131019098
19 Nisan 2024, Cuma

BELEDİYE TAŞINMAZ SATIŞLARINI SÜRDÜRÜYOR

13 Eylül 2021, Pazartesi 06:19

     


Aliağa Belediyesi Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci birleşimi yapıldı. Toplantıda, ilk birleşimde komisyonlara havale edilen Arapçiftliği Mevkii’ndeki 5 taşınmaz ile Güzelhisar’daki bir taşınmazın satılması hususu CHP’li ve İYİ Partili meclis üyelerinin ret oylarına karşılık oyçokluğu ile kabul edildi.

Aliağa Belediyesi Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci birleşimi Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonu’ndaki toplantıda ilk birleşimde İmar, Plan Bütçe ile Çevre, Sağlık ve Esnaf Komisyonuna gönderilen 14 madde meclis üyeleri tarafından oylandı.

Taşınmaz satışları oyçokluğu ile kabul edildi

Mülkiyeti Aliağa Belediyesi’ne ait Arapçiftliği Mevkii, 8330 parsel, 8331 parsel, 8332 parsel, 8333 parsel ve 8329 parselde bulunan taşınmazların satılması hususunun oyçokluğu ile kabul edildiğine ilişkin İmar ve Plan Bütçe Komisyonu raporları, CHP’li ve İYİ Partili meclis üyelerinin ret oylarına karşılık oyçokluğu ile kabul edildi. Güzelhisar tapulama sahasında bulunan, mülkiyeti Aliağa Belediyesi’ne ait, 155 ada, 2 parsel sayılı 624.31 metrekare yüzölçümlü taşınmazın satılması hususunun oyçokluğu ile kabul edildiğine ilişkin İmar ve Plan Bütçe Komisyonu raporları da yine CHP’li ve İYİ Partili meclis üyelerinin ret oylarına karşılık oyçokluğu ile kabul edildi.

Riskli yapıların dönüşümü gündemde

30 Ekim 2020’de İzmir’de meydana gelen deprem sonucunda ağır ve orta hasarlı olarak tespit edilen yapılar ile 01.01.1998 tarihinde yürürlüğe giren; Afet Bölgelerinde Yapılacak Yapılar Hakkında Yönetmelik öncesinde ruhsat alarak yapılmış yapılar veya 6306 sayılı yasa kapsamında riskli yapı olarak belirlenen yapıların dönüşümüne ilişkin yapılacak plan ve uygulama çalışmalarına uyulacak usul ve esaslar kapsamında ilçe, merkez yerleşim bölgesinde tespit edilen, Mevcut Plandaki Durumu Korunacak Alanlar (K) sınırı ve bu alanlarda yapılacak uygulamalara yönelik iş ve işlemleri belirleyen, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Notu önerisi hususunun oybirliği ile kabul edildiğine ilişkin İmar Komisyonu raporu oybirliği ile kabul edildi.

Turan, Aliağa’nın kurtuluşunun resmi olarak kutlanması talebini yineledi

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Hakan Turan, 13 Eylül Aliağa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun resmi törenle kutlanması için geçtiğimiz yıl Eylül ayında önerge verdiklerini hatırlatarak, “Bununla ilgili belediye olarak yasal bir girişimde bulunup bulunmadığınızı bilmiyoruz. Ama gördüğümüz kadarıyla kurtuluşun resmi olarak kutlanmasına yönelik bir hazırlık da yok. Aliağa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünün resmi olarak kutlanması yönündeki talebimizi yineliyoruz. Bu anlamda belediyenin yasal süreci, ne aşamada olduğunu bilmekle beraber tamamlaması yönünde bir temennimiz var.” Dedi.

Sarı: “Aliağa Belediyesi beni iyi dinlemiş”

Turan’ın ardından söz alan İYİ Partili Meclis Üyesi Sedat Sarı, riskli yapıların dönüşümünde K bölgesi ile ilgili çalışmaya değindi. Sarı, “Geçen ay bununla alakalı uzun uzun konuşmuştuk ve enteresan bir şekilde İsmail Bey bir soru sormuştu, ‘K bölgesi neresi? Bize anlatır mısınız?’ diye. Ben de K bölgesi şurası demektense, K bölgesinin nasıl belirleneceği ile alakalı burada bir bilgi sunmuştum. Sayın başkan, geçen ay siz bu çalışmanın gereksizliği ile ve hakkaniyeti ile alakalı görüş beyan ederken bu ay görüyoruz ki bu çalışmayı yapmışsınız, önümüze geldi ve onaylandı. Ben İsmail Bey’e meseleyi anlatırken belli ki Aliağa Belediyesi de beni iyi dinlemiş. Ne söylediysem buna benzer şeyleri yapmak suretiyle bu çalışmayı tamamlamış, önümüze geldi ve bu çalışma nihayetlendi. Bu anlamda beni iyi dinlediğiniz için teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

“Sürekli öz varlıklardan satış var”

Aliağa Belediyesi’nin taşınmaz satışları ile ilgili de görüşlerini açıklayan Sedat Sarı, “Satışlarla alakalı da bir noktaya değinmek istiyorum. Her ay ya da son 3-4 aydır sık sık gündeme satışlar geliyor. Biz de bunlarla alakalı şunu söylüyoruz, tamam satıyorsunuz, meclisteki çoğunluğunuz da buna müsaade ediyor, ama niçin sattığınızı lütfen söyleyin, diyorduk. Artık bundan vazgeçtik. Bunu söylememize gerek yok. Çünkü defaatle bunun cevabını alamadık. Sadece bir şeyi hatırlatmak istiyorum. 2020 yılı denetim komisyonu raporunu konuşurken, mali analizlerin ortalamaların çok altında olduğu ile alakalı bir uyarıda bulunmuştuk. Ancak burada bir meclis üyesi arkadaşımız, öz varlıkların borcu karşılama oranından niye bahsetmiyorsun, bak orada çok iyiyiz, diye bir hatırlatmada bulunmuştu. Evet, gerçekten öyle, öz varlıkların borcu karşılama oranı iyi görünüyor. Şu 3-4 aydır yaptığınız uygulamalarla sanki gözü bu oranı dikmişsiniz gibi. Sürekli öz varlıklardan satış var. Dolayısıyla bu oranda ciddi bir düşme var. Merak ediyorum, 2021 yılının denetim komisyonu raporunu 2022’de konuşurken acaba bu tutunduğunuz dalda kalacak mı?” dedi.

Acar: “Bizim için değerli bir meclis üyesisiniz”

Sedat Sarı’nın konuşmasına tebessüm ederek cevap veren Belediye Başkanı Serkan Acar ise, “Siz bizim için değerli bir meclis üyesisiniz. Meclisimize de renk katıyorsunuz. Her daim konuşmanız bizim için katkı koyuyor, tüm meclisimize, tüm Aliağamıza. Bunun için teşekkür ediyorum Sedat Bey.” İfadelerini kullandı. Aliağa Belediye Meclisi Ekim ayı Olağan Toplantısı’nın, 5 Ekim 2021 Salı günü, saat 18.00’de yapılmasına karar verilmesiyle toplantı sona erdi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler