131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

MUN KONFERANSININ AÇILIŞI YAPILDI

13 Ocak 2020, Pazartesi 06:29

     


Koordinatörlüğünü Alp Oğuz Anadolu Lisesi’nin yaptığı MUN konferansının açılışı HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.

HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen MUN açılış konferansına Aliağa Belediye Başkan Vekili Mehmedali Özkurt, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, Aliağa Belediye eski Başkanı Turgut Oğuz, İşadamı Aydın Şimşek, Alp Oğuz Anadolu Lisesi Müdürü Ali Gürlek, okul müdürleri ve öğrenciler katılım gösterdi.

“Aliağa’da bir ilki yaşıyoruz”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferans açılış konuşmalarıyla devam etti. Konuşmasını yapmak üzere ilk olarak Aliağa Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan kürsüye davet edildi. Bayhan konuşmasına protokolü selamlayarak başladı. Bayhan, “Bugün çok önemli bir gün için toplandık. Elbette ki Mun projesi çok güzide seçkin okulların etkileşim göstermiş oldukları bir konferans. Birleşmiş milletler modern konferansı olarak ifade edilen burada her öğrencinin kendi ülkesini temsil edeceği Birleşmiş Milletlerdeki değişik kademelerde görev almış yönetim kademelerinin temsil edileceği ve üç gün boyunca ülkelerin sorunlarının konuşulacağı çok ciddi bir konferans olacak. Bu anlamda Aliağa’da bir ilki yaşıyoruz. Bu ilk ki Alp Oğuz Anadolu Lisesi’nde bizim marka okulumuz da yaşatılıyor. Öncelikle okul müdürümüzü, öğretmen arkadaşlarımızı kutluyorum. Birleşmiş Milletlerin bir mini modelinin burada yürütüleceği ve dünyanın sorunları üzerine konuşulacak olan bu süreçte İngilizce konuşulacak.” ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından projeye katkılarından dolayı AK Partili Aydın Şimşek’e çiçek takdimi yapıldı.

Projenin detayları

Yaklaşık 100 lise öğrencisinin katılım gösterdiği MUN konferansının web sitesinin adresi www.munaoal.com şeklinde. Çeşitli illerden ve farklı okullardan lise öğrencilerinin üç gün boyunca yapacağı komite çalışmalarında görev alan öğrenciler, Model Birleşmiş Milletler (Model United Nations) kapsamında, Birleşmiş Milletler delegeleri rolünü üstlenmesini sağlayan, ülke sorunlarını ele aldığı ve çözüm projeleri üretme imkanı sağlayan bir yapının içinde görev yapma fırsatına sahip olacaklar. Delege olarak ülkeleri temsilen katılacaklar, konferansın çeşitli yönetim kademelerinde bulunan öğrenciler, organizasyonda görev alanlarla birlikte 3 gün boyunca yaklaşık 9 oturum gerçekleştirilecek, konferans sonunda katılımcılar ortak bildirge hazırlayacaklar. Tüm etkinlik İngilizce olacak. MUNAOAL kısa adı ile anılan MUN Konferansının ev sahipliğini Aliağa Alp Oğuz Anadolu Lisesi yapıyor. Okulun İngilizce Öğretmenlerinin koordinesinde ve öğrencilerin yoğun organizasyon becerileri ile Aliağa’da ilk kez bir okul MUN konferansı düzenlemiş olacak.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler