FERİBOT SEFERLERİ TURİZMİ CANLANDIRIYOR
11 Temmuz 2019, Perşembe 06:27| Tweet | 
İzmir’in Dikili ilçesi ile Yunanistan’ın Midilli Adası arasında turizmin canlandırılması amacıyla başlatılan feribot seferleri kapsamında ikinci kafile ilçeye ulaştı.
İzmir'in Dikili ilçesi ile Yunanistan'ın Midilli Adası arasında turizmin canlandırılması amacıyla başlatılan feribot seferleri kapsamında ikinci kafile ilçeye ulaştı. Her hafta salı günleri karşılıklı olarak başlatılan feribot seferleri ilçeyi ekonomik açıdan hareketlendirirken, gelen 83 Yunan turist pasaport kontrolünden geçtikten sonra Dikili Salı Pazarı'na akın etti. Yunanistan'ın Midilli Adası ile Dikili ilçesi arasındaki karşılıklı feribot seferleri başladı. 2 Temmuz sabahı başlayan seferlerle gelen ilk turist kafilesinden sonra ikinci turist kafilesi de Dikili'ye ulaştı. Sabah saatlerinde Midilli'den deniz yoluyla yola çıkan 83 turist, pasaport kontrolünden geçtikten sonra Dikili Salı Pazarı'na akın etti. Türkiye'de olmaktan mutluluk duyan Yunan turistlerin bir kısmı Bergama ve Aliağa'ya, diğer bir kısmı ise İzmir merkeze gitmeyi tercih etti. Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan gelen ve Yunan turistlere rehberlik yapan genç kız, yaptığı kısaca konuşmasında, Midilli Adası'ndan toplamda 85 kişinin alışveriş yapmak için İzmir'e geldiğini belirtti.
"Esnaf açısından olumlu"
Midilli Adası'ndan yolcuları getiren kaptan Uğur Jale de, 83 Yunanlı ile birlikte bir araç ve iki adette motorun geldiğini, çoğunluğunun Dikili'de kalacağını, yirmi kişilik bir grubun da İzmir'e gideceğini ifade etti. Jale, her hafta bu seferlerin yapılacağını ve artış olmasını istediklerini, Dikili'de pazar olmasından dolayı bugünü tercih ettiklerini kaydetti. Midilli Adası'ndan gelen yolculara rehberlik yapan Zeki Önen isimli bir başka rehberde, İngilizce ve Yunanca rehberlik yaptığını, önceden Yunanlıların buraya geldiklerini söyledi. Dikili esnaflarından Merve Yüksel ise Midilli'den gelen kişilerin sabah saatlerinde gelerek akşama kadar Dikili'de dolaştıklarını, kendilerinden alışveriş yapmalarından çok memnun kaldığını, döviz ile alışveriş yapmalarının esnaf açısından olumlu olduğunu ve turizmin canlandığını kaydetti. Yunan turistler, günübirlik ziyaret için geldikleri İzmir'de gönüllerince vakit geçirerek akşam saatlerinde feribot ile ülkelerine geri döndü.
(NİMET ERGÜN)

Aliağa Belediye Meclisi Kasım ayı Olağan Toplantısı bu akşam yapılacak. Toplantıda

FIBA Avrupa Kupası C Grubu 4. hafta maçında Aliağa Petkimspor, yarın deplasmanda

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 11. hafta mücadelesinde Aliağaspor FK deplasmanda

İzmir, büyük bir şehir olmanın avantajlarını ve dezavantajlarını bir arada

İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, Aliağa’nın Yeni Şakran

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, video konferans yöntemiyle katıldığı törende

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, ocak ayında yeni tarifelerin

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, kentte üç noktada

Aliağa’da, Avcı Ramadan Parkı bölgesinde yoğun yağmurlar sonrası yaşanan

FIBA Avrupa Kupası C Grubu 3. hafta maçında Aliağa Petkimspor, sahasında Romanya'nın

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın “Ulaşım”

İzmir'de 117 kişinin yaşamını yitirdiği depremin üzerinden 5 yıl geçti.

CS GO hile kullanımı, oyun dünyasında oldukça tartışmalı bir konu olarak

Mekanların aydınlatılması, yaşam alanınızın estetik ve fonksiyonel kalitesini belirlemede

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında,

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı’nın 102’nci

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Sındırgı’daki deprem fırtınasının doğal bir rahatlama

Aliağa, Cumhuriyetin 102. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla

Eğitim-İş İzmir 7 Nolu Şube, Aliağa’da, işyeri temsilcilerine yönelik eğitim

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, Metro

Elçin Biçer, On Air Music Co. etiketiyle yayımlanan ilk teklisi “İyileşmedim”

Yıllardır atıl durumda olan Aliağa Kyme Arkeoloji Müzesi'nin yıkımına başlandı.

Türkiye Oryantiring Şampiyonaları’nda Aliağa Gençlik ve Spor İlçe

Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ), sanayide çevreci





















