“Sanat ve kadın” tartışıldı
12 Ocak 2023, Perşembe 06:50Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediyesi Tematik Kadın Forumlarının üçüncüsünü “Sanat ve Kadın” temasıyla düzenledi. Forumda konuşan İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, “Kadınlar yalnızca ilham veren değil yaratan, kurgulayan, inşa edenlerdir” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin 30 ilçesinde düzenlediği tematik Kadın Forumlarının üçüncüsünü “Sanat ve Kadın” temasıyla Karşıyaka Zübeyde Hanım Nikah Sarayı’nda düzenledi. Foruma İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı ve İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Berkhan Alptekin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Anıl Kaçar, bürokratlar, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile yurttaşlar katıldı.
Kökkılınç, “Kadınlar yalnızca ilham veren değil yaratan, kurgulayan ve inşa edenlerdir”
İzmir Kent Konseyi ve Karşıyaka Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen forumda konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı ve İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, “Tüm alanlarda olduğu gibi sanatta da kadınlar var olduklarını dayanışmayla farklı disiplinlerin birbirlerine verdikleri güçle çoğalarak gösterdiler. Kadınlar yalnızca ilham veren değil yaratan, kurgulayan, inşa edenlerdir. Sanatta kadına ve kadın sanatçılara verdiği desteklerden ötürü başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e, Karşıyaka Belediye Başkanımız Cemil Tugay’a ve bugün burada gerçekleştirilen etkinliğe emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Kadınların hayatlarında yaşadıkları çok sayıda engelin sanat dünyasındaki etkileri tartışıldı
Forumun moderatörlüğünü İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Drama ve Oyunculuk Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Sündüz Haşar yaptı. Forumda kadınların toplumsal cinsiyet rolleri nedeniyle hayatlarının her alanında yaşadıkları eşitsizlik ve erkek egemen çalışma hayatında karşılaştıkları görünen, görünmeyen çok sayıda engelin sanat dünyasındaki etkileri tartışıldı. Sanatta, sahnede fırsat eşitsizliği, medyada kadına yönelik şiddet, sanatta ücret eşitsizliği gibi konuların konuşulduğu foruma yönetmen, oyuncu ve İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Drama ve Oyunculuk Bölümü Öğretim Görevlisi Ayşe Lebriz Berkem, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzik Bölümü Piyano Ana Sanat Dalı Öğretim Üyesi Dr. Demet Eytemiz ve İzmir Kısa Film Festivali Koordinatörü ve İzmir Vakfı Sinema Koordinatörü Gülen Saygı konuşmacı olarak katıldı. İlçelerin temel özelliklerini dikkate alarak planlanan tematik Kadın Forumlarının ilki Bornova Dramalılar Köşkü’nde “Kadın Hakları”, ikicisi ise “Mercek Altında: Kadına Yönelik Şiddet” temasıyla yapılmıştı.
(SERKAN SELİNGİL)

CHP Aliağa İlçe Başkanı Ali Serçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi

Aliağa Belediyesi’nin 2024 Mali Yılı Kesin Hesabı ve Taşınır Kesin Hesabı, belediye

Aliağa Belediyesi Aile Danışma Merkezi, İzmir 4 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), dijital pazarlama stratejilerinde yapay zekâ kullanımını

Aliağa Belediyesi bünyesinde eğitim gören Özel Sporcular, 2025 İzmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 25 bin sosyal konut projesinin ilk

GEMİSANDER’in olağanüstü genel kurulu 27 Mayıs’ta yapılacak.

Aliağa’da Trafik Haftası kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü

Aliağa'da, Petkim Kavşağı ile Plajlar Kavşağı arasında hız sınırı 50 km olarak

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi, 11 Mayıs Pazar günü “Anneler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk soruşturması

Aliağa Belediye Meclisi Mayıs ayı Olağan Toplantısı’nda, CHP’li Meclis

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tire ilçesi Karateke

İzmir'deki balıkçı barınaklarında sahipsiz, kayıtsız ve hurda tekneler,

Nesine 3. Lig 3. Grup’ta sezonu yenilgisiz şampiyon olarak tamamlayarak 2.Lig’e

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması

Ekrem İmamoğlu’na destek amacıyla, 19 Mayıs’ta İzmir Gündoğdu Meydanı’nda

Aliağa Beşkardeş Köylüleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Medine

Bu yazıda, boşanma sürecine ilişkin temel bilgileri adım adım ve kapsamlı şekilde

TikTok, sadece kendi başına dans edip video çekmekten ibaret değil. Bazen birine

İş dünyasının tanınmış ailelerinden Şimşekler Ailesi’nden Abdülkerim

Aliağa Belediyesi, yapılan denetimlerde Aliağa Gemi Söküm Bölgesinde

Aliağa Belediye Meclisi Mayıs ayı Olağan Toplantısı bu akşam yapılacak. Aliağa

2. Kuzey Ege Spor Oyunları 12-17 Mayıs'ta düzenlenecek. Etkinlikte; Aliağa,

İzmir Büyükşehir Belediyesi, olası bir afet sonrasına yönelik stratejilerini

Honda, Aliağa’da motosiklet üretim tesisi kurmak üzere harekete geçti.

Aliağa Limanı'ndaki "rüşvet" iddialarına ilişkin 68 sanık hakim

CHP Aliağa Gençlik Kolları Başkanı Alp Günay Bayrak ve Halkçı Liseliler

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı

Aliağa Belediyesi, vatandaşların imar ile ilgili işlemlerini kolaylaştıracak E-İmar

SOCAR Türkiye Aliağa Çayağzı Sosyal Tesisleri’nin temel atma töreni

TİS sürecinde tıkanıklık yaşayan Ravago işçileri eylemlerine devam ediyor.

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şubesi tarafından düzenlenen resim, şiir

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) uygulamasına ilişkin