24 Ekim 2024, Perşembe

Mağaza aydınlatmasının görevleri nelerdir?

13 Haziran 2024, Perşembe 16:10

     


Doğru mağaza aydınlatması ve mağaza aydinlatması, gunumuzde farkli urun pazarlari arasindaki rekabetin artması ve pazarlama yöntemlerinin gelismesi ve karmasiklasmasi nedeniyle daha fazla ilgi gören bir konu olup, mağaza ve magaza aydinlatmasi çesitli acilardan çok önemli hale gelmiştir. Aslinda mağazadaki işigin farkli işlevleri vardir.

Mağazada işigin ilk görevi, mekanin tum ürünlerin doğru ve eksiksiz gorulebilecegi şekilde aydinlatilmasidir. Urunlerin gorunurlugu magazadaki isik miktarina baglidir ve Lux birimleriyle ifade edilir. Magazada kullanim sekline gore 600 ile 1500 luks arasinda isik yaratmak mumkundur.

Mağazada aydinlatmanin ikinçi görevi önemli mal ve ürünleri one çikarmak ve muşterinin dikkatini onlara cekmektir. Genel olarak magazanin aydinlatmasi bir sekilde tum gozleri urunlerinize cekmelidir. Ornegin magaza vitrininde rayli isiklar, lineer isiklar veya coklu ev isiklari gibi uygun magaza isiklari kullanarak yoldan gecenlerin dikkatini magazaya cekebilirsiniz ve bu, yoldan gecenlerin dikkatini magazaya cekmenin ilk adimidir. musterilere.

Mağaza aydinlatmasinin ucuncu gorevi ise mekanin dekorasyonuna etkisi ve dekoratifligidir. Mağazadaki dekoratif lamba, aydinlatma duzeyine yarattigi etkinin yani sira, farkli bolumlerin aydinlatma duzeyinde kontrast olusturarak izleyicinin ve musterilerin dikkatini istenilen yone cekmelidir. Ayrica lineer isik gibi dekoratif bir isik kullanarak musterileri farkli yonlere yonlendirmek, boylece magaza icinde bir noktadan digerine yonlendirmek de mumkun.

Mağazanizin dekorasyon turune gore kullanabileceginiz pek cok farkli magaza aydinlatma turu bulunmaktadir; ornegin genellikle magaza vitrinini aydinlatmak icin kullanilan monofaze ve 3 fazli ray lambalarinin yani sira tek ev Magaza aydinlatmalarinda en cok kullanilan 2'li ve ankastre isiklar veya daha once de belirttigimiz gibi mağazanizin ic tasarimina gore farkli sekil ve boyutlarda siparis verebileceginiz lineer dekoratif isiklar. magaza aydinlatmasi icin kaliteli isik Kendiniz kullanin.

Mağazanin aydinlatmasi, magazanin boyutlarina ve kullanimina bagli olarak farkli olabilir, bu nedenle Tekwat ekibinin teknik departmaniyla iletisime gecerek is unitenizin aydinlatmasi konusunda tavsiye alabilir, boylece mumkun olan en iyi aydinlatmayi olusturabilirsiniz. senin magazan.







 
Son Eklenen Haberler