23 Ekim 2024, Çarşamba

Eğitimcilerden promosyon tepkisi

14 Mart 2023, Salı 06:11

     


Aliağa’daki eğitim sendikaları banka promosyon sorunuyla ilgili Yapı Kredi Bankası önünde basın açıklaması yaptı.

Aliağa’da örgütlü eğitim sendikaları, banka promosyon sorunuyla ilgili Yapı Kredi Bankası Aliağa Şubesi önünde basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasını Eğitim-İş Aliağa Temsilcisi Emre Kara okudu. Kara açıklamasında, “Burada Aliağa ilçemizde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yapı Kredi Bankası arasında 28.03.2022 tarihinde imzalanan 3 yıllık promosyon anlaşmasının güncellenmesi talebimizin reddedilmesi sonrasında ortaya çıkan durumun çalışanlar aleyhine yarattığı sorunları anlatmak ve talebimizi yinelemek üzere toplandık. Ülke genelinde Yapı Kredi Bankası’nın da içinde bulunduğu bir çok bankanın maaş müşterilerine 3 yıllık promosyon anlaşması karşılığı artık 30.000 TL’nin üzerinde rakamlar verdiği görülmüştür. Bankaların kazançları katmerlenerek artarken, kamu emekçileri yüksek enflasyon altında ezilmektedir.” Dedi

“Haksızlığa dur demek için buradayız”

TUİK'in açıklamalarına göre Mart ayı ile birlikte ülkede yıllık enflasyon % 61, ENAG'ın ölçümlerine göre ise % 142,63 olduğunu söyleyen Kara, “Bu yıl kamu emekçilerinin maaşlarına enflasyon oranında yapılan zamları düşündüğümüzde bankaların hesaplarımız üzerinden kazançları öngörülemeyen derecede artış göstermesine rağmen, Yapı Kredi Bankası Aliağa şubesi bu kazançtan kamu emekçilerine vermesi gereken payı, önceden yapmış oldukları sözleşmenin arkasına saklanarak, vermemektedir. Aliağa'da örgütlü eğitim sendikaları olarak eğitim emekçilerinin talepleri doğrultusunda bir araya gelerek bu haksızlığa dur demek için buradayız.” ifadelerini kullandı.

“Kamu emekçilerinin haklarını gasp etmeye çalışmayın”

Emre Kara açıklamasında, “Banka şubesine sesleniyoruz, kamu emekçilerinin haklarını sözleşme maddelerine sırtını dayayarak gasp etmeye çalışmayın, güncel sözleşmeleri dikkate alarak güncelleme konusunda adım atarak eğitim emekçilerinin yanında olduğunuzu gösterin. Bugünden itibaren taleplerimiz karşılanıncaya kadar tüm eğitim emekçileri ile birlikte; Yapı Kredi Bankası’nda vadeli vadesiz hesaplarımızda bulunan nakitimizi anlaşma olmamasına rağmen havale, EFT kesintisi yapmayan, hesap işletim ücreti almayan farklı banka hesaplarına aktarıyoruz. Yine bugünden itibaren Yapı Kredi Bankası’na ait kredi kartlarımızı iptal etmek için gerekli başvurumuzu yapıyor ve iptal edilene kadar kullanmamak üzere rafa kaldırıyoruz. Bugünden itibaren Yapı Kredi Bankası’na ait otomatik ödeme talimatlarımızı diğer bankalara aktarıyoruz. Eğitim emekçilerinin haklarının gasp edilmesine izin vermeyeceğiz, emekçinin birliği sermayeyi yenecek.” diye konuştu.

(SAMİYE ÖZTÜRK) 







 
Son Eklenen Haberler