve Uluslararası anlamda her yıl olduğu gibi gücünü koruyan ve gücünü arttırmak için çalışmalarına tüm hızıyla devam eden Orion Fuarcılık A.Ş.’nin düzenlediği fuara bu yıl T.C. Tarım ve Orman Bakanı Sn. Dr. Bekir Pakdemirli ve misafirleri Azerbaycan, Kuzey Makedonya ve Gürcistan Tarım Bakanları katılacaklardır. Bunun yanı sıra Polonya ve Katar Ülkelerinin Tarım Bakanlıkları ülke stantları ile fuarda yer alacaklardır. Avrupa, Afrika, Orta Doğu ve Türki Cumhuriyetlerden gelecek alım heyetleri ile ikili görüşmeler gerçekleştirilecektir. Resmi açılış törenimiz, bu yıl fuarın ikinci günü 24 Haziran Perşembe saat 11:30 ’da T.C. Tarım ve Orman Bakanı Sn. Dr. Bekir Pakdemirli ve misafir Tarım Bakanlarının teşrifleri ile gerçekleşecektir. 2020 yılında Tarım Ekonomisine büyük bir ivme kazandıran Agroexpo, 23–27 Haziran 2021’de Pandemiden sonraki ilk Tarım Fuarı olarak sektöre büyük bir güç katacaktır.

ÖNCE SAĞLIK SONRA TİCARET

Orion Fuarcılık, tüm katılımcı ve ziyaretçilerin sağlığının ön planda olduğunu belirterek, tüm gereken COVID-19 önlemlerini fazlasıyla aldığının altını çiziyor. Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar alanı Fuar İzmir, Covid-19’a karşı almış olduğu önlem ve uygulamalar ile TSE tarafından güvenli alan olarak tanımlandı. Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi ile tescillendi. Ayrıca 16.AGROEXPO fuarının sağlık sponsoru olan MEDICANA International İzmir Hastanesi 5 gün boyunca fuar alanında bulunarak sağlık konusunda hizmet verecek. Fuara ziyaretler yalnızca Online Davetiye girişleri ile gerçekleştirilebilecek olup, ayrıca girişte Hes Kodu sorgulamaları da yapılacaktır. Fuara sadece Online Bilet Sistemi ile giriş sağlanacaktır. (Online Bilet için www.agroexpo.com.tr’ den temin edebilirsiniz.) (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler