23 Ekim 2024, Çarşamba

Okan’ın şüpheli ölümü için suç duyurusu

12 Haziran 2024, Çarşamba 08:23

     


Yozgat Boğazlıyan T Tipi Kapalı Cezaevinde kaldığı koğuşta kendisini asarak intihar ettiği söylenen Okan Özgül’ün ailesi ölümü şüpheli bularak suç duyurusunda bulundu. 

Menemen Ceza İnfaz Kurumu’nda 3 ay kaldıktan sonra Yozgat Boğazlıyan T Tipi Kapalı Cezaevi’ne nakledilen hükümlü Okan Özgül (30), 2 Mart günü sabaha karşı koğuşunda asılı olarak bulundu. Cezaevi yönetiminin durumu bildirdiği Özgül’ün ailesi çocuklarının cenazesini 4 Mart’ta Aliağa Mezarlığı’nda toprağa verdi. Uyuşturucu bulundurmaktan 20 ay hüküm giyen Okan Özgül’ün ailesi, çocuklarının kendisini asmış olabileceğine inanmadıklarını, ölümünün şüpheli olduğunu belirterek Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla Boğazlıyan Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

“Bir haftadan fazladır yemek yemediğini öğrendik”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Okan Özgül’ün annesi Fethiye Taşkın, oğlunun 2023 yılının Ekim ayında girdiği Menemen Ceza İnfaz Kurumu’ndan kapasite doluluğu gerekçesiyle 3 ay sonra Yozgat Boğazlıyan T Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildiğini söyledi. Otopsi sonucunun henüz çıkmadığını ifade eden Taşkın, oğlunun ölümüyle ilgili kafalarında soru işaretlerinin olduğunu, bunlar aydınlatılmadan olayın peşini bırakmayacaklarını dile getirdi. Oğlunun az bir cezası olmasına rağmen müebbet ceza alan mahkumlarla aynı koğuşa konulduğunu söyleyen anne Fethiye Taşkın, “Oğlumun ölümünden önce bir haftadan fazladır yemek yemediğini öğrendik. Koğuşta oğlumu dışladılar, kötü davrandılar diye düşünüyorum” dedi.

“Sandalyesi bile devrilmemiş”

Kardeşinin ölümünden sonra cezaevi müdürünün sandalyesinin bile düşmediğini söylediğini dile getiren Okan Özgül’ün ablası Gamze Doğru, “Kardeşimin boyu 1.80’di. Tek kişilik nevresimle, dubleks tarzındaki koğuşta merdiven boşluğuna kendisini astığı söylendi. Sandalyesi bile devrilmemiş. Nasıl ölebilir?​ Kardeşim asılı halde bulunduktan sonra koğuştakiler tarafından bulunduğu yerden indirilmiş. Oradaki cezaevinin bölge halkı arasında sürgün yeri olarak bilindiğini öğrendik. Kardeşim bir suç işlediyse cezasını çekiyordu. Adalet Bakanlığına, CİMER’e yazdık. Hiçbir şekilde dönüş yapılmadı. Yetkililerden kardeşimin ölümü ile ilgili kafamızdaki soru işaretlerini giderecek bir açıklama bekliyoruz.” Diye konuştu.

Aile oğullarının asıldığından şüpheleniyor

Ailenin avukatı Sertuğ Köybaşı ise konuyla ilgili adli makamlara şikâyetlerin yapıldığını belirterek, ailesinin Okan Özgül’ün intihar etmediğini, asıldığından şüphelendiğini söyledi. Okan’ın ölümü ile ilgili raporların ve ifadelerin çok tutarlı olmadığını kaydeden Köybaşı, “Konuyla ilgili adli süreç devam ediyor. Biz ilgili makamlardan ölüm nedeninin belirlenmesini istedik. Koğuştaki 17 kişiden sadece ikisinin ifadesi alınmış, o da olaydan 23 gün sonra. Biz, Okan’ın ölümüne sebep olan hususların araştırılmasını, olayın sorumlularının tespit edilmesini, koğuştaki mahkûmların yeniden ifadelerinin alınmasını, olaya ilişkin ihmali olanların tespit edilerek haklarında savcılık makamınca gerekli işlemlerin yapılmasını talep ettik.” Dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ)

 







 
Son Eklenen Haberler