22 Ekim 2024, Salı

Büyük Önder Atatürk’ü andık

11 Kasım 2023, Cumartesi 06:26

     


Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 85. yılında Aliağa’da anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85. yılında Aliağa’da düzenlenen tören ve programla anıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki anma töreni Aliağa Kaymakamlığı adına İzmir Vali Yardımcısı Faik Arıcan, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Saatler 09.05’i gösterdiğinde siren sesleri eşliğinde gerçekleştirilen iki dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı büyük bir coşkuyla okundu. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene İzmir Vali Yardımcısı Faik Arıcan, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cemil Bozdemir, daire amirleri, kurum müdürleri, askeri erkân, gazi ve şehit yakınları, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“En büyük ideali ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı”

10 Kasım Atatürk’ü Anma programı, Aliağa TÜPRAŞ Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen program ile devam etti. Buradaki program da iki dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz yaptı. Akyüz, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük ideali, ülkemizi birlik ve beraberlik içerisinde müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı. Bu uğurda, ülkenin içerisinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkanlara rağmen, milletinden aldığı güç ve destekle, bağımsız ve millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik etmiştir.” Dedi.

“Atatürk’ün ideallerini her zamankinden daha iyi anlama gayretinde olmalıyız”

10 Kasımların, milletçe tuttuğumuz yasa rağmen Atatürk’ün fikirlerini daha iyi anlayacağımız, tatbik edeceğimiz günler olması gerektiğini söyleyen Akyüz, “Atatürk’ün ideallerini her zamankinden daha iyi anlayarak, düşüncelerinden daha iyi istifade ederek, bilimin ışığında ülkemiz ve milletimiz için daha iyi neler yapabiliriz düşüncesi ve gayreti içinde olmalıyız. Bu vesile ve duygu düşüncelerle 85 yıl önce ebediyete uğurladığımız cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu millet için, bu devlet için, bu bayrak için gözlerini kırpmadan canını feda eden tüm şehitlerimi rahmet, minnet ve özlemle yâd ediyorum” diye konuştu.

Atatürk Oratoryosu duygu dolu anlar yaşattı

Erdoğan Akyüz’ün konuşmasının ardından Gazi Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından gerçekleştirilen 10 Kasım Atatürk Oratoryosu, piyano dinletisi ve zeybek gösterisi katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Programın ardından katılımcılar tarafından Aliağa TÜPRAŞ Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu fuaye alanında açılan Atatürk Fotoğrafları Sergisi gezildi.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler