131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

"İSTİKLAL MARŞI"MIZ 100 YAŞINDA

13 Mart 2021, Cumartesi 07:01

     


Aliağa’da, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yıl dönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle program düzenlendi.

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yıl dönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programı HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa; Kaymakam Ömer Karaman, Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Garnizon Komutanı Faruk Altun, İlçe Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve öğretmenler katıldı. Saygı duruşunda bulunulup ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Övül Palaz’ın konuşmasıyla devam etti. Palaz, konuşmasında “İstiklal Marşı’nı sevmek vatanı sevmek demektir. İstiklal Marşı’nı coşkuyla söylemek vatanın bağımsızlığına sahip çıkmak demektir” dedi.

Kaymakam Karaman: “İstiklal Marşı karakterimizin tam ifadesidir”

İstiklal Marşının Kabulünün 100. yılı olmasının çok daha manidar olduğunu ifade eden Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, programda yaptığı konuşmada, “Bir milletin tarihinde önemli dönüm noktaları vardır. Biz, bir imparatorluğun küllerinden yeni bir cumhuriyet ortaya koymuş milletin evlatlarıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bu ülkenin evlatları olarak tüm mazlum uluslara örnek olmuş, şanlı mücadelenin ülkesiyiz. Kahramanlarımız, yiğitlerimiz ve büyük şairlerimiz var. Bu şairlerimizden Mehmet Akif Ersoy, milletimizin hissiyatının en önemli temsilcilerindendir. İstiklal Marşı bizim karakterimizin tam ifadesidir” dedi.

Kaymakam Karaman’ın konuşmasının ardından HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Eda Saçlı ‘Bayraksız Olamam’, Medine Çılgın ise ‘İstiklal Marşı’ adlı şiirleri seslendirdi. Müzik Öğretmeni Burcu Artuç, öğrencileri ile birlikte ‘Yemen Türküsü’ ve ‘Memleketim’ adlı şarkıları söyledi. Öğrenciler tarafından sahnelenen Zeybek gösterisi büyük alkış toplarken öğrencilerin pandemi sürecinde evde hazırladıkları ‘İstiklal Marşı’ video sunumu da beğeni topladı. Program, çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler