Tedavi altına alınan depremzedeleri ziyaret ettiler
14 Şubat 2023, Salı 06:28| Tweet |
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve MHP İl Başkanı Veysel Şahin; İzmir’e getirilerek Tepecik ile Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde tedavi altına alınan depremzedeleri ziyaret etti.
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve MHP İl Başkanı Veysel Şahin, Tepecik ile Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde tedavi altına alınan depremzedelere ziyarette bulundular. İzmir Kahramanmaraşlılar Derneği Başkanı Safa Narlı ve dernek yönetimine taziye ve geçmiş olsun ziyaretinde bulunan başkanlar, yaşanan deprem felaketine dair açıklamalarda da bulundu.
Kerem Ali Sürekli, “Gün yaraları sarma günüdür”
Hastanedeki ziyaretlerine ilişkin duygularını paylaşan Sürekli, “İzmir’e getirilen depremzedelerimizi ve ailelerimizi ziyaret ettik ve acılarını bir nebze olsun paylaşmaya çalıştık. Ailelerin sonuna kadar yanında olacağız. Asrın felaketini yaşadığımızı doğru kavramak zorundayız. 17 Ağustos Gölcük depreminin 3 katı daha şiddetli bir deprem yaşadık. 500 Atom bombasının çıkardığı enerjiyle sarsıldık. Böyle büyük bir afetle mücadelede, herkesi yardımlaşmaya davet ediyorum. Yaşanan bu büyük doğal afet üzerinden siyaset yapmayı kimse düşünmesin bile. Gün yaraları sarma günüdür. Acıların üstünden bir ve birlikte olarak, hep birlikte geleceğiz.” diye konuştu.
“Yıkım, 5 ülkeden daha büyük bir alanda”
Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili yıkan depremin etki alanının 5 ülkeden büyük olduğunu söyleyen Sürekli, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü; “Etkilediği alan 5 Avrupa ülkesinin yüzölçümünden; Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Portekiz ve Macaristan’dan daha büyük. Teknik olarak derinliğin yüzeye yakınlığı, süresi ve diğer tüm ayrıntılar düşünüldüğünde ortaya çıkan facianın vahameti ortaya çıkıyor. 500 Atom bombasının çıkardığı enerjiyle sarsıldık. AFAD; 12 binin üzerinde binanın, 70 bine yakın bağımsız bölümün yıkıldığını bildirdi. Bunu göz ardı edemeyiz. 122 yıldır Türkiye’de olan bütün depremlerin en büyük artçılarından büyük ve çok sayıda artçı meydana geldi. Depremin görüntüleri ürpertici. Devletimiz tüm kurumlarıyla şartları zorluyor, dünyanın birçok yerinden gelen arama kurtarma ekipleri de öyle. Bu durumda, ortaya çıkan sonucu iyi kavramak ve had bilmek gerekiyor. Bu noktada siyaset yapmamak gerekiyor. Yapılması gereken tek şey, dayanışmak, aynı yere yumruk vurmak.”
“Yaraları yaramızdır”
10 ilden İzmir’e getirilen yaralı depremzedeleri tedavi altına alındıkları hastanelerde ziyaret eden AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; “Doktorlarımız, depremzedelerimizin tedavilerini titizlikle yapıyor. Durumları iyiye giden kardeşlerimiz var. Onların ve ailelerinin sonuna kadar yanındayız. Pek çoğunun yakınları, komşuları enkaz altında. 10 ilimizde yaşam mücadelesi veren tüm vatandaşlarımızın yaraları yaralarımızdır.” diye konuştu. Sürekli, deprem bölgesine giden yardımlarla ilgili de şu bilgileri verdi, ‘’Depremin ilk anından itibaren devletimiz tüm imkanlarını seferber etti. Milletimiz de var gücüyle elinden gelen yardımı yapıyor. Bizler de AK Parti teşkilatları olarak ilk andan itibaren İl ve İlçelerimizde Afet Koordinasyon Merkezlerimizi kurarak, üyelerimizden, vatandaşlarımızdan gelen yardımları valiliğimizin koordinasyonunda depremzedelerimize ulaştırıyoruz. Asrın felaketinde, il başkanlığı olarak 13 tır, ilçe başkanlıklarımız 11 tır ve AK Parti Belediyelerimiz ise 78 tır olmak üzere toplamda 102 TIR’ı İzmir’den deprem bölgesine gönderdik. AK Parti teşkilatları olarak, depremzedelerimizin yaralarını bir nebze olsun sarmak için elimizden gelen gayreti aralıksız sürdürmeye devam edeceğiz.’’
Veysel Şahin, “Dertlerine derman olmak için geldik”
100 yılın afeti ve yüzyılın acısı ile karşı karşıya kalındığını söyleyen Veysel Şahin, “Yaşadığımız depremin merkez üssü Kahramanmaraş olarak belirlenmiştir. Gerçekten acımız büyüktür. Burada İzmir'deki Kahramanmaraşlı kardeşlerimizle omuza omuza olmak için geldik, acılarını paylaşmak için geldik. Dertlerine derman olmak için geldik. Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Teşkilatı olarak mağdur kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Rabbim ahirete irtihal edenlere rahmet, geride kalanlara sabırlar versin. Yaralılarımıza şifa, kurtarılmayı bekleyen kardeşlerimize de güç kuvvet versin. Bütün Türkiye tek yürek olduk. Deprem bölgelerinde kurtarma çalışmalarıyla ve yardımlarla hepimiz bu acıyı paylaşıyoruz. Devletimiz bütün kurumları ile orada milletimiz bütün desteği ile orada. Cenabı Allah bir daha bize böyle bir acı yaşatmasın inşallah.” ifadelerini kullandı.
(SAMİYE ÖZTÜRK)

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 2025 yılına ilişkin

CHP, İYİ Parti ve DEM Parti Aliağa ilçe başkanları, 28 bin 75 lira 50 kuruş

SOCAR Türkiye, GAMA Enerji’nin Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali’ni

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Murat Doğan, ilçedeki

Aliağa Belediyesi personelinin sürpriz doğum günü kutlamasında konuşan

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın olağan genel kurulu 26 Ocak’ta

İMEAK DTO Aliağa Şubesi’nde yılın son meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ve Bilge Akademi iş birliğiyle düzenlenen “Zaman

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu ilk maçında Aliağaspor FK, deplasmanda karşılaştığı

İZSU, kış yağışları öncesi İzmir genelinde 12 ilçede binlerce yağmur suyu

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk devrim şehitleri Asteğmen Kubilay ve silah

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, kabul edilen 2026 bütçesini

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, depremde zarar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Kooperatifçilik

Aliağa Siteler Mahallesi’nde, protokol ve vatandaşların yoğun katılımıyla açılan

Günümüzde birçok insan, büyük şehirlerin kalabalığından

Kişisel bakım dünyası artık sadece makas ve fırça darbelerinden ibaret

FIBA Europe Cup N Grubu’nun 2. maçında Aliağa Petkimspor, sahasında Casademont

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, iki önemli

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkan adaylığını açıklayan

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 16. hafta mücadelesinde Aliağaspor FK, sahasında konuk

CHP Aliağa İlçe Başkanı Barış Eroğlu, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın

Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Heydar Aliyev, vefatının 22. yılında Aliağa’da

Aliağa Robotik Kodlama Kişisel Gelişim Kursu öğrencileri, Roma’da düzenlenen

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 11. haftasında kendi sahasında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’nın mahallelerinde asfalt yama

Türk rock sahnesinin deneyimli davulcusu Alpay Şalt, enerjisi ve özgün


















