131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

TOKİ yönetimi emin ellerde

11 Eylül 2023, Pazartesi 06:17

     


Aliağa TOKİ Konutları’nın site yönetimi basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, TOKİ konutlarının üzerinde bir yük kalmadığı, borçlarının kapatıldığı, konutların yönetimi ve denetiminin emin ellerde olduğu vurgulandı.

Aliağa’nın Siteler Mahallesi’nde bulunan TOKİ Konutları’nın yönetim ve denetim kurulu basın açıklaması gerçekleştirerek sitenin borçları ile ilgili güncel durumu değerlendirdiler. TOKİ Konutları’nın durumunu anlatan Etkin Tesis Yönetim Hizmetleri firmasının sahibi ve Aliağa TOKİ Konutları Site Yöneticisi Barış Deniz Şuay, “Etkin Tesis Yönetim Hizmetleri firmasının sahibi ve sitemizin profesyonel yöneticisiyim. Aliağa TOKİ Konutları, 500 daire, 7 ticari alandan oluşan bir karma projedir. Yaşam alanımızda yaklaşık 2bin kişinin barınma ihtiyacını karşılamaktayız. 37 bin 500 metrekare oturum alanımız içerisinde 12 bin 500 metrekaresi yeşil alandan oluşan, açık ve kapalı otopark alanı, çocuk parkları bulunan Aliağa’nın en büyük konut projesi olma özelliğini halen taşıyan, Siteler Mahallemize yeşil alanıyla oksijen pompalayan lokasyon olarak her yere yakın bir konumdayız.” Dedi.

“Etkin Tesis Yönetim Hizmetleri olarak vaka analizi yaptık”

Aliağa TOKİ konutları yönetiminin belirlemiş olduğu bir heyetle, 2020 yılının ilk aylarında tanıştıklarını kaydeden Barış Deniz Şuay, “Sitenin içinden çıkılamaz bir borç yüküne sahip olduğundan, birkaç yönetim firmasıyla görüştüklerinden ve yönetim firmalarının kendilerine teklif bile vermediklerinden bahsettiler. Kendileriyle yaklaşık 6 ay boyunca istişarelerde bulunduk. Borçlara ilişkin dokümanlar bizlerle paylaşıldı. Etkin Tesis Yönetim Hizmetleri olarak bir vaka analizi yaptık. İşletme olarak Aliağa’ya yatırım yapmak istiyorduk. Bölgenin bizi tanıması için iyi bir reklam çalışması yapılması gerekiyordu. TOKİ konutlarının da bu bataktan kurtulmaya ihtiyacı vardı. Kendi bilgim ve becerimle burayı bu içerisinden çıkılmaz durumdan çıkarmak için kollarımı sıvadım. İşe talip olduğumu yönetim kuruluna bildirdim.” Diye konuştu.

“1 milyon 650 bin liralık borçla burayı teslim aldık”

2020 yılının ekim ayında bıçak sırtı bir oyla yönetime seçildiklerini söyleyen Şuay, “Seçilebilmemiz için 507’de 255 oy lazımdı. 284 oyla göreve geldik. Yani bir temsilci bile el kaldırmasa bu iş olmayacaktı. İşin içerisine girince işin maddi boyutundan öte manevi yönden de site sakinlerinin çok yorgun ve yönetime güvensiz olduklarını gözlemledim. Büyük bir enkazla devir aldığımız site yönetiminde, yapmış ve uygulamış olduğumuz bütçe disiplini, adaletli, hesap verilebilir, şeffaf yönetim sayesinde, kısa, orta ve uzun vadeli ekonomik programları uygulayarak yolumuza devam ettik. 6 ay sonra, 2021 yılında 380 oyla 2 yıllığına, 2 yıl sonra, Temmuz 2023’de 460 oyla 2 yıl daha sözleşme imzaladık. Rakamlarla ifade etmek gerekirse, 2020’de, toplamda 1 milyon 650 bin liralık bir borçla burayı teslim aldık. Buranın en geniş dairelerinin Ekim 2020’de (3+1)o zamanki satış değeri 550 bin liraydı. Yani 3 adet daire parası kadar. Bugünkü değerle 9 milyon liralık bir borçtan bahsediyorum. 2013 ve 2016 yılları arasında yerel ve genel basında manşetten çıkan haberlerde de bu borçlardan haberdarız, görebiliyoruz.” Dedi.

“Ödemelerimiz Aralık 2023’de son buluyor”

Borçların hangi kalemlerden oluştuğu hakkında da bilgiler veren Barış Deniz Şuay, “Borçlar; SGK, vergi dairesi, İZSU, mevcut çalışanların ihbar ve kıdem tazminatları, kömür firmaları, asansör firmaları, temizlik firmaları ve benzeri işletmelere olan borçlardan oluşmaktaydı. Bu borçları şükürler olsun taahhüt ettiğimiz tarihlerde ödedik. Ödemelerimiz Aralık 2023’de son buluyor. Bankalar üzerinde bulunan tüm tedbirler kaldırıldı. Geçen ay sitemiz adına yeni banka hesaplarımızı açtık ve sakinlerimize tebliğ ettik.” İfadelerini kullandı.

“TOKİ konutlarının üzerinde bir yük kalmadı”

Aliağa TOKİ Konutları’nın yönetiminde yeni ve temiz bir sayfa açmak istediklerini ifade eden Barış Deniz Şuay, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı, “Sakinlerimizden halen daha beni gece geç saatlerde bile arayıp ‘Deniz Bey borcumuzun bittiğine emin misiniz? Bakın başka borçlar yine çıkmasın’ diye arayanlar var. Eskiden burası cidden çok çekmiş, çok yıpranmış. Bu sebeple kat maliklerimize de hak veriyorum. Değerli kat maliklerimiz, eskiye ait bir borcumuz kalmamıştır. TOKİ konutlarının üzerinde bir yük kalmamıştır. Sokakta ‘Oranın her yere borcu var, alınmaz’ tabiri tarihe karışmıştır. Yatırımcılara ve kat maliklerimize sesleniyorum, borcumuz, harcımız yok. TOKİ yönetimi artık sahipsiz değil. Yönetimi ve denetimi de emin ellerdedir. Buradan büyük sitelere sesleniyorum, sitenizi profesyonel yönetim firmalarına verin, kat malikleriniz de siz de rahat edin.”

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler