Tugay: “Bize ulaşan bir suç duyurusu yok”
12 Eylül 2024, Perşembe 07:34| Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Körfez'e kirli su deşarj edildiği iddiasıyla Bakanlık tarafından İZSU Genel Müdürlüğü’ne para cezası kesildiği ve suç duyurusunda bulunulduğu açıklamalarına ilişkin “Bize ulaşan bir suç duyurusu yok. O yüzden ne üzerine suç duyurusu olduğunu bilmiyoruz" dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından İzmir Körfezi'nde meydana gelen kirlilik ve balık ölümlerinin ardından İZSU Genel Müdürlüğü’ne para cezası uygulandığına ve Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğuna ilişkin haberlerin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'dan açıklama geldi. Kendilerine ulaşan bir suç duyurusunun olmadığını vurgulayan Başkan Tugay, “Dün haberler çıktıktan sonra avukatlarımız sordular ancak henüz iletilen bir şey olmadı. O yüzden ne üzerine suç duyurusu olduğunu bilmiyoruz" dedi. Süreç içerisinde zaman zaman yapılan denetimlerden kaynaklı cezalar uygulandığını hatırlatan Başkan Tugay, “Geçenlerde de arıtmanın çıkışında katı atık miktarıyla ilgili bir fazlalık bulunmuş. Aslında diğer değerler normal. Hatta arıtmayla ilgili yapılan diğer ölçümlerin tamamının normal olduğuna dair bizde bir rapor da var. Bir tek değerin normalin üzerinde çıkması nedeniyle kesilmiş. Muhtemelen Bakanlık, halkta oluşan hassasiyeti biraz siyasi olarak yönetmeye çalışıyor diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
"Üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz"
Bu dönem yeni göreve başlamış olan belediye yönetimi olarak başından beri ellerinden gelen azami hassasiyeti göstererek arıtmalardan kaynaklı bir Körfez kirliliği olmasın diye çalıştıklarını ifade eden Başkan Tugay, "Çok hızlı devam eden yağmur suyu ayrıştırma projelerimiz oldu. Devam eden dördüncü faz inşaatını hızlandırdık. Mart ayında ya da en geç nisan ayında devreye almayı düşünüyoruz ki epey gecikmiş bir şey aslında. Hatta beşinci fazı da bu dönem içerisinde bitirmek gibi hedef koyduk kendimize. Dolayısıyla biz zaten üzerimize düşeni yaptık, yapmaya devam ediyoruz" bilgisini verdi.
"Pek çok iş bakanlıkların yetkisinde"
Körfez'de bir süredir artan ve herkesi üzen bir kirlilik hali olduğunu söyleyen Başkan Tugay,“Belediyenin üzerine düşen, arıtmayla ve yağmur suyu ayrıştırma ile ilgili işleri yapmak ama bunları sadece yapmamız kirletmeyi durdurmuyor. Yapılması gereken pek çok başka iş var ve bunlar üç tane bakanlığın yetkisinde. Bu konuda böyle kamuoyu önünde karşılıklı birbirimizi suçlayan şeyler söylemek yerine, herkesin sorumluluğunu aldığı ve çözüme katkıda bulunduğu bir sürecin başlamasını ve yürümesini diliyoruz, bekliyoruz. Ben bunun için yapıcı görüşmelerin peşindeyim. Önümüzdeki günlerde bunlarla ilgili zaten bazı şeyler olacak. Yeni attığımız adımlar olacak." dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak üzerlerine düşeni en kısa zamanda yapacaklarını tekrarladığını kaydeden Başkan Tugay, “Ancak sadece bizim yapmamız yetmiyor. Bakanlığın aynen İzmit'te yaptığı gibi, Türkiye'nin başka bölgelerinde işte yaptığı gibi bu konulara el atması ve İzmir'de soruna da çözüm üretmek için sorumluluğunu yerine getirmesi gerekiyor" dedi.
(SERKAN SELİNGİL)

Aliağa Belediye Meclisi’nin Ocak ayı Olağan Toplantısında, CHP’li İbrahim

Trafik kazasında yaşamını yitiren, Yeni Mahalle Muhtarı Fatma Güvercin’in

Aliağaspor FK ara transfer döneminde Trendyol 1. Lig ekibi Manisa FK’dan

Sıvı ve katı malzemelerin seviye ölçümü, proses endüstrilerinde

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Tunç Soyer ile İZBETON A.Ş.

1 Şubat’ta yapılması planlanan Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Olağan

Aliağa Belediye Meclisi Ocak ayı Olağan Toplantısı bu akşam yapılacak. Toplantıda

Eğitim-İş İzmir 7 Nolu Şube Başkanı Mustafa Gök, açıklanan memur ve memur

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 5 Ocak 2017’de

Aliağa’da hizmet veren Parla Güzellik Salonu, kuruluşunun 1. yılına özel

Türkiye Oryantiring Federasyonu 14 yaş altı 2. Kademe Türkiye Şampiyonası

Eğitim-İş İzmir 7 Nolu Şube’nin düzenlediği dayanışma yemeği yoğun katılımla

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Murat Doğan, seçim

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, zabıta teşkilatına katılan

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir ve çevresindeki 16 arkeolojik

Aliağa, Balçova, Bayraklı, Bornova, Buca, Karabağlar, Karşıyaka, Konak ve Ödemiş’te

Aliağa Belediyesi personeli, 2025 yılında orman yangınlarında sergiledikleri özverili

İzmir Valisi Süleyman Elban, yılbaşı gecesi 13 bin 385 kolluk personelinin sahada

ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, Metro ve Tramvay işletmeleri 31 Aralık gecesi sefer saatlerini

İzmir’i depremlere karşı daha güvenli ve dirençli hale getirmek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın eğitimde fırsat

Suskunluğun sesini duyan bir yerden geliyor Deniss. Cevaplardan çok sorulara,

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 2025 yılına ilişkin

CHP, İYİ Parti ve DEM Parti Aliağa ilçe başkanları, 28 bin 75 lira 50 kuruş

SOCAR Türkiye, GAMA Enerji’nin Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali’ni

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Murat Doğan, ilçedeki



















