131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

OĞUZHAN, “KÖYLÜNÜN MALLARINDAN ELLERİNİZİ ÇEKİN”

11 Eylül 2021, Cumartesi 06:05

     


CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ve yönetimi aylık olarak her meclis toplantısının ardından yapılan basın mensuplarıyla kahvaltı organizasyonunu gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Oğuzhan, köylülerin mallarının Aliağa Belediyesi tarafından satışıyla ilgili olarak, “Köylünün mallarından ellerinizi çekin” dedi.

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ilçede faaliyet gösteren basın mensuplarıyla bir araya geldi. Aliağa Belediye Meclis Toplantısı’nın ardından düzenlenen toplantıya CHP’li Belediye Meclis Üyeleri Sami Toydemir ve Hakan Turan, CHP Aliağa İlçe Kadın Kolları Başkanı Güneş Ataş, partinin ilçe yöneticileri ile basın mensupları katılım gösterdi.

“CHP Aliağa’da hiçbir zaman ayrışmayacak”

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, geçtiğimiz günlerde parti içinde düzenledikleri danışma kurulu toplantısından bahsetti. Oğuzhan, “Danışma kurulu bütün ilçelerde yapıldı. Bizim ilçemizde de yapıldı. Gayet güzel bir danışma kurulumuz oldu. Danışma kurulumuz kimleri kapsıyor? Eski ilçe başkanlarımızı, bölgede varsa eski milletvekillerini, eski belediye başkanlarını, mevcut meclis üyelerini, yönetim kurulunu, gençlik kolları başkanı ve kadın kolları başkanını kapsıyor. Mevcut olanları çağırdık. Tüm eski ilçe başkanlarımız toplantımıza katıldı. Bu gerçekten çok memnun ediciydi. Aliağa’da partinin ayrışmasından medet umanlara bir cevap olsun. CHP Aliağa’da hiçbir zaman ayrışmayacak. CHP Aliağa’da kenetlendi.” dedi.

“Yasayı köylüyü düşündükleri için çıkarmadılar”

Konuşmasına devam eden Başkan Oğuzhan geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın müjde olarak nitelendirdiği Aliağa’daki 19 mahallenin kırsal mahalle ilan edilmesiyle alakalı olan konuya da değindi. Oğuzhan konuşmasında, “Bu kırsal mahalle yasası çıkar çıkmaz biz bunu yönetim kurulumuzla bir metin hazırlayıp, bazen meclis üyesi arkadaşlarımızla, bazen köylerden sorumlu yönetim kurulu arkadaşlarımızla köy köy dolaştık. Köy köy metinlerimizi verip vatandaşa bir an önce müracaatınızı yapın çağrısında bulunduk. Ama birileri sanki kırsal mahalle yasasını kendileri çıkarmış gibi geçen günlerde basına demeç verdiler. Kırsal mahalle çalışmasını Aliağa’da ilk olarak yapan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Biz Aliağa halkının yararına olan her şeyi yaptık, yapmaya da hazırız. Bizim gönlümüz isterdi ki sadece bazı indirimlerden yararlanmasınlar, köylünün mallarını aynı zamanda köylüye iade etsinler. Müjde gibi verilen bu haberin yanı sıra ‘Hiçbirinizin mallarına dokunmuyorum. Sattırmayacağım’ diyebilseydi sayın belediye başkanı. Bu yasanın amacı Büyükşehirlerin gelirlerini kısmaktır. Köylüyü düşündükleri için çıkarmadılar. Keşke başkanımız muhtarlarımıza şu sözü de verebilseydi ‘Mallar sizin, ileride bir yasa çıkar, ben hiçbirinizin malına dokunmayacağım.’ Köylü isyanda. Köylünün mallarından ellerinizi çekin. CHP’li Meclis Üyeleri bu konuda savaşacaklar” ifadelerini kullandı.

(Esin Çetin) 







 
Son Eklenen Haberler