"İSTİKLAL MARŞI"MIZ 100 YAŞINDA
13 Mart 2021, Cumartesi 07:01Tweet |
Aliağa’da, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yıl dönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle program düzenlendi.
Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yıl dönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programı HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa; Kaymakam Ömer Karaman, Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Garnizon Komutanı Faruk Altun, İlçe Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve öğretmenler katıldı. Saygı duruşunda bulunulup ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Övül Palaz’ın konuşmasıyla devam etti. Palaz, konuşmasında “İstiklal Marşı’nı sevmek vatanı sevmek demektir. İstiklal Marşı’nı coşkuyla söylemek vatanın bağımsızlığına sahip çıkmak demektir” dedi.
Kaymakam Karaman: “İstiklal Marşı karakterimizin tam ifadesidir”
İstiklal Marşının Kabulünün 100. yılı olmasının çok daha manidar olduğunu ifade eden Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, programda yaptığı konuşmada, “Bir milletin tarihinde önemli dönüm noktaları vardır. Biz, bir imparatorluğun küllerinden yeni bir cumhuriyet ortaya koymuş milletin evlatlarıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bu ülkenin evlatları olarak tüm mazlum uluslara örnek olmuş, şanlı mücadelenin ülkesiyiz. Kahramanlarımız, yiğitlerimiz ve büyük şairlerimiz var. Bu şairlerimizden Mehmet Akif Ersoy, milletimizin hissiyatının en önemli temsilcilerindendir. İstiklal Marşı bizim karakterimizin tam ifadesidir” dedi.
Kaymakam Karaman’ın konuşmasının ardından HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Eda Saçlı ‘Bayraksız Olamam’, Medine Çılgın ise ‘İstiklal Marşı’ adlı şiirleri seslendirdi. Müzik Öğretmeni Burcu Artuç, öğrencileri ile birlikte ‘Yemen Türküsü’ ve ‘Memleketim’ adlı şarkıları söyledi. Öğrenciler tarafından sahnelenen Zeybek gösterisi büyük alkış toplarken öğrencilerin pandemi sürecinde evde hazırladıkları ‘İstiklal Marşı’ video sunumu da beğeni topladı. Program, çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.
(DERYA SÜNER)

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı, İstanbul Sözleşmesi'nden Cumhurbaşkanı

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine Ramazan Tedbirleri Genelgesi

Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Türk Eğitim Sen’in Aliağa İlçe Temsilcilikleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Çevre Koruma Kontrol

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 17 Nisan’da başlatılması planlanan Bölgesel

Demir-çelik sektörü karbon emisyonunu azaltmak için harekete

Petrol İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay ve yönetimi, Ravago’da

Pandemi sürecinden bu yana gıdadan, süte, giysiden, sıcak yemeğe, tabletten,

Aliağa sınırları içerisinde yer alan Myrina ve Gryneion’da gerçekleştirilen

Düğün Dernek,Bana Masal AnIatma ve Aile Arasında gibi filmlerin akılda kalan

Aliağa Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısının ikinci birleşimi yapıldı.

Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman başkanlığında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele

Aliağa’da temsilciliği bulunan bazı sivil toplum örgütleri geçtiğimiz

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’nın mahallelerindeki çalışmalarına

Aliağa Belediyesi, cadde ve sokaklarda yol yapım çalışmalarını sürdürüyor.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Ömer Ertürk, İzmir Valiliği’nin

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig (BAL) ekiplerinden Aliağaspor FK, hazırlık

Eğitimli bir dost ile hem kendi hayatınızın hem de köpeğinizin hayat kalitesini

Aliağa Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı Serkan Acar başkanlığında yapıldı.

Aliağa Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantılarının ilk birleşiminde, belediyenin

İnsan kaynakları, bir şirketin yükselişini etkileyen en önemli faktör

Aliağa Belediyesi, “Balkonda Bahar Var” sloganıyla başlatılan proje kapsamında

‘Başka bir tarım mümkün’ sloganıyla 2 yıl boyunca Aliağa’da

İzmir’de satılacak 250 gram ramazan pidesinin fiyatı 3 lira olarak açıklandı. Ramazan

Aliağa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mazlum Selim Aksakal ve ekibi,

Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde 120 saatlik Emlak Danışmanlığı Kursu

Aliağa Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı, bugün saat 18.00’de