Kurtuluşun 100. yılında tarihe geçen kutlama
12 Eylül 2022, Pazartesi 06:56Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 9 Eylül kutlamaları İzmir'de tarihi görüntülere sahne oldu. Kentin kurtuluşunun 100. Yılı kutlamaları tarihe geçecek megastar Tarkan konseriyle son buldu.
İzmir'in 100. yıl kurtuluş coşkusu 9 Eylül’de gün boyu süren etkinliklerin ardından akşam doruğa ulaştı. Alsancak Limanı’ndan başlayıp Gündoğdu Meydanı'nda sona eren Fener Alayı yürüyüşünün ardından Türkiye’de bugüne dek sergilenmiş en büyük sahne şovlarından biri başladı. 180 dansçının katılımıyla artırılmış gerçeklik destekli işgal ve kurtuluşun canlandırıldığı interaktif teatral gösteri gönüllere taht kurdu. Toplam bin 300 metrekare led ekranın kullanıldığı şov, bu bakımdan Türkiye tarihinde yapılan en büyük prodüksiyon oldu.
Yüzbinler hep bir ağızdan Tarkan şarkılarını söyledi
Tarihi akşama Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve torunu Duru ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise eşi Neptün Soyer, kızları Duygu ve Defne ile izledi. İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve siyasi partilerin temsilcilerinin de katıldığı konserde yüzbinler hep bir ağızdan Tarkan şarkılarını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü nedeniyle organize ettiği 9 Eylül kutlamaları megastar Tarkan’ın konseriyle taçlandı. Gündoğdu Meydanı’nda kurulan dev sahneden Tarkan, yüz binlerce İzmirliye coşku dolu saatler yaşattı.
Başkan Soyer zeytin fidesi armağan etti
İzmirlilere seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Hafızamız tazelendikçe bu vatana olan bağlılık ve sorumluluğumuz artıyor. Bu sorumluluğun bilinciyle şimdi sıra bizde! Yüzyıl önce 26 Ağustos sabaha karşı 05.30’da top atışıyla başlayan büyük taarruz nasıl büyük bir zaferle ve ardından 100 yıldır süren kesintisiz bir barışla taçlandıysa, şimdi de o cumhuriyeti yine barışla, demokrasiyle taçlandırmak bize düşüyor” dedi. Başkan Tunç Soyer, konser sırasında Tarkan’a bir zeytin fidesi armağan etti ve şu sözleri söyledi: “Zeytin ölümsüzlük ve barıştır. Diliyorum ki İzmir ile dostluğun ölümsüz olsun. 100. yılımızda o kadar yakıştın ki sensiz olmazdı. İzmir yıkılıyor, Türkiye yıkılıyor. İyi ki varsın” dedi.
Tarkan: “30 yıllık meslek hayatımdaki en kalabalık konser”
Tarkan ise “İzmirliler ne kadar güzel başkanınız var. Benim için de gerçekten burada olmak çok güzel. Böylesine anlamlı bir günde bu coşkuyu sizlerle paylaşmak çok önemli büyük bir onur. Teşekkürler İzmir. İyi ki buluşmuşuz. Gerçekten harika hissediyorum” ifadelerini kullandı. Tarkan ayrıca, “Sanırım 30 yıllık meslek hayatımda en kalabalık konser bu. Galiba rekoru kırdık. Çok teşekkürler İzmir. Sizleri çok seviyorum” diye konuştu. Tarkan şarkılarının yanı sıra İzmir Marşı’nı da yüzbinlerce İzmirliyle birlikte söyledi.
(HABER MERKEZİ)

Geleceğe yönelik finansal planlamalar yapılırken 2025 yılının yatırım fırsatlarını

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, geçen sene gerçekleşen

Aliağa Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Toplantısı bu akşam gerçekleştirilecek. Aliağa

DEM Parti Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur Gezici ve Veysel Özbay, İzmir

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, yeni sezon öncesi transfer

13 ayrı dosyadan kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve cezaevi firarisi olan M.Ş., Aliağa'da

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, son olarak Pendikspor forması giyen

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aliağa’daki yangının dikkatsizlik sonucu

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Aliağa Belediye

Çağdaş ve klasik ev stillerinde yerini alan konsol, 2025’in işlevsellik,

Doğayla baş başa, özgürlük hissi ile dolu bir yaşamı sembolize eden

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) tarafından, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle hayata

Aliağa’da, mavi bayraklı Ağapark ve Ön Plajlar, 2025 yaz sezonuna kapılarını

Aliağa Petkimspor, iç transferde 28 yaşındaki uzunu Troy Selim Şav ile yeniden

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir'de CHP'li belediyelerin yalnızca

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki

DEM Parti Aliağa Başkanlığı, Çarşamba Pazarı’nda bildiri dağıtarak Temmuz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Belediye-İş Sendikası Genel

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Egeşehir AŞ tarafından yürütülen

İzmir Büyükşehir Belediyesi, işe alımlarda halkın katılımını ve şeffaflığı

Tüpraş ve Ravago işçileri, 15-16 Haziran Direnişi’ni anma etkinliğinde,

İzmir, Türkiye’nin en büyük liman şehirlerinden biri olmasının

CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, gazeteci

30 ilçede bulunan 62 istasyonda 7 gün 24 saat görev yapan İzmir İtfaiyesi,

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çevresel gürültüyle

Aliağa Belediyesi Taekwondo Kursu’nun sporcuları kuşak atladı. Taekwondocular

Bu sezon TFF 2.Lig Kırmızı grupta mücadele edecek Aliağa FK'da yeni transfer

İzmir Bakırçay Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şermin Tağıl, orman yangınlarının

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur

Türkiye’de müzik PR konusunu merkeze alan ilk ve tek kitap olma özelliği

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP'nin 30 Haziran'daki