131019098
26 Nisan 2024, Cuma

ZEYTİNDE HALKALI LEKEYE KARŞI BORDO BULAMACI DAĞITILDI

14 Nisan 2021, Çarşamba 06:54

     


İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Yerel Hizmetler Müdürlüğü, Hacıömerli Mahallesi’nde, zeytinde halkalı leke hastalığı ile mücadelede kullanılan bordo bulamacı dağıtımı gerçekleştirdi. 38 çiftçiye 440 kilogram bordo bulamacı dağıtıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ‘Başka bir tarım mümkün’ sloganıyla ilçelerdeki çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda kırsal kalkınma şube müdürlüğü, Hacıömerli Mahallesi’nde, zeytinde halkalı leke hastalığı ile mücadelede kullanılan bordo bulamacının dağıtımını gerçekleşti. Dağıtıma CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, CHP’li Aliağa Belediye Meclis Üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Yerel Hizmetler Müdürü Günal Biçer, Aliağa Ziraat Odası Başkanı Mesut Gün ve vatandaşlar katılım gösterdi.

440 kilogram bordo bulamacı dağıtımı gerçekleştirildi

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Yerel Hizmetler Müdürü Günal Biçer, “İzmir Büyükşehir Kırsal Kalkınma Şube Müdürlüğümüz tarafından zeytinde halkalı leke hastalığı ile mücadelede kullanılan bordo bulamacının ikinci parti dağıtımı Hacıömerli Mahallesinde gerçekleştirdik. Bu kapsamda 38 vatandaşımıza toplam 4 bin 47 zeytin ağacı için 440 kilogram bordo bulamacı dağıtımı gerçekleştirildi.” Dedi.

“Zeytinde halkalı leke hastalığı çok büyük rekolte kaybına neden oluyor”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Yerel Hizmetler Müdürü Günal Biçer’in ardından söz alan Aliağa Ziraat Odası Başkanı Mesut Gün ise açıklamasında, “İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Daire Başkanlığı ve Tunç Soyer’in çok büyük destekleriyle bordo bulamacını üreticilerimize dağıttık. Bu tür çalışmalar tarımsal destek olarak çok önemli. Zeytinde halkalı leke hastalığı çok büyük rekolte kaybına neden oluyor. O yüzden üretimin devamlılığı ve ilacın kullanılabilirliğini arttırabilmek amacıyla çiftçilerimiz için bu şekilde bir proje başlattık. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer de bu konuda bizi destekledi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de tarımsal desteklerin devamını bekliyoruz. Zaten kendileri tarım ve hayvancılık konusunda İzmir bölgemizde çok önemli desteklemeler yaptı. Çok teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler