“Sanat ve kadın” tartışıldı
12 Ocak 2023, Perşembe 06:50Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediyesi Tematik Kadın Forumlarının üçüncüsünü “Sanat ve Kadın” temasıyla düzenledi. Forumda konuşan İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, “Kadınlar yalnızca ilham veren değil yaratan, kurgulayan, inşa edenlerdir” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin 30 ilçesinde düzenlediği tematik Kadın Forumlarının üçüncüsünü “Sanat ve Kadın” temasıyla Karşıyaka Zübeyde Hanım Nikah Sarayı’nda düzenledi. Foruma İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı ve İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Berkhan Alptekin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Anıl Kaçar, bürokratlar, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile yurttaşlar katıldı.
Kökkılınç, “Kadınlar yalnızca ilham veren değil yaratan, kurgulayan ve inşa edenlerdir”
İzmir Kent Konseyi ve Karşıyaka Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen forumda konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı ve İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, “Tüm alanlarda olduğu gibi sanatta da kadınlar var olduklarını dayanışmayla farklı disiplinlerin birbirlerine verdikleri güçle çoğalarak gösterdiler. Kadınlar yalnızca ilham veren değil yaratan, kurgulayan, inşa edenlerdir. Sanatta kadına ve kadın sanatçılara verdiği desteklerden ötürü başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e, Karşıyaka Belediye Başkanımız Cemil Tugay’a ve bugün burada gerçekleştirilen etkinliğe emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Kadınların hayatlarında yaşadıkları çok sayıda engelin sanat dünyasındaki etkileri tartışıldı
Forumun moderatörlüğünü İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Drama ve Oyunculuk Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Sündüz Haşar yaptı. Forumda kadınların toplumsal cinsiyet rolleri nedeniyle hayatlarının her alanında yaşadıkları eşitsizlik ve erkek egemen çalışma hayatında karşılaştıkları görünen, görünmeyen çok sayıda engelin sanat dünyasındaki etkileri tartışıldı. Sanatta, sahnede fırsat eşitsizliği, medyada kadına yönelik şiddet, sanatta ücret eşitsizliği gibi konuların konuşulduğu foruma yönetmen, oyuncu ve İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Drama ve Oyunculuk Bölümü Öğretim Görevlisi Ayşe Lebriz Berkem, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzik Bölümü Piyano Ana Sanat Dalı Öğretim Üyesi Dr. Demet Eytemiz ve İzmir Kısa Film Festivali Koordinatörü ve İzmir Vakfı Sinema Koordinatörü Gülen Saygı konuşmacı olarak katıldı. İlçelerin temel özelliklerini dikkate alarak planlanan tematik Kadın Forumlarının ilki Bornova Dramalılar Köşkü’nde “Kadın Hakları”, ikicisi ise “Mercek Altında: Kadına Yönelik Şiddet” temasıyla yapılmıştı.
(SERKAN SELİNGİL)

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, geçen sene gerçekleşen

Aliağa Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Toplantısı bu akşam gerçekleştirilecek. Aliağa

DEM Parti Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur Gezici ve Veysel Özbay, İzmir

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, yeni sezon öncesi transfer

13 ayrı dosyadan kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve cezaevi firarisi olan M.Ş., Aliağa'da

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, son olarak Pendikspor forması giyen

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aliağa’daki yangının dikkatsizlik sonucu

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Aliağa Belediye

Çağdaş ve klasik ev stillerinde yerini alan konsol, 2025’in işlevsellik,

Doğayla baş başa, özgürlük hissi ile dolu bir yaşamı sembolize eden

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) tarafından, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle hayata

Aliağa’da, mavi bayraklı Ağapark ve Ön Plajlar, 2025 yaz sezonuna kapılarını

Aliağa Petkimspor, iç transferde 28 yaşındaki uzunu Troy Selim Şav ile yeniden

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir'de CHP'li belediyelerin yalnızca

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki

DEM Parti Aliağa Başkanlığı, Çarşamba Pazarı’nda bildiri dağıtarak Temmuz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Belediye-İş Sendikası Genel

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Egeşehir AŞ tarafından yürütülen

İzmir Büyükşehir Belediyesi, işe alımlarda halkın katılımını ve şeffaflığı

Tüpraş ve Ravago işçileri, 15-16 Haziran Direnişi’ni anma etkinliğinde,

İzmir, Türkiye’nin en büyük liman şehirlerinden biri olmasının

CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, gazeteci

30 ilçede bulunan 62 istasyonda 7 gün 24 saat görev yapan İzmir İtfaiyesi,

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çevresel gürültüyle

Aliağa Belediyesi Taekwondo Kursu’nun sporcuları kuşak atladı. Taekwondocular

Bu sezon TFF 2.Lig Kırmızı grupta mücadele edecek Aliağa FK'da yeni transfer

İzmir Bakırçay Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şermin Tağıl, orman yangınlarının

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur

Türkiye’de müzik PR konusunu merkeze alan ilk ve tek kitap olma özelliği

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP'nin 30 Haziran'daki

2024/2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın sona ermesi dolayısıyla Yeni Şakran İlkokulu’nda