131019098
19 Nisan 2024, Cuma

15 TEMMUZ PROGRAMI BELLİ OLDU

11 Temmuz 2019, Perşembe 06:46

     


Aliağa’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla 08-16 Temmuz günlerinde yapılacak etkinlikler belirlendi.

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından anayasal düzeni bozmaya, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yıkmaya yönelik yapılan 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla Aliağa’da düzenlenecek 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlik programı ilçe protokolü tarafından yapılan bir toplantı sonucunda belirlendi. Aliağa Kaymakamı Erhan Günay başkanlığında, Yazı İşleri Müdürü Vekili Sabri Yılmaz, Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, İlçe Jandarma Komutan Vekili Sedat Atıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, Aliağa Müftü Vekili Erkan Senoğlu ve Aliağa Belediye Başkan Temsilcisi Yardımcısı Mehmedali Öztürk'ün katılımıyla gerçekleşen toplantı sonrasında Aliağa’da düzenlenecek etkinlikler kararlaştırıldı.

15 Temmuz'un önemi, anlamı işlenecek

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla 12 Temmuz 2019 Cuma günü Cuma Namazı öncesinde Merkez Camii’nde tüm şehitler ve ebediyete intikal eden gaziler için Mevlid-i Şerif okunacak. Aliağa Müftülüğünce belirlenen camii de lokma döktürülecek. Şehitlerimiz için okunan hatimlerin Aliağa’da tüm camilerde duası yapılacak. 12 Temmuz Cuma gününün hutbesinde 15 Temmuz'un önemi, anlamı konusu işlenecek. 15 Temmuz günü sabahtan tüm kamu binalarına Türk Bayrağı asılacak.

Kur'an-ı Kerim okunacak ve dualar edilecek

15 Temmuz günü ise Saat 12.00’de Aliağa Mezarlığı’nda bulunan şehitlik ziyaret edilecek. Aliağa Müftülüğünce Kur'an-ı Kerim okunacak ve dua edilecek. Demokrasi Meydanı’nda saat 21.00’de başlayacak. 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece ilçedeki tüm camilerin ışıkları yakılacak ve saat 00.13'te sela okunacak. Etkinlikler protokol konuşmaları, Aliağalı gençlerin kaleminden yansıyan şiir, resim ve yazıların yer aldığı "Uyanan Türkiyem 15 Temmuz Destanı" adlı kitapta yer alan şiir ve kompozisyonlar yazarları tarafından okunacak. Gece boyunca 15 Temmuz videoları eşliğinde program devam edecek.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler