131019098
6 Mayıs 2024, Pazartesi

ENGELLİLER HAFTASI’NDA ANLAMLI ETKİNLİK

14 Mayıs 2022, Cumartesi 06:33

     


Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından ‘Engelliler Haftası’ kapsamında etkinlik düzenlendi.

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından ‘Engelliler Haftası’ kapsamında Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda etkinlik düzenlendi. Etkinliğe; Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Can Gökgöz, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, kurum müdürleri, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katılım gösterdi.

“Önce insan diyen herkes engellilerin sorunlarıyla ilgilenmek zorunda”

Etkinlik saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Evrim Çelik kürsüye davet edildi. Çelik konuşmasında, “Böyle anlamlı bir günde sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Burada bizlerle olan herkese gönülden teşekkür ediyorum. Birleşmiş Milletler verilerine göre dünya nüfusunun yüzde 10’nu, ülkemizin ise nüfusunun yüzde 12’sini engelliler oluşturmaktadır. ‘Önce insan’ diyen herkes engellilerin sorunlarıyla ilgilenmek zorundadır. Asıl engel hayatın her alanının erişilebilir olarak düzenlenememesi, ‘sen bunu yapamazsın’ şeklindeki ön yargılardır. Engelli kardeşlerimizin, öğrencilerimizin, engelli tüm bireylerin her alanda sergiledikleri başarıların artması konusunda daha sorumlu, bilinçli ve duyarlı davranmalıyız. Eğitim, istihdam kültür ve sanat, spor gibi bütün sosyal yaşam alanları bütün bireylerin engelli ve engelsiz gibi ayrımlara düşülmeden tam ve eşit haklarla yararlanmasına açık olmalıdır.” Dedi.

Etkinlik izleyenlerden bolca alkış aldı

Etkinlik daha sonra piyano ve şiir dinletisi, ritim grubu, harmandalı, vals ve skeç gösterisiyle devam etti. Ardından okulun özel eğitim sınıfı öğrencilerinin fotoğraflarından oluşan video gösterisi sunuldu. Son olarak okuldan mezun olan özel eğitim sınıfı öğrencisine diploması Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar tarafından takdim edildi. Etkinlik izleyenlerden bolca alkış aldı. İzleyenler kimi zaman duygu dolu anlar yaşadı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler