131019098
28 Nisan 2024, Pazar

TİS’İN BAZI MADDELERİNDE UZLAŞILDI

13 Haziran 2019, Perşembe 06:22

     


TÜPRAŞ Rafinerisi’nde devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde işveren ile sendika arasında bazı maddelerde uzlaşma sağlandı. Petrol İş Sendikası Aliağa Şubesi sosyal medya hesabından uzlaşılan maddeleri yayımladı.

Kiplas İşveren Sendikası yetkilileri ve üyesi Tüpraş Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş yetkilileri ile Tüpraş Rafineri işyerinde çalışan üyeleri adına Petrol İş Sendikası yetkilileri arasında gerçekleştirilen Toplu İş Sözleşmesinde bazı maddelerde uzlaşma sağlandı. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen toplu iş sözleşme görüşmelerinde aşağıda belirtilen maddelerde anlaşma sağlandığı duyuruldu. Uzlaşmanın sağlanmadığı maddeler için bugün saat 14.00'de Petrol-iş Sendikası Genel Merkezi’nde bir oturum daha gerçekleştirilecek.

Uzlaşılan maddeler

Toplu İş Sözleşmesinde uzlaşılan maddeler şu şekilde; “Ölüm ve maluliyet ayrılması veya iş kazası ya da meslek hastalığı hallerinde tazminat maddesi süresi sona eren sözleşme metninin 1. paragrafında yer alan rakamlar sırasıyla 150._ ve 1.000.-TL. olarak değiştirildikten sonra süresi sona eren sözleşmedeki şekliyle kabul edilmiştir.

Sözleşmede yer alan, fazla çalışma maddesi, hafta tatili maddesi, fazla çalışma ücreti maddesi, Hafta tatili günü ödenecek ücret maddesi, Ulusal bayram ve genel tatil günü ödenecek ücret maddesi, Vardiya ve bakım primi maddesi, İlk giriş ücreti maddesi ve Ek A-kapsam dışı personel listesi maddeleri süresi sona eren sözleşme metnindeki şekliyle kabul edilmiştir.

Shut-down primi maddesi “Tesislerin yıllık planlı bakım duruşlarında fiilen çalışmak kaydıyla sahada bakım atölyelerinde çalışan Bakım Personeline, ünitesi planlı yıllık bakımda olan İşletme Personeline, Teknik Kontrol Baş Mühendisliği, EÇK Müdürlüğü Personeline ve Proje ve Yatırımlar Müdürlüğü Teknisyenlerine Shut-Down'da fiilen çalıştıkları sürece çıplak ücretlerinin % 5'i oranında Shut-Down primi ödenir. Ünitesi plansız olarak durdurulmuş olan ancak 12 günü aşan bir planlı bakıma geçildiği açıklanan ünitedeki yukarıda anılan gruplara fiilen çalıştıkları sürece çıplak ücretlerinin % 5'i oranında Shut-Down primi ödenir.” Şeklinde geçti.

İdari sorumluluk primi maddesi, vergi yükümlülüğü maddesi, tahsil ödentisi maddesi ve Ek D-kapsam içi personel görev ünvanları ve ücret skalası maddeleri teklif metninden çıkarılmıştır.”

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler