Tugay: “Aliağa’nın bizden beklediği hizmetleri biliyoruz”
13 Aralık 2024, Cuma 07:16Tweet |
Bir dizi temasta bulunmak üzere Aliağa’ya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Kent Lokantaları’nın beşincisini Aliağa’da hizmete açtı. İlçenin ihtiyaçları için çalışacaklarını vurgulayan Tugay, “Aliağa’nın bizden beklediği hizmetleri biliyoruz. Hepsi planımızda, birer birer yapılacak.” Dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, belediye bürokratlarıyla birlikte Aliağa’da bir dizi temasta bulundu. İlçedeki mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Tugay, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verirken ihtiyaç ve talepleri de dinledi. Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm imkânlarıyla vatandaşların yanında olduğunu aktardı. CHP Aliağa İlçe Başkanlığı’nı da ziyaret eden Başkan Tugay partililerle sohbet etti. CHP Aliağa İlçe Başkanı Ali Serçe’nin ev sahipliği yaptığı buluşmada ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri de yer aldı. Başkan Cemil Tugay ayrıca cemevi olarak hizmet veren Aliağa Kültür Merkezi’ni de ziyaret etti.
Yeni Şakran için hazine onayı beklediklerini aktardı
Başkan Tugay, Aliağa CHP İlçe Başkanlığı ziyaretinde, CHP Aliağa ilçe Başkanı Ali Serçe, ilçe yöneticileri, meclis üyeleri ve partililerle bir araya geldi. İlçeye yönelik yatırımlar hakkında bilgi veren Tugay, Yeni Şakran’ın altyapısı ile ilgili yatırımların sürdüğünü, Yeni Şakran Atık Su Arıtma Tesisi, kanalizasyon ve yağmur suyu projelerinin ve dış finansmanın hazır olduğunu, ancak hazine onayı beklediklerini aktardı. Başkan Tugay, hazine onayının ardından çalışmaların hemen başlayacağını bildirdi. Sosyal yardımlar ve desteğe ihtiyacı olan yurttaşlar konusunda hassas olunması gerektiğinin altını çizen Başkan Tugay, “Kimse aç, sahipsiz kalmasın. Yurttaşlarımızla ilgilenelim. Nerede yanlış varsa karşısında dimdik duracağız” ifadelerini kullandı.
Muhtarların taleplerini dinledi
Cemil Tugay, muhtarlarla buluşmasında ise her talep ve ihtiyacın dile getirilmesini istedi. Sorunların çözümü için çalışmaların yürütüldüğünü ve kesintiye uğramayacağını belirten Başkan Tugay, “Bu dönemin köylerimizin, beldelerimizin sorunlarının yakından takip edildiği bir dönem olmasını istiyoruz. Yapabileceğimiz en iyi hizmeti yapmak için hazırız. İmkanlarımızı zorluyoruz. Ülkenin ekonomik durumu sıkıntılı. Belediyeler de yeterli kaynağa sahip değil. Zaman zaman elimizdeki kaynakları da almaya çalışıyorlar. Yürekten sevgiyle, dürüst hizmet anlayışıyla bu görevdeyiz” dedi.
“Her türlü eleştiri başımızın üstünde”
Konuşmasında iletişime ve eleştiriye açık olduklarını dile getiren Başkan Tugay, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ben ve belediyenin yetkili isimleri sizin ailenizden insanlar gibiyiz. Komşunuz, akrabanız, dostunuzuz. Size tepeden bakan, hükmetmeye çalışan, size rağmen sizi dinlemeyip kötü karar veren bir kurum asla olmayacağız. Lütfen bunu aklınızdan çıkarmayın. İletişimde açık olalım. Her türlü eleştiri başımızın üstünde. Birbirimizi anlamamız lazım. Eminim herkes iyi niyet sahibi olduğu sürece birbirini anlayabilir. İyinin daha iyisi vardır. Daha fazlasını yapmak için çalışacağız. Biz bu yola çok büyük bir arzu ve istekle çıktık. Vatanımızı, milletimizi sevdiğimiz için çıktık” ifadelerini kullandı.
“Hepsini not aldık, çözümleri için çalışacağız”
Kreş talepleri üzerine de bir açıklama yapan Başkan Tugay, ilçelerin ihtiyaçlarına göre dengeli bir dağılımla yeni kreşler açmaya devam edeceklerini ve fiyatları da düşüreceklerini söyledi. Tugay, “Karşıyaka Belediye Başkanlığı dönemimde Karşıyaka’daki kreşlerimizi 750 liradan 300 liraya düşürmüştük. Büyükşehir Belediyesi’nde de 10 bin liradan 5 bin liraya düşürdük” diye konuştu. Toplantının kapanışında konuşan Başkan Tugay, “Söylediklerinizin hepsini not aldık. Çözümleri için çalışacağız. 6 ay sonra görüşürüz, buluşuruz. Sıkıntılarınızı lütfen iletmeye devam edin. Bir sonraki görüşmemizde ne kadar mesafe aldığımızı beraber değerlendireceğiz” dedi. Başkan Tugay ilçedeki temaslar kapsamında cemevi olarak faaliyet gösteren Aliağa Kültür Merkezi’ni de ziyaret etti.
Kent Lokantaları’nın beşincisi Aliağa’da açıldı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın hayata geçirdiği Kent Lokantaları’nın beşincisi Aliağa’da açıldı. Kültür Mahallesi Hükümet Caddesi’nde hizmete giren Kent Lokantası’nın açılışında konuşan Tugay, tanzim satış mağazalarının de en kısa sürede hizmete gireceğinin müjdesini verdi. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullarda yurttaşlara ekonomik destek sağlamaya çalıştıklarının altını çizen Tugay, “Kent Lokantalarımız ve Halk Ekmek büfelerimiz bu hizmetlerimizden ikisi. Halk Ekmek’te de en uygun fiyatla ve çok sayıda noktayla çalışmaya devam ediyoruz. Yakında tanzim satış mağazalarımızı da birer birer açmaya başlayacağız. Gönül istiyor ki ülkemizde yoksulluk, işsizlik olmasın; insanlarımızın bu tür şeylere ihtiyacı olmasın. Ama bugün bu ortamı yaratanlar, bizi bu hizmetleri yapmaya mecbur bırakıyorlar. Bütün dileğimiz ülkemizin hak ettiği refah, kalkınmışlık, zenginlik, medeniyet, çağdaşlık içinde olması. Türkiye’nin hiçbir vatandaşımızın yardıma ihtiyaç duymadığı bir ülke olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
“Aliağa’nın bizden beklediği hizmetleri biliyoruz”
İlçenin ihtiyaçları için çalışacaklarını vurgulayan Başkan Tugay, “Aliağa’nın bizden beklediği hizmetleri biliyoruz. Hepsi planımızda, birer birer yapılacak. İnşallah Aliağa’nın bugüne kadar beklediği bütün hizmetleri en üst düzeyde yapacağız. Ama bu sadece Aliağa için değil İzmir’in her köşesi için, CHP’nin belediye hizmetlerini yürüttüğü bütün kentler için geçerli. Her insanımız bizim için değerli. Sizleri de bizlere destek olmaya ve dayanışma içinde olmaya davet ediyoruz. Kent Lokantası Aliağa’ya hayırlı osun” dedi.
Açılışın ardından esnafı ziyaret edip sokaktaki vatandaşlarla sohbet eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, daha sonra Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı ziyaret etti.
(DERYA SÜNER)

13 ayrı dosyadan kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve cezaevi firarisi olan M.Ş., Aliağa'da

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, son olarak Pendikspor forması giyen

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aliağa’daki yangının dikkatsizlik sonucu

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Aliağa Belediye

Çağdaş ve klasik ev stillerinde yerini alan konsol, 2025’in işlevsellik,

Doğayla baş başa, özgürlük hissi ile dolu bir yaşamı sembolize eden

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) tarafından, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle hayata

Aliağa’da, mavi bayraklı Ağapark ve Ön Plajlar, 2025 yaz sezonuna kapılarını

Aliağa Petkimspor, iç transferde 28 yaşındaki uzunu Troy Selim Şav ile yeniden

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir'de CHP'li belediyelerin yalnızca

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki

DEM Parti Aliağa Başkanlığı, Çarşamba Pazarı’nda bildiri dağıtarak Temmuz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Belediye-İş Sendikası Genel

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Egeşehir AŞ tarafından yürütülen

İzmir Büyükşehir Belediyesi, işe alımlarda halkın katılımını ve şeffaflığı

Tüpraş ve Ravago işçileri, 15-16 Haziran Direnişi’ni anma etkinliğinde,

İzmir, Türkiye’nin en büyük liman şehirlerinden biri olmasının

CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, gazeteci

30 ilçede bulunan 62 istasyonda 7 gün 24 saat görev yapan İzmir İtfaiyesi,

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çevresel gürültüyle

Aliağa Belediyesi Taekwondo Kursu’nun sporcuları kuşak atladı. Taekwondocular

Bu sezon TFF 2.Lig Kırmızı grupta mücadele edecek Aliağa FK'da yeni transfer

İzmir Bakırçay Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şermin Tağıl, orman yangınlarının

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur

Türkiye’de müzik PR konusunu merkeze alan ilk ve tek kitap olma özelliği

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP'nin 30 Haziran'daki

2024/2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın sona ermesi dolayısıyla Yeni Şakran İlkokulu’nda

Hakim ve Savcılar Kurulu’nun 2025 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi kapsamında

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), mobil uygulaması ALTONET’i hizmete sundu. ALTO

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, Litvanyalı