131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

AVRUPALI ÖĞRENCİLER EGE ÜNİVERSİTESİ’NDE

13 Ocak 2017, Cuma 06:41

     


Avrupa’nın sekiz farkı ülkesinden gelen öğrenciler Avrupa Gönüllüler Servisi (European Volunteer Service) tarafından “Erasmus Plus Project” programı kapsamında Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda Türk öğrencilerle bir araya geldi.

Türkiye’nin de katılımcı olduğu projede, İspanya, Fransa, Romanya, Makedonya, Litvanya, Polonya ve İtalya yer aldı. Bu ülkelerden gelen öğrenciler Türkiye de yaşadıkları deneyimleri Türk öğrencilerle paylaştı. “Erasmus Plus Project” programına başta İzmir Valiliği olmak üzere İzmir Kent Konseyi ,Çiğli Belediyesi ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı(TEGV) destek verdi.

Etkinlikte konuşan Yabancı Diller Proje Geliştirme Bilim Koordinatörü Ferah Şenaydın, “Biz genç insanlar arasında beceri gelişimini ve bu konuda farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu öğrencileri proje kapsamında Türkiye’ye getirmek için çok çaba harcadık. Ülkemizde yaşanan son talihsiz olaylardan dolayı Avrupalılarda bir endişe oldu ve 4 Fransız öğrenci katılımını iptal etti” diye konuştu. Avrupa Birliği'nin eğitim, gençlik ve spor alanındaki hibe programı olan “Erasmus Plus Project” 2014-2020 yıllarını kapsayan dönemde uygulanıyor. Erasmus Plus Project ile kişilere, yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırılması, onların kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının artırılması amaçlanıyor. Erasmus Plus Programı; eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanlarını kapsıyor. 

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler