“Sanat ve kadın” tartışıldı
12 Ocak 2023, Perşembe 06:50Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediyesi Tematik Kadın Forumlarının üçüncüsünü “Sanat ve Kadın” temasıyla düzenledi. Forumda konuşan İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, “Kadınlar yalnızca ilham veren değil yaratan, kurgulayan, inşa edenlerdir” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin 30 ilçesinde düzenlediği tematik Kadın Forumlarının üçüncüsünü “Sanat ve Kadın” temasıyla Karşıyaka Zübeyde Hanım Nikah Sarayı’nda düzenledi. Foruma İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı ve İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Berkhan Alptekin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Anıl Kaçar, bürokratlar, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile yurttaşlar katıldı.
Kökkılınç, “Kadınlar yalnızca ilham veren değil yaratan, kurgulayan ve inşa edenlerdir”
İzmir Kent Konseyi ve Karşıyaka Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen forumda konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı ve İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, “Tüm alanlarda olduğu gibi sanatta da kadınlar var olduklarını dayanışmayla farklı disiplinlerin birbirlerine verdikleri güçle çoğalarak gösterdiler. Kadınlar yalnızca ilham veren değil yaratan, kurgulayan, inşa edenlerdir. Sanatta kadına ve kadın sanatçılara verdiği desteklerden ötürü başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e, Karşıyaka Belediye Başkanımız Cemil Tugay’a ve bugün burada gerçekleştirilen etkinliğe emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Kadınların hayatlarında yaşadıkları çok sayıda engelin sanat dünyasındaki etkileri tartışıldı
Forumun moderatörlüğünü İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Drama ve Oyunculuk Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Sündüz Haşar yaptı. Forumda kadınların toplumsal cinsiyet rolleri nedeniyle hayatlarının her alanında yaşadıkları eşitsizlik ve erkek egemen çalışma hayatında karşılaştıkları görünen, görünmeyen çok sayıda engelin sanat dünyasındaki etkileri tartışıldı. Sanatta, sahnede fırsat eşitsizliği, medyada kadına yönelik şiddet, sanatta ücret eşitsizliği gibi konuların konuşulduğu foruma yönetmen, oyuncu ve İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Drama ve Oyunculuk Bölümü Öğretim Görevlisi Ayşe Lebriz Berkem, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzik Bölümü Piyano Ana Sanat Dalı Öğretim Üyesi Dr. Demet Eytemiz ve İzmir Kısa Film Festivali Koordinatörü ve İzmir Vakfı Sinema Koordinatörü Gülen Saygı konuşmacı olarak katıldı. İlçelerin temel özelliklerini dikkate alarak planlanan tematik Kadın Forumlarının ilki Bornova Dramalılar Köşkü’nde “Kadın Hakları”, ikicisi ise “Mercek Altında: Kadına Yönelik Şiddet” temasıyla yapılmıştı.
(SERKAN SELİNGİL)

Aliağa Belediye Başkan Adaylığı için dosyasını CHP Aliağa İlçe Başkanı

Soyer'e "yatırım rakamları" tepkisi AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal

1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası, Kınık Belediyesi Çocuk Köyü’nde

Teknolojinin hızla ilerlemesi ile birlikte, bilgisayarlar da çeşitlenmekte

İzmir’de sürdürülebilir kentsel gelişim alanında yapılacak yatırımlar

CHP’den Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı olan Yakup Öztürk, nefes

İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanlığı Ankara’da genel başkan Akşener ve parti

1 Yıllık Spotify Ne Kadar?, Spotify Ücretsiz Premium Nasıl Alınır?, Spotify İnternet

Twitter Telefon Doğrulaması Nasıl Geçilir?, Kilitlenen Twitter Hesabı Nasıl

TikTok Videoları Nasıl Daha Çok İzlenir?, TikTok ‘ta Keşfete Nasıl Düşülür?,

Aliağa’da özel bir bankanın müdürlüğünü yapan

CHP’den Aliağa Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı olan Ilgın Kavaklıoğulları,

Aliağa Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda

Verimli tarım alanlarına sahip Ege Bölgesi'nde geçen ayki yağışlar,

Aliağa Belediyesi Yetenek Akademisi, farklı alanlarda meslek edinmek isteyen vatandaşlar

CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları’nda başkanlık görevinden

İzmir merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda, suç işlemek amacıyla örgüt

Aliağa Devlet Hastanesi Başhekimi Yalçın Koçyiğit, Sağlıklı Yaş Alma

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Yerel Hizmetler eski Şube Müdürü

Aliağa Belediye Meclis Üyeleri, yılın son olağan meclisi için toplanacak. Aliağa

Hat uzunluğu, vagon sayısı ve yolcu sayısı hızla artan İZBAN, geride kalan 13,5 yıllık

TFF 3.Lig 1.Grup 13.Hafta karşılaşmasında sahasında Gümüşhane Sportif Faaliyetler

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 10. Haftasında Aliağa Petkimspor ENKA

MHP İzmir İl Başkanlığı Yerel Yönetim Çalıştayı gerçekleştirdi.

Aliağa’daki muhtarlarla kahvaltıda bir araya gelen MHP İzmir Milletvekili Tamer

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 6-14 yaş arasında çocuğu olan ihtiyaç

İzmir merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda suç işlemek amacıyla örgüt

Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre 31 Mart yerel seçimleri takviminin

CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Çağatay Güç, parti ilçe

Ekimde metrekareye 5 kilogramla Türkiye'de en az yağış alan il İzmir'de,

Parfüm Notaları Nedir? Parfüm Notalarının Tanımı Parfüm notaları,

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sayıştay’ın kamu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, akaryakıt kaçakçılığına yönelik

İstanbul, Türkiye'nin kültürel ve ekonomik başkenti olarak hem

Adalet ve hukuk krizi ile ilgili basın açıklaması gerçekleştiren CHP