131019098
29 Mart 2024, Cuma

EMEK VE BARIŞ ŞENLİKLERİ YENİDEN DÜZENLENECEK

13 Eylül 2019, Cuma 06:28

     


Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, 20-21 Eylül'de gerçekleştirilecek "Emek ve Barış Şenliklerini" basın açıklaması ile duyurdu.

Emek ve Barış Şenlikleri Aliağa’da yeniden düzenlenecek. 20-21 Eylül tarihlerinde Aliağa Demokrasi Meydanı'nda düzenlenecek "Emek ve Barış Şenlikleri"nin duyurusunu yapan Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri basın açıklaması düzenledi. En son 2013 yılında düzenlenen şenliklerin, tekrar düzenlenmesinin önemine değinen Platform adına Genel-İş Sendikası Aliağa Belediyesi Baştemsilcisi Doğanşah Aydın konuştu. Doğanşah Aydın "Bu şehir uzun bir zamandır duygularından, yüreğinden kimliğinden koparılmak isteniyor. Emeğin başkenti yakıştırılması yapılan, Türkiye ve Uluslararası kamuoyunda da bu yakıştırmanın benimsendiği bu kent, yani güzel Aliağa’mızın emek ve mücadele geçmişi ile ilgili her türlü bağı unutturularak iş güvenliği ve nitelikli iş gücünün ve sendikal örgütlenmenin olmadığı ucuz iş gücü cennetine dönüşmüş bir Aliağa yaratılmak isteniyor. Oysa bu kenti geçmişinden, değerlerinden koparmanın o kadar da kolay olmadığını bilmeliler bu kentin zenginliklerine göz koyanlar. Aliağa’mızı değerlerinden koparmak isteyenlerin hep karşısında olduk bu kentin demokratik ve ilerici güçleri olarak. Bugün de Aliağa Emek ve Demokrasi platformu olarak emek kenti Aliağa’mızın tarihinde önemli bir yer tutan ve geçmişten geleceğe aydınlık bir yol gösteren “Emek ve Barış Şenliklerini yeniden Aliağa halkıyla buluşturmanın coşku ve heyecanını yaşıyoruz." İfadelerini kullandı.

“Şenlikleri yeniden sürdürme kararı aldık”

Doğanşah Aydın, Aliağa'da gün geçtikçe değişen bir yapı olduğunun ve bu tablonun değişmesi adına, barış ve kardeşliğin egemen olduğu bir Aliağa için ‘Emek ve Barış Şenlikleri’ni yaşatmanın çok önemli olduğuna değinerek sözlerine devam etti. Aydın, "Aliağa Belediyesinden haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarılan ve 118 gündür Demokrasi Meydanında emeğin hakları için mücadele eden Genel-iş Sendikasına üye işçilerin önerisi üzerine Emek ve Demokrasi Platformu olarak kentimizde yok edilmeye çalışılan Emek ve Barış Şenlikleri geleneğini yeniden sürdürme kararı aldık. Ve bu fikrimizi, başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere İzmir’in emek ve demokrasi güçlerinin de desteklemesiyle birlikte, iki günlük bir program hazırladık. İki günlük bu programın, Aliağa’mızın emek tarihine önemli bir katkı sunacağına olan inancımızla, başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve ekibine, İzmir Emek ve Demokrasi Güçlerine, Platform bileşenlerimize Aliağa halkı adına teşekkürü bir borç biliriz" diye konuştu.

Emek ve Barış Şenlikleri Programı

20 EYLÜL 2019 CUMA

17.30 Panel & Ekonomik krize Karşı İsçi ve Emekçilerin Çıkış Yolu

20.00 Tiyatro Gösterisi LAFINI ESİRGEMEYENLER Müfit Can Saçıntı - Ateş ARYA

21.00 Konser Selçuk BALCI

Yer: Demokrasi Meydanı

21 EYLÜL 2019 CUMARTESİ

16.00 Emek ve Barış Şiirleri Ataol Behramoğlu - Tuğrul Keskin

17.30 Panel & Emek Mücadelesi ve Sendikalar

20.00 Şiir ve Müzik Dinleti Ataol Behramoğlu - Haluk Çetin

21.00 Konser Ezginin Günlüğü

Yer: Demokrasi Meydanı

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler