131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

EKREN, “BEN BURAYA İŞ ÖĞRENMEYE DEĞİL, HİZMET ETMEYE GELİRİM”

12 Kasım 2020, Perşembe 06:10

     


Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası eski Başkanı Hüseyin Ekren, Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı için adaylığını açıkladı. Ekren, “Ben buraya iş öğrenmeye değil, hizmet etmeye gelirim” dedi.

24 yıldır Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin başkanlığını yapan Adal Altay, geçtiğimiz günlerde sağlık sorunları nedeniyle görevini bırakmıştı. Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Yiyitalp, yönetim kurulu kararıyla Altay’ın yerine başkanlığa getirilmişti. Koronavirüs salgını nedeniyle Ocak ayına ertelenen kooperatif seçimleri öncesinde Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı için adaylıklar açıklanmaya başladı. İlk olarak Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası eski Başkanı Hüseyin Ekren başkanlığa adaylığını açıkladı. Erken yaptığı basın açıklamasında, “Sözlerime başlamadan önce 30 Ekim tarihinde İzmirimizin yaşamış olduğu bir deprem felaketinden dolayı İzmirimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Vefat eden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralı olan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Bugün burada toplanma nedenimiz, eğer pandemiyle ilgili bir sıkıntı olmazsa Ocak ayı içerisinde Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin genel kurulu yapılacak. Yaklaşık 40 yıldır görev yapan Adal Altay’ın başkanlıktan ayrılmasından sonra yeni bir ekibin bundan sonraki süreçte burayı yöneteceğini göz önüne alarak, ayrıca bu süreçte de yaklaşık iki yıldır Adal Başkanın 2018’de ‘Ben aday olamayacağım’ sözünden sonra esnaf ve sanatkar kardeşlerim bana buraya aday olmamla ilgili taleplerini devamlı dile getirdiler. Bilgi, birikim ve tecrübenle burada bize abilik yap diye bir talepleri oldu. Böyle bir talebin karşısında kayıtsız kalmak bana yakışmaz. 20 yıllık bilgi, birikim ve tecrübelerim neticesinde, buraya yeni bir ekiple, yeni bir vizyon getirmek amacıyla yola çıktık.” İfadelerini kullandı.

“Göreve geldiğim an ne yapacağımı daha birinci dakikadan itibaren biliyorum”

Tecrübelerinden bahsederek sözlerine devam eden Hüseyin Ekren, “20 yıllık tecrübeme dayanarak benden bunu talep eden esnaf sanatkar arkadaşlarımıza şunu özellikle vurgulamak isterim. Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifinde her ne kadar yöneticilik yapmamış olsam da teşkilatın içinde yönetici olarak görev almam sebebiyle oranın işleyişinin ne kadar, nelerle daha iyi hizmet eder hale geleceğini biliyorum. Bu güne kadar Adal Başkan yapmış olduğu hizmetlerden dolayı günün şartlarına göre bence en iyisini yapmaya çalışmıştır. Kendisine bu konuda teşekkür ederiz. Ama son ayrılış şekli bence biraz şık olmamıştır. Çünkü gönlüm isterdi ki seçimle gelen seçimle gitsin ve orada bizle bütün ortaklarla helalleşsin, vedalaşsın. Biz de onu omuzlarımızda alkışlayarak uğurlayalım. Tercih onundur. O konuda bize daha fazla bir söz düşmez. Ben buraya iş öğrenmeye değil, hizmet etmeye gelirim. Ben göreve geldiğim an ne yapacağımı daha birinci dakikadan itibaren biliyorum. Hatırlarsınız 2018 yılında oda başkanlığı seçiminde, seçim öncesinde aday olan arkadaşlar benim başka yerlerde görev almamdan dolayı eleştirilerde bulunmuşlardı. Bir koltuğa iki karpuz sığmaz gibi eleştirileri olmuştu. Biz sadece oda başkanlığı yapacağız, başka hizmetlerde bulunmayacağız demişlerdi. Şimdi bu arkadaşlarımız ikinci koltuk peşinde, ikinci koltuğa talip olma yönünde çalışmalar yapmalarını Aliağa Kamuoyunun takdirine bırakıyorum.” Dedi.

“Bilgi ve birikimimizle bu göreve hazırız”

Hüseyin Ekren konuşmasına vaatlerini sıralayarak devam etti. Ekren, “Aliağa Esnaf Odası ve Aliağa Şoförler Odası’nın toplam yaklaşık 2 bin 500 civarında üyesi var. Bunların içinden sadece bin 100 civarında esnaf sanatkar arkadaşımız Aliağa Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi’nden kredi kullanmış. Bu krediden bin 500 civarındaki esnafımız faydalanamamıştır. Bu faydalanamamaktan birilerini suçlamak gibi değil ama çalışma yaparak 20 yıllık tecrübemle kredi kullanmak isteyip de kullanamayan esnafın başka bankalardan kredi kullandığını görüyoruz. Bunun önüne geçeceğiz. Böylelikle sadece ortaklarımızın değil kredi kullanmayan esnafımızın da haklarını savunacağız. O nedenle biz ve bilgi birikimimizle bu göreve hazırız.” İfadelerini kullandı.

“Yeniliği getirmek için aday oluyoruz”

Adaylık açıklamasına bilgi ve birikiminden bahsederek sözlerine devam eden Ekren, “1998-2018 yılları arasında 20 yıl oda başkanlığı yaptım. 2009-2014 yılları arası hem Aliağa hem de Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği yaptım. Büyükşehir Ulaşım Komisyonu Başkan Vekilliği yaptım 2009- 2014 yılları arasında. 2002- 2018 yılları arasında İzmir Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği’nin fiyat tarifesi verdiği Emek Komisyonu’nun Başkan Vekilliği yaptım. 2008 – 2017 yılları arasında Aliağa Milli Eğitim Müdürlüğü’nde kantin ihalesi komisyonu görevini yaptım. 2010 – 2013 yılları arasında Aliağa Belediyesi’nde Denetim Komisyonu üyeliği yaptım. Aliağa’da belediyede olmayan ama olmasına inandığım Esnaf Komisyonunu Aliağa Belediyesi bünyesinde 2010 yılında kurulmasını sağladım. Kurulduğunda dört yıl o komisyonun başkanlığını yaptım. Aliağa Kaymakamlığı’nda tüketici hakem üyeliği ve insan hakları komisyon üyeliği gibi görevlerde bulundum. Ben aday olurken sadece esnafım ve ortağım diye aday olmadım. Her ortağın yasal olarak demokratik hakkıdır aday olmak. Bilgi ve birikimimle birlikte Aliağamızda esnaf ve sanatkarımıza faydalı olmak için adayım. Bütün ekip arkadaşlarımızla Aliağa’ya yeniliği getirmek için aday oluyoruz. Biz burayı ortak akılla birlikte tüm esnaf arkadaşlarımızla birlikte yöneteceğiz. Yani ben değil biz olarak çıkacağız. Bütün esnaf sanatkarımızdan bu konuda destek bekliyorum. Diğer aday olan arkadaşlarımızla da gönlüm ister ki birlik beraberlik içerisinde hep beraber ortak hareket edelim. Eğer edemiyorsak da birbirimizi kırmadan, dökmeden, dostluk çerçevesinde, sadece hizmet yarışı için bir seçim süreci geçirmemizi diliyorum.” Dedi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler