131019098
29 Mart 2024, Cuma

“ALİAĞAMIZIN ADI ŞİDDET VE SALDIRILARLA ANILMASIN”

12 Mart 2019, Salı 06:20

     


Alevi Kültür Dernekleri, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve DİSK’e bağlı Tüm Emekli-Sen’in Aliağa Şubeleri ortak bir bildiri yayınladı. Yayınlanan bildiride, Aliağa sokaklarında son günlerde şiddet, taciz, darp ve yaralama olaylarının arttığı vurgulanarak, ilçenin adının sokak şiddeti ve saldırılarla anılmasının kabul edilemeyeceği belirtildi.

Alevi Kültür Dernekleri, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve DİSK’e bağlı Tüm Emekli-Sen’in Aliağa Şubeleri yayınladıkları ortak bildiri ile Aliağa’nın adının son günlerde giderek artan şiddet ve saldırı olayları ile anılmasına tepki gösterdi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı, “Aliağa sokaklarında 12 Eylül Darbe öncesine benzer şiddet, taciz, darp ve yaralama olaylarının arttığını üzüntü ve kaygıyla izliyoruz. Ailelerimizle, yarınlarımız olan çocuklarımızla, sevdiklerimizle birlikte yaşadığımız Aliağa’mızda bu tip saldırılardan son derece rahatsız olduğumuzu ve kınadığımızın bilinmesini isteriz. Son olarak yaklaşık 5 gün önce Aliağa basınına bazı kişiler tarafından bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Özgür basına karşı yapılan anarşi ve terör benzeri her saldırı Türk halkına yapılan bir saldırıdır.

Ailelerimizle, komşularımızla, köylümüzle, işçimizle, esnafımızla, farklı inanç ve siyasi düşüncelere sahip binlerce kardeşimizle huzur içinde yaşadığımız Güzel Aliağa’mızın adının sokak şiddeti ve saldırılarla anılmasını kabul edemeyiz. Ancak en büyük güvencemiz, Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün saldırganları anında yakalayarak adalete teslim etmeleri ve azmettiricilerin peşine düşmüş olmalarıdır. Beklentimiz Aliağa’nın mülki erkanı ve Türk Ulusu adına karar veren bağımsız yargımızın da aynı kararlılıkla gereken cevabı vermeleridir. Kamuoyuna ve Basına saygıyla duyurulur.”

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler