131019098
16 Nisan 2024, Salı

BELEDİYEDEN GÜZELHİSAR’A SOSYAL TESİS

11 Ağustos 2020, Salı 06:32

     


Aliağa Belediyesi, Güzelhisar Mahallesi’ne günübirlik ziyaretçiler için sosyal tesis kurmak için çalışmalara başladı.

Aliağa Belediyesi, Güzelhisar Mahallesi’ne günübirlik ziyaretçiler için sosyal tesis yapacak. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, sosyal medya hesaplarından yayınladığı bir animasyon video ile projeyi kamuoyuna duyurdu. Acar, video ile birlikte paylaştığı mesajda; “Evliya Çelebi’nin ziyaret ettiği, tarihi Kervan Yolu üzerinde bulunan, zengin kültürel mirasa ve doğal güzelliklere sahip Güzelhisarımızı günübirlik turizme hazırlıyoruz. Güzelhisar’ı ve çevre mahallelerimizi çekim merkezi yapacak Güzelhisar Sosyal Tesislerimizin yapımına başlıyoruz. Yapılacak Sosyal Tesisimizde, köylerimizde üretilen ürünlerle donatılmış kahvaltı sofralarında buluşmak dileğiyle. Aliağamıza hayırlı olsun.” ifadelerine yer verdi.

Doğa içinde alternatif bir mahalle

Tesis ile Güzelhisar, hafta sonu kahvaltısı ve doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler için İzmir’in doğa içinde alternatif bir mahallesi olacak. Sosyal tesisin ihalesine çıkan belediye, kısa süre içinde sosyal tesisi hizmete açarak günübirlik ziyaretçileri ve tarih- doğa tutkunlarını mahalleye davet edecek. Kuzey Ege Otoyoluyla İzmir il merkezinden dakikalar içinde ulaşılabilecek sosyal tesiste; yaz bahçesi, cam restoran, özel teraslar ve balkonlar, kış restoran, çocuk oyun alanları, köy pazarı yöresel ürün satış tezgâhları, gözleme evi, dibek kahvesi, otopark ve mescit olacak.

Tarihi Kervan Yolu Projesi de başlayacak

Öte yandan Aliağa Belediyesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ile birlikte Tarihi Kervan Yolu Projesi’ne de start verecek. Projenin en önemli ayaklarından birini, geçmişte tarihi kervan yolunda deve kervanlarının konakladığı Güzelhisar oluşturacak.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler