131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 101. YILI

12 Mart 2022, Cumartesi 06:32

     


Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü, Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen bir programla gerçekleştirildi.

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü, Aliağa’da da düzenlendi. Düzenlenen törene Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet İmir, Garnizon Komutanı Faruk Altun, Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katılım gösterdi. Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşma İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz tarafından yapıldı.

“İstiklalimizin sembolü, istikbalimizin de teminatı”

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Müdür Akyüz, “ İstiklal Marşımız vatan, millet ve istiklal aşkının ilmek ilmek dokunduğu eşsiz bir eserdir. 724 şiir arasından seçilen marşımız 12 Mart 1921 de 1. Mecliste coşkulu bir biçimde tanınmış aynı zamanda o günden bugüne bağımsızlığımızın sembolü olarak milletimizin belleğinde yerini almıştır. İstiklal Marşımız istiklalimizin sembolü, istikbalimizin de teminatı olmuştur. Milletimizin bağımsızlık aşkının imkansızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve kararlılıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş bir ifadesidir. Bu anlamda İstiklal Marşımız milli birlik ve beraberlik duygusunun, milletimizin bağımsızlığa olan tutkusunun veciz bir şekilde ortaya konulmasıdır. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal’in dediği gibi ‘bu marş bizim inkılabımızın ruhunu anlatır. Bunu ne unutmak ne de unutturmak lazımdır’. İstiklal Marşımızla birlikte İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayat mücadelesini, yaşadığı zorlukları, şairliği ile birlikte kişiliği ile birlikte iyi okumalı, yüksek ahlakını, millet sevgisini ve bağımsızlık aşkını kendimize örnek almalıyız. Bu vesileyle başta Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnet ve sevgiyle anıyor saygılarımı sunuyorum.” Dedi. Konuşmanın ardından Alp Oğuz Anadolu Lisesi öğrencilerden oluşan koro bir sunum gerçekleştirdi. Koro performansının ardından protokol üyeleri programı hazırlayan öğretmen ve öğrencileri tebrik etti. Çektirilen hatıra fotoğrafının ardından anma töreni son buldu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler