Soyer, “Türkiye'nin geleceğine ışık tutacağız”
13 Mart 2023, Pazartesi 06:15Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Yeniliğe davet” sloganıyla 15-21 Mart 2023 tarihleri arasında düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin programını basın mensuplarına tanıttı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 15-21 Mart 2023 tarihleri arasında düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi öncesi basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıya yerel ve ulusal basından 60’ın üzerinde basın mensubu katılım gösterdi. Ağustos 2022’den beri süren ön hazırlıklar konusunda basın mensuplarına bilgi veren Soyer, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'ni sivil, şeffaf ve tümüyle katılımcı bir girişim olarak tasarladıklarını ortak akılla cumhuriyetin yeni yüzyılının iktisat politikalarını oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Kongre programını basın mensuplarıyla paylaşan Soyer, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.
“Dirençli kentler yaratmanın konuşulduğu bir program olacak”
Türkiye’nin yaşadığı deprem felaketinin ardından daha dirençli bir ülke yaratmak için İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’ne yeni bir buluşma eklediklerini söyleyen Soyer, “Bu büyük depremden, bu büyük acılardan sonra sorumluluğumuzun daha büyük olduğunun farkındayız. Dünyanın her yerinden şehir plancılarını çağırdık. Japonya’dan çok kıymetli mimar ve şehir plancısı, İran’da çok büyük anıtları yapan mimar katılımcılarımız olacak. Birçok ülkeden, o ülkelerin kaderinde rol oynamış mimarlar, şehir plancıları bizimle olacak. Gelecek yüzyılın dirençli kentlerini yaratmanın konuşulduğu bir program olacak” şeklinde konuştu.
7 Gün 7 Başlık
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi programını ve katılımcıları aktaran Soyer, “Bütün arzumuz, kongre hazırlık sürecinde verilen ilke ve kararları bir netliğe kavuşturmak. Ve bundan sonraki hükümetlerin, iktidarların esinleneceği, yararlanacağı metinler hâline getirmek. Toplantılarla ilgili 7 başlık belirledik. 7 gün sürecek kongrenin her gününün farklı bir konuda gerçekleştirilmesini sağlayacağız. Birinci gün “Yeniliğe Davet”, ikinci gün “Vicdana Davet”, üçüncü gün “Yürüyüşe Davet”, dördüncü gün “Doğamıza Davet”, beşinci gün “Değişime Davet”, altıncı gün “Sadakate Davet”, yedinci gün “Çokluğa ve Birliğe Davet” başlıklarıyla düzenlenecek. Her biri alanında uzman akademisyen, bilim insanı, siyasetçi ve sanatçılar konuşmacı olacak” ifadelerini kullandı.
“Biliyoruz ki önümüz aydınlık”
Tunç Soyer, ”Dünyanın en bereketli topraklarında, dünyanın en güzel iklim kuşağında, dünyanın en köklü medeniyetlerine ev sahipliği yapmış bir coğrafyada yaşıyoruz. Çok büyük acılar, dramlar yaşandı geçtiğimiz bir ay içinde. Ama biliyoruz ki önümüz aydınlık. Bu topraklarda yaşayan herkesin daha dirençli kentlerde, sağlıkla, huzurla bir arada yaşamasının önünü açacak ilke ve kuralları ortaya koyan iktisat politikalarını şekillendirmeye çalışıyoruz” dedi.
“Kimsenin elinin tersiyle itmesine izin vermeyeceğiz”
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Soyer, “Bizim ortaya koyacağımız bu kararlar, tamamen ortak akılla şekillenen bu metinler, kim iktidarda olursa olsun, kim yerel yönetimlerde olursa olsun, hepsi için ilham olmasını, yollarını aydınlatan bir ışık olmasını dilediğimiz kararlar. Biz ‘şu’ ya da ‘bu’ iktidar için bir hazırlık yapmış değiliz. Biz Türkiye’nin geleceğine ışık tutmak istiyoruz. Bizim bugünün siyasal sorunlarından ziyade, geleceğe ilişkin politika önerilerini müzakere etmek gibi bir derdimiz var. Diliyoruz ki herkes faydalansın. Biz sıkı sıkı takipçisi olacağız. Kimsenin elinin tersiyle bir kenara itmesine izin vermeyeceğiz. Daima hatırlatacağız. Çünkü çok emek var, vicdan var, iyi niyet var. Ziyan olmasına izin vermeyeceğiz. Her bir cümlenin takipçisi olacağız.” dedi.
70'e yakın konuşmacı
Yedi gün sürecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin programında ana oturumlar, delege buluşmaları, forumlar ve sanatsal faaliyetler bulunuyor. Kongre kapsamında 18 Mart’ta Millet İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerin ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcılarının katılacağı bir panel düzenlenecek. Genel başkan yardımcıları, bu panelde yeni ekonomi ve iktisat politikalarının nasıl olması gerektiğiyle ilgili fikirlerini sunacak.
19 Mart’ta ise Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Millet İttifakı’nı oluşturan diğer siyasi partilerin genel başkanları İzmir’de yurttaşlarla buluşacak. Ana kongre, Türkiye ve dünyanın saygın bilim insanları ve uzmanlarını bir araya getirecek. 70’e yakın konuşmacı, birçok kapsamlı sunum gerçekleştirecek. Aralarında Vandana Shiva, Sir Bob Geldof, Michio Kaku ve Andrew McAfee gibi isimler geleceğin inşasına dair konuşmalar yapacak. 6 Şubat 2023'te yaşanan büyük deprem felaketinin ardından 15-21 Mart tarihlerine ertelenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nin programına depreminin yarattığı yıkımın uzun vadeli sonuçları hakkında kapsamlı müzakereler dahil edildi. Programa doğayla uyumlu ve afetlere dirençli kentlerin yaratılması gibi birçok farklı oturum eklendi. Kongrenin sekretaryası İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Planlama Ajansı (İZPA) tarafından yürütülüyor. İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin programı ve diğer tüm bilgiler iktisatkongresi.org'da yer alıyor.
(HABER MERKEZİ)

