Kırtasiyeler yoğun mesaide
12 Eylül 2022, Pazartesi 06:40| Tweet |
Okulların açılmasıyla birlikte kırtasiyeler yoğun mesai yapmaya başladı. Öğrenciler ve veliler eksik malzemelerini tamamlamak için kırtasiyelere yöneldi.
Okulların açılmasıyla birlikte kırtasiye malzemelerine talep arttı. Öğrenciler ve veliler eksiklerini tamamlamak için kırtasiyelerin yolunu tutarken, kırtasiyeciler yoğunluktan memnun olduklarını belirtti. Yaşanan pandemi döneminin yaralarını bu dönem sarmaya çalıştıklarını belirten Mega Kitap Kırtasiye Grubu sahibi Mustafa Hakan Yılmaz, “Bu yıl, Aralık ayından beri gelişen küresel enflasyonist hareketle perakendeci olarak bizi en zorlayan durum müşteriye ulaşmaktan ziyade ürüne ulaşmak. Tedarik zincirinde ciddi bir problem var. Çok ünlü firmalar dahi okulların açılmış olmasına rağmen bize ürünlerini teslim edebilmiş değil. Dünyanın bütün ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’de de enflasyonist bir hareket var. Pandemi sonrası gelişen ekonomik şartların bize getirdiği bir durum. Bu durumum getirdiği bir sonuç olarak da üretim, pazarlama ve lojistik sıkıntılar bize de yansıyor ve perakendeci ürün bulmakta zorlanıyor. Bu anlamda fiyat tespit etmekte zorluk yaşıyoruz. Belirlediğimiz kârlar ezici zamlarla kaybolup gidiyor. Buna rağmen şöyle bir çözüm geliştirdik; okul, kırtasiye grubunda Ocak ayı fuarlarımızda yaklaşık 17 firmayla kur sabitleme anlaşması yaptık. Bu anlamda, bu yıl sabit kurla ürünleri alabilmenin vermiş olduğu ferahlıkla en azından ara geçiş zamları yapmadık. Bu, müşteriyi korumak açısından da iyi bir çalışma oldu. Ama maalesef kağıt grubu ve ofis grubu malzemelerde fiyatlar afaki arttı.” Dedi.
“Kırtasiyecinize güvenip ihtiyaçlarınızı oradan karşılayın”
Açıklamasında malzeme listesini almaya hazırlanan velilere seslenen Yılmaz, “Alınacak listesini tek tek tamamlamak bu yılki puslu ekonomik koşullarda çok da akılcı değil. Çünkü biz liste alışverişinin tamamını bizden yapanlara minimum yüzde 10, maksimum yüzde 20 indirim yapıyoruz. Bu şekilde kırtasiyecinize güvenip ihtiyaçlarınızı oradan karşılayın. Kırtasiyecinizin toplam fiyat üzerinden size yardımcı olmasını beklemek en doğru karar. Tüketici olarak telaşa düşüp kafa karıştırmaya gerek yok.” ifadelerini kullandı.
“Yerli ürünler daha çok tercih edilmeli”
Tüketici olarak yerli üretimin desteklenmesi ve tercih edilmesinin hem tüketiciye hem de üreticiye faydalı olacağının altını çizerek sözlerine devam eden Mega Kitap Kırtasiye Grubu sahibi Mustafa Hakan Yılmaz, “Yerli üretimin desteklenmesi tüketicilerin alışkanlıklarından vazgeçip yerli üretime yönelmesiyle de mümkün olabilecek bir şey. Bu anlamda yerli ürünlerimizin daha çok tercih edilmesi gerektiğinin altını çizmek önemli. Mega Kitap, Kırtasiye olarak hep büyüme yönünde bir potansiyel sergileyen bir firmayız. Bu anlamda Aliağa’daki öğrencilerimizden de öğretmenlerimizden de velilerimizden de çok memnunuz. Satışlar noktasında esnaflığın altın anahtarının güler yüz olduğunu biliyoruz. Güler yüzümüzü koruduğumuz sürece halkımız iyi ki Mega demeye devam edecek.” Şeklinde konuştu.
“Tarihin en düşük kâr oranıyla çalışıyoruz”
Fiyat politikalarından bahsederek sözlerine devam eden Mega Kitap Kırtasiye Grubu sahibi Yılmaz, “Bizim fiyat politikamız halktan yana. Pahalı satmaktan ziyade ‘Ürünü daha uygun fiyattan nasıl alabilirim?’ politikasıyla ilerliyoruz. Bu anlamda büyük perakende anlaşmalarıyla, kur sabitleme anlaşmalarıyla, alım gücümüzü arttıracak hamlelerle ürünleri daha yüklü ve daha uygun almanın peşindeyiz. Biz uyguna aldığımız sürece halkımıza da uyguna yansıyor. Mega Kitap Kırtasiye olarak bu yıl tarihin en düşük kâr oranıyla çalışıyoruz. Zor zamanları hep birlikte geçeceğiz. Kırtasiye alışverişi yaparken N71 standartlarına uygun hareket edilmeli. Ürün her nereden alınırsa alınsın, ürünün gerçek ürün, doğru ürün olduğunun kontrol edilmesi lazım. Bilinçli bir tüketici olarak hareket edilmeli.” Dedi.
(ESİN ÇETİN)

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir ve çevresindeki 16 arkeolojik

Aliağa, Balçova, Bayraklı, Bornova, Buca, Karabağlar, Karşıyaka, Konak ve Ödemiş’te

Aliağa Belediyesi personeli, 2025 yılında orman yangınlarında sergiledikleri özverili

İzmir Valisi Süleyman Elban, yılbaşı gecesi 13 bin 385 kolluk personelinin sahada

ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, Metro ve Tramvay işletmeleri 31 Aralık gecesi sefer saatlerini

İzmir’i depremlere karşı daha güvenli ve dirençli hale getirmek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın eğitimde fırsat

Suskunluğun sesini duyan bir yerden geliyor Deniss. Cevaplardan çok sorulara,

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 2025 yılına ilişkin

CHP, İYİ Parti ve DEM Parti Aliağa ilçe başkanları, 28 bin 75 lira 50 kuruş

SOCAR Türkiye, GAMA Enerji’nin Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali’ni

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Murat Doğan, ilçedeki

Aliağa Belediyesi personelinin sürpriz doğum günü kutlamasında konuşan

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın olağan genel kurulu 26 Ocak’ta

İMEAK DTO Aliağa Şubesi’nde yılın son meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ve Bilge Akademi iş birliğiyle düzenlenen “Zaman

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu ilk maçında Aliağaspor FK, deplasmanda karşılaştığı

İZSU, kış yağışları öncesi İzmir genelinde 12 ilçede binlerce yağmur suyu

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk devrim şehitleri Asteğmen Kubilay ve silah

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, kabul edilen 2026 bütçesini

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, depremde zarar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Kooperatifçilik

Aliağa Siteler Mahallesi’nde, protokol ve vatandaşların yoğun katılımıyla açılan

Günümüzde birçok insan, büyük şehirlerin kalabalığından

Kişisel bakım dünyası artık sadece makas ve fırça darbelerinden ibaret

FIBA Europe Cup N Grubu’nun 2. maçında Aliağa Petkimspor, sahasında Casademont

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, iki önemli

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkan adaylığını açıklayan

















