131019098
19 Mart 2024, Salı

Süslü’den aşure etkinliğine davet

11 Ağustos 2022, Perşembe 06:31

     


Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi, Muharrem ayı sonunda yapılacak olan aşure etkinliğine tüm canları davet etti. Dernek Başkanı Celal Süslü, bu yılki aşurenin yarın (12 Ağustos) saat 17.00’de Cem Evi’nde pişirip dağıtılacağını duyurdu.

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şube Başkanı Celal Süslü, Muharrem ayı sonunda yapılacak olan aşure etkinliğine Aliağa’daki tüm canları davet etti. Günün anlam ve önemine ilişkin açıklamada bulunan Başkan Süslü, “Muharrem ayı biz Aleviler için çok önemli bir aydır. Tüm canların tuttuğu oruçlar, yaptığı ibadetler, çektiği yaslar, yaşadığı matemler kabul olsun. Bilindiği üzere Muharrem ayında insanlık tarihinin en zalimce işlenmiş katliamı vardır. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in torunu, Hz. Fatıma’nın ve Hz. Ali'nin oğlu Hz. Hüseyin'in ve 72 sahabesinin Muaviye’nin oğlu melun Yezid’in emri ile Kerbela çölünde şehit edilmesi vardır. O tarihten sonra Muharrem ayı biz Alevilere gözyaşıdır, zulümdür, kederdir, yastır, matemdir. Kısacası sadece oruç tutmak değildir. Bütün bedeninle yasta olmak demektir. 12 günün sonunda aşureler pişirilip Kerbela şehitleri ve 12 imamlar aşkına dağıtılır.” dedi.

“Aşure birlik ve beraberliğimize vesile olsun”

Bu yılki aşurenin yarın (12 Ağustos Cuma) saat 17.00’de Cem Evinde pişirip dağıtılacağını duyuran Başkan Celal Süslü, “Aliağa’da her yıl olduğu gibi bu yıl da Kerbela şehitleri ve 12 imamlar aşkına aşurelerimizi pişirip dağıtacağız. Bu yıl aşuremizi yarın akşam saat 17.00’de Cem Evimizde pişirip dağıtacağız. Bu vesileyle bizleri sevip sayan, Yezid'in değil Hüseyin'in yanında yer alan bütün Aliağalı canları, hemşehrilerimizi öğün aşuremize bekliyorum. İnsan soyuna koşullar ne olursa olsun zalimlerin zulmüne direnç göstermeyi, kanları ve canları pahasına olsa da onlara karşı direnmeyi Hz. Hüseyin öğretmiştir. Lânet olsun Yezid’e ve Yezid'in yanında yer alanlara. Ne mutlu Hüseyin’i duruş sergileyenlere ve Hüseyin'in yanında olanlara. Bu aşure hayrımız birlik ve beraberliğimize vesile olsun.” ifadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler