Menemen'de istihdam atağı
13 Mayıs 2024, Pazartesi 06:11| Tweet |
Menemen Belediyesi, başlattığı istihdam seferberliğiyle 2024'ün ilk çeyreğinde 2024 kişinin daha iş sahibi olmasını sağladı.
Menemen Belediyesi, vatandaşları iş sahibi yapmaya devam ediyor. Menemen İşkur Hizmet Noktası üzerinden yapılan çalışmalarla, geride kalan üç yıl içinde 10 binin üstünde vatandaşın işe yerleşmesini sağlayan Menemen Belediyesi, 2024 yılının ilk çeyreğinde de başarısını pekiştirdi. Yılın ilk üç ayında 2024 kişinin iş sahibi yapıldığı ilçede bu alanda rekor üstüne rekor kırılıyor. Menemen'in istihdam atağı hakkında konuşan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Göreve geldiğimiz ilk günden beri, ilçemizde en çok önemsediğimiz ve en çok mesai harcadığımız konuların başında refah seviyesi geliyor. Bu kapsamda hemşehrilerimizin meslek sahibi birer çalışan olarak istihdam edilmesi için büyük çaba sarf ediyoruz. Geride kalan 3 yılda 10 binin üstünde hemşehrimizi iş sahibi yaparken, 2024 yılının ilk çeyreğinde de 2024 kişinin istihdamına aracı olmaktan mutluluk duyuyoruz." dedi.
"Kalkınmada örnek bir kent olacağız "
Menemen'deki istihdamın artarak sürmesi için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Başkan Pehlivan, "İmzaları atılan serbest bölgemiz ve bölgemizin en büyüğü olmasını planladığımız karma organize sanayi bölgemiz için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Her iki alanımızın da tamamlanmasıyla sadece ilk planda 25 bine yakın hemşehrimizin daha istihdamını sağlayacağız. Menemen'in istihdam olanakları, sadece Menemenlilere değil çevremizdeki ilçelerde oturan hemşehrilerimize de yetecek. İlçemizi sadece sosyal anlamda değil, iş yaşamı anlamında da bir cazibe merkezi haline getirerek kalkınmada örnek bir kent olacağız. Bu kapsamda Menemen Belediyesi İşkur Hizmet Noktamızı, İzmir birincisi yapan ekip arkadaşlarımı başta hizmet noktası sorumlumuz olmak üzere yürekten kutluyorum. İş arayan tüm hemşehrilerimizi başvuru yapmaya davet ediyorum." dedi.
"Başarımızın sırrı doğru diyalog"
Vatandaşlar ve firmalar arasında köprü kurduklarını belirten Menemen İşkur Hizmet Noktası Sorumlusu Çetin Güler ise, "Başarımızın sırrı doğru diyalog." dedi. Güler, "İşverenlerimiz ve iş arayan vatandaşlarımızı buluştururken, en uygun CV'yi en uygun iş ile eşleştirmeye gayret ediyoruz. Böylelikle ortaya uzun soluklu ve verimli bir çalışma hayatı çıkıyor. Hem firmalarımız hem de iş arayanlarımızla oluşturduğumuz bu güven ilişkisi sayesinde, firmalarımız da tüm personel ihtiyaçlarını doğrudan bize bildiriyor. Böylelikle her meslekten vatandaşımıza uygun işi bulabiliyoruz." ifadelerini kullandı.
(DERYA SÜNER)

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’nın mahallelerinde asfalt yama

Türk rock sahnesinin deneyimli davulcusu Alpay Şalt, enerjisi ve özgün

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup ikinci tur N Grubu’nda, İtalya deplasmanında

Esra Yüksel, ilk romanı Suretler İzler Gölgeler ile aile hafızasının

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik kooperatif davasının görülmesine

Enerjisa Enerji'nin iştiraki Eşarj, 15. Türkiye Enerji Zirvesi'nde Aliağa'daki

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçen ay limanlarda 46 milyon

Milli Eğitim Bakanlığınca, öğrencilere gerçek cihaz ve atölye ortamlarının

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın olağan genel kurulu 13 Ocak

Aliağa Belediyesi Aile Danışma Merkezi tarafından, 9. ve 10. sınıf öğrencilerinin

Aliağalı yüzücüler, Trabzon’da yapılan Türkiye Finali yarışlarını

İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, kuyuların yenilenmesi, Sarıkız

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Cumhurbaşkanı

Aliağa’da kurulan Demokrasi ve Kültür Derneği, ilk genel kurulda başkanlık

Modern hayatın sesleri arasında kaybolmuş insanın iç dünyasına ışık tutan

Estetik duruşa önem veriyor ve vücudunuzu daha fit görmek istiyorsanız

Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilişinin 91. yıl dönümü

Aliağa Belediyesi, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere ücretsiz

Aliağa’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, etkinlikler, gösteriler,

Aliağa Belediye Meclisi'nde konuşan Başkan Serkan Acar, 2024 yılı Sayıştay Denetim

Genç yönetmen Hüseyin İlker Duman, zihinsel yüzleşme temalı

Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda Aliağaspor FK deplasmanda karşılaştığı Sivasspor'u

Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığı, teşkilat üyelerini daha fazla üye kazandırmaya

Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Ege Bölgesi İstişare Toplantısı,




