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 25 bin sosyal konut projesinin ilk

GEMİSANDER’in olağanüstü genel kurulu 27 Mayıs’ta yapılacak.

Aliağa’da Trafik Haftası kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü

Aliağa'da, Petkim Kavşağı ile Plajlar Kavşağı arasında hız sınırı 50 km olarak

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi, 11 Mayıs Pazar günü “Anneler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk soruşturması

Aliağa Belediye Meclisi Mayıs ayı Olağan Toplantısı’nda, CHP’li Meclis

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tire ilçesi Karateke

İzmir'deki balıkçı barınaklarında sahipsiz, kayıtsız ve hurda tekneler,

Nesine 3. Lig 3. Grup’ta sezonu yenilgisiz şampiyon olarak tamamlayarak 2.Lig’e

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması

Ekrem İmamoğlu’na destek amacıyla, 19 Mayıs’ta İzmir Gündoğdu Meydanı’nda

Aliağa Beşkardeş Köylüleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Medine

Bu yazıda, boşanma sürecine ilişkin temel bilgileri adım adım ve kapsamlı şekilde

TikTok, sadece kendi başına dans edip video çekmekten ibaret değil. Bazen birine

İş dünyasının tanınmış ailelerinden Şimşekler Ailesi’nden Abdülkerim

Aliağa Belediyesi, yapılan denetimlerde Aliağa Gemi Söküm Bölgesinde

Aliağa Belediye Meclisi Mayıs ayı Olağan Toplantısı bu akşam yapılacak. Aliağa

2. Kuzey Ege Spor Oyunları 12-17 Mayıs'ta düzenlenecek. Etkinlikte; Aliağa,

İzmir Büyükşehir Belediyesi, olası bir afet sonrasına yönelik stratejilerini

Honda, Aliağa’da motosiklet üretim tesisi kurmak üzere harekete geçti.

Aliağa Limanı'ndaki "rüşvet" iddialarına ilişkin 68 sanık hakim

CHP Aliağa Gençlik Kolları Başkanı Alp Günay Bayrak ve Halkçı Liseliler

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı

Aliağa Belediyesi, vatandaşların imar ile ilgili işlemlerini kolaylaştıracak E-İmar

SOCAR Türkiye Aliağa Çayağzı Sosyal Tesisleri’nin temel atma töreni

TİS sürecinde tıkanıklık yaşayan Ravago işçileri eylemlerine devam ediyor.

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şubesi tarafından düzenlenen resim, şiir

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) uygulamasına ilişkin

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

Nesine 3.Lig 3.Grupta namağlup şampiyon olarak tarihinde ilk kez 2.Lige yükselme

İstanbul’da hızla devam eden kentsel dönüşüm projeleri, birçok

Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde yaşanan tıkanıklık nedeniyle