131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

GELECEĞE 40 BİN FİDAN

12 Kasım 2019, Salı 06:00

     


Geleceğe Nefes Kampanyası ile Türkiye 11 milyon fidana kavuştu. Fidan dikme kampanyası Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı “Geleceğe Nefes projesi ile 81 ilde saat 11.11’de başladı. Aliağa’da da Samurlu bölgesinde ağaç dikimi yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü’nün Türkiye genelinde ortaklaşa düzenlediği ‘Geleceğe Nefes’ seferberliği kapsamında Aliağa’da iki saatte 40 bin fidan toprakla buluşturuldu. Daha yeşil bir Türkiye hedefi ile başlatılan kampanya çerçevesinde 40 bin fidan Aliağa için sahiplenildi. Sahiplenilen mavi selvi ve çam fidanları saatler 11.11’i gösterdiğinde Aliağa’nın Samurlu Mahallesinde 30 hektarlık alana dikildi. Bozköy Mahallesi’nde de bin adet fidan dikimi yapıldı. Fidan dikim işlemi Türkiye’nin 81 ilinde 2023 noktada eş zamanlı gerçekleştirildi.

Destek veren herkese teşekkür ediyoruz”

Fidan dikim törenine İzmir Vali Yardımcısı Erhan Günay, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Rıfkı Kulaksız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, İzmir Orman İşletme Bölge Müdür Vekili Fatih Öztürk, Aliağa Orman İşletme Şefi Oktay Atalay Dikmen, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, askeri erkan, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. İzmir Orman İşletme Bölge Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre İzmir’de 11 noktada fidan dikim töreni yapıldı. Aliağa’da 38 bin 400 fidanın dikilmesi hedeflenirken yoğun ilgi ile bu rakam 40 bine ulaştı. İzmir Orman İşletme Bölge Müdürlüğü himayesinde dikilen fidan sayısı ise il çapında 1 milyona yaklaştı. Samurlu bölgesindeki ağaç dikme etkinliğine katılan Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, “Geleceğe Nefes programı kapsamında sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Tarım ve Orman Bakanlığı’mızın 11 Kasım 2019’da 81 ilde saat 11.11’de 2023 noktada daha yeşil bir 1 milyon ağacı geleceğe miras bırakarak dünya rekorunu destekliyoruz. Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sekiz bin fidan ile Samurlu bölgesinde fidanlarımızı toprakla buluşturduk. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN)







 
Son Eklenen Haberler