131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

İŞÇİLER ACAR’A SESLENDİ

12 Temmuz 2019, Cuma 06:57

     


Aliağa Belediyesi’ndeki işlerinden çıkarılan işçiler başlattıkları hukuki süreç ve işten çıkarıldıktan sonraki süreçte yaşadıklarını özetleyen basın açıklaması gerçekleştirdi. İşçiler basın açıklamasında Başkan Serkan Acar’a “Bizleri halktan aldığınız yetkiyle işten çıkardığınızı söylediniz. Aliağa halkı ve bizler buradayız. Kimse size böyle bir yetki vermedi” diyerek seslendi.

Aliağa Belediyesi’ndeki işlerinden çıkartılan 100’ü kadrolu toplamda 179 işçi işlerine geri iade edilmek için başlattıkları direnişe 56 gündür devam ediyor. Direnişlerine Demokrasi Meydanı’nda kurdukları çadırda devam eden işçiler Aliağa Belediyesi önünde bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklaması için Aliağa Belediyesi önünde toplanan işçiler adına basın açıklamasını Doğanşah Aydın gerçekleştirdi. İşten atılan kadrolu işçilerden biri olan Doğanşah Aydın, “ Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar tarafından başlatılan sosyal cinayetle 179 belediye emekçisi haksız hukuksuz bir şekilde işlerinden edildi. Seçimden bir ay önce belediye personelini toplayıp “Aliağa’da yapmış olduğumuz hizmetleri sizlerin sayesinde gerçekleştirdik” diyerek belediye işçilerine teşekkür eden Acar, seçimden hemen sonra teşekkür ettiği işçileri haksız hukuksuz bir şekilde işten çıkararak belki de Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir uygulamaya imza atmıştır. Bizler bu adaletsizliğe dur demek için Aliağa kamuoyunu gerekse Türkiye kamuoyunu bilgilendirmeye, işlenilen bu sosyal cinayeti her yerde dile getirmeye devam ediyoruz. Aliağa halkını belediye işçilerinin hukuksuzca işten çıkarılmalarına karşı birleşmeye davet ediyoruz. Bu hukuksuzluk o kadar açıktır ki bizleri işe iade davalarımızdan vazgeçirmek için kendi yarattığı mağduriyetle zor durumda kalan işçileri protokol imzalatarak hukuktan kaçmaya çalıştılar. En temel hakkımız olan kıdem ve ihbar tazminatlarımızı vermekten kaçınan ve bunu bir pazarlık unsuru olarak önümüze sunan belediye başkanı Serkan Acar bu da yetmezmiş gibi Mayıs ayı maaşlarımızı ve ikramiyelerimizin bir kısmının protokol imzalarsak yatırılacağını söylemiştir.” İfadelerini kullandı.

“Hukukun verdiği karar ile işimize geri döneceğiz”

Doğanşah Aydın açıklamasında “Protokolü imzalamayı kabul eden işçi arkadaşlarımızın hesabına göstermelik beşer bin lira yatırarak adeta ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışmıştır. Kimi arkadaşlarımızı ise yeniden asgari ücret ve güvencesiz çalışma şartlarıyla belediye şirketlerine ya da çevredeki fabrikalara yerleştireceği vaat etmektedir. Bizler yıllarını bu kente hizmete adamış belediye işçileri olarak bu ahlaksız teklifleri kabul etmiyoruz ve hukukun verdiği karar ile işimize geri döneceğiz. Bu anlamda başlattığımız hukuki süreçte arabulucu görüşmeleri devam etmektedir. Bu sürecin sonucunda en kısa sürede işe iade davalarımız açılmış olacak. Bu dava gerek Aliağa gerek Türkiye bütün işçi sınıfının kazanımı olacak ve sonuçları bakımından örnek teşkil edecektir. Bu sebeple Aliağa halkını ve demokrasi mücadelesi veren tüm güçleri Aliağa Belediyesi işçilerinin bu haklı mücadelesinde yanlarında olmaya davet ediyoruz. Günlerdir Aliağa sokaklarında, Pazar yerlerinde Aliağa halkına yaşadığımız haksızlığı anlatıyoruz ve görüyoruz ki Aliağa halkı da Serkan Acar’a işçileri çıkarması için yetki vermediğini dile getiriyor ve bir an önce bizlerin işlerine geri dönmesini istediklerini söylüyor. Sadece Aliağa kamuoyu değil İzmir’in tüm kent meydanlarında açtığımız imza stantları ile İzmir halkının da yanımızda olduğunu görüyoruz. Belediye başkanı Serkan Acar’a bir kez daha sesleniyoruz. Bizleri halktan aldığınız yetkiyle işten çıkardığınızı söylediniz. Aliağa halkı ve bizler buradayız. Kimse size böyle bir yetki vermedi. Aliağa halkı bir an önce bu karardan geri dönülmesini talep ediyor. Bu sese duyarsız kalmamak Aliağa’da barışın ve huzurun egemen olmasına büyük katkı sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler